esmaspäev, 22. detsember 2008

autosarzh - Rune

Otsustasin teha eraldi postituse ja panna siia üles mõned pildid oma kunagiselt kolleegilt Kopenhaageni päevilt, keda oma autosarzhi rubriigis mainisin ja kellelt enda pildi tarvis ka idee varastasin.. (Täna hommikul siis potsatasid mu Skaibi meilboxi viimaks mõned soojad tervitusread temalt, seega julgen seda nüüd südamerahus teha!)

Tegu niisiis üliandeka noormehega, kes aastaid tagasi astus 17 aastaselt meie stuudiouksest sisse ja kelle joonistused hoobilt isegi meie vanad kalad ja kõikenäinud stuudiobossid pahviks lõid: täielik iseõppija, tohutult terava ja täpse silma ja käega, absoluutne loomulik talent! Tema andekusest räägib ehk seegi fakt, et kui tavaliselt töötab klassikalise joonisfilmi ametiredelil iga algaja vähemalt aastakese assistendina ehk vahefaaside joonistajana mõne seenior-animaatori käe all, et õppida klassikalise animatsiooni printsiipe ja tehnikat, siis tema puhul kestis see vaid paar-kolm nädalat, pärast mida otsustati ta junior-animaatoriks ülendada!! Töötas mõned aastad Taanis, seejärel umbes aastakese Londonis „Amblimation’is“ filmi „Balto“ tootmises, siis veel mõnda aega Taanis, et sealt edasi minna Disney’sse, kuhu ta hoobilt vastu võeti. Osales filmide „Mulan“, „Lilo and Stitch“ ja „Brother Bear“ tootmises animaatori ja viimases vist ka karakterdisainerina, enne kui ta koos kõigi ülejäänud 2D animaatoritega sealt osakonna sulgemise tõttu kinga sai. Hetkel elab ja töötab vabakutselisena Brasiilias. (Kui kedagi huvitab siis tal on ka oma blog ja kodulehekülg).

Need autosarzhi-pildikesed siin pärinevast ajast, mil tal oli vanust pisut üle kahekümne, vabandan kehvapoolse Xeroxi koopia pärast:



Nagu mainisin oli meil tol ajal lõbusaks tavaks üksteise töölauale naljapilte sokutada, ühel hommikul leidis Rune oma laualt väga imeliku sisuga pildikese, mispeale talt valmis selline pilt:



Ja kui selgus et tegu oli eksitusega ja et message oli hoopis kellelegi teisele mõeldud valmis järelpilt:


Mul on üksjagu tema vanu pilte kopeeritud ja arhiveeritud ning kahetsen siiralt, et ma ei taibanud neid hakata kõvasti varem koguma!

0 kommentaari: