kolmapäev, 21. jaanuar 2009

29 - Saabastega Kass - Joonas

Leia pildilt saabastega kass! Tegu on siis kavala teemast kõrvalehiilimisega jälle, kuna see on tehtud ühe tellimustöö raames. Inglise muinasjuttudele täpsemalt.
Isiklikult ei jäänudki sellega lõpuni päris rahule, tahtsin lõpuks kõik ümber joonistada isegi, kuid igal asjal on ka (ajalised)piirid... Ma pole muidu suure kompaga harjunud, rääkimata värvitasakaalust ja perspektiivist (viimane on suht esherlik paraku välja kukkunud), nii et see kõik on täielikult väljas mu turvalisusstsoonist. Tehke aga halastamatult maha kõik, mis häirib, et ma tulevikus sellist jama enam ette ei võtaks :P. Mainin ka igaks juhuks ära, et tühi auk on teksti jaoks jäetud.

EDIT.

Et Ivar ei saaks öelda, et ma nagunii midagi kunagi ei paranda ja kuna tegu on ikkagi hardcore joonistusblogiga, siis lisan siia kõik katsed erinevate soovituste järgi neid neetud laternaposte pilti paremini sobitada. Olgu ette ära öeldud, et jäin peaaegu esialgse variandi juurde, kuid siiski leidsid aset mõned kosmeetilised parandused...


Selgituseks: kuna pildis loogiline perspektiiv puudub suuremalt jaolt, siis tundus mulle lõpuks esimene laternapost liiga defineeritult silla sees istuvat. Kustutasin udu alt paistvaid jooni vähemaks ja minu jaoks läks posti rohkem "paika" ehk siis sobitus sellesse absurdesse keskkonda... Kaldesse, milleni jõudsin Ivari ja Mellaki soovitusi järgides kolmandal variandil, ei jätnud ma neid seepärast, et siis juhivad/osutavad nad pildist välja. Mulle aga meeldib rohkem, kui nad on torniga paralleelsed ja mõnes mõttes esinavad stabiiliseerivad jõudu selles veidras viltuses maailmas. Nõnda osutavad nad ka pealkirjale, mis tuleb nende kohale. Aga jah, printsessi juukseid parandasin küll natuke :)

6 kommentaari:

meelis ütles ...

mina ütleksin vastupidi, et kui sa seda jamaks nimetad, Joonas, siis näita meile veel sellist "jama"!!

Huvitav oleks ka teada, mis sulle endale siin ei meeldinud ja milline oleks su ümberjoonistatud pilt? Minu jaoks tundub asi paigas, ehk vaid nende laternate perspektiiv on Big Beni suhtes liiga ülevalt. Tõmba tagumine latern alla ja asi läheks rohkem paika.
Meeldib atmosfäär ja karakterid (printsess tõllas ehk mitte nii palju:), kass on hea... Pildis on ka kõik ikoonid, mida inglastest ja Inglismaast teame - kasutad klisheesid: tubli!!!
Ilus prantsuse koomiksilik inglise atmosfäär!

Ivar ütles ...

Ma tean, et Joonas nagunii midagi ümber ei tee, aga siiski - minu meelest tuleb laternapostidega hoopis teistmoodi käituda kui Meelis soovitab. Tagumine on minu meelest just paigas, pigem peaks esimese vertikaalsusest viltu keerama, kellaosuti vastassuunas, umbes paralleelseks kutsari selja taga oleva tõllaservaga. Postide perspektiivi paneb ju paika sild, mitte BB.

Rakmetele tahaks kuidagi rohkem detaili, praegu ei paista referentsi otsimine eriti välja (kuigi reffi pidi ilmselt olema). Printsessil on ka midagi nagu puudu... Ehk lihtsalt tulevad juuksed imelikust paigast? On need üldse juuksed?

Aga muidu atmosfäärikas pilt, perspektiiviga jändamine oli ilmselt päris vaevanõudev. Värv on ka parem kui tavaliselt - pole neid tavalisi hulluksajavaid kiiksuga lillabeeže toone... :)

. ütles ...

Mind häirib natuke see suits, toss, või udu!?
Udu tegemise tutoriale peaks netis olema küll,
Ise küll õpetada ei oska.
Laterna postide kohapealt olen Ivariga nõus.
See esimene laterna post tuleb kuidagi sügavikust ja jõe keskelt.
Kuidagi imelikult väiksed on ka need tagumised hobused?
Muidu täitsa tore pilt.

Kait K. ütles ...

väga hea (Y)

Joonas ütles ...

Lisasin postitusse väikse parandusteseeria ülalolevate kommentaaride põhjal...

. ütles ...

Esimerne variant nendest ikka kõige!
St.ei ole mõtet nõu anda kui ise ei jaga midagi!