laupäev, 31. jaanuar 2009

34 - Järelnoppimine - Saabastega kass - Ivar

Ühel õhtul enne päeva lõppenuks kuulutamist tuli tahtmine üks varasem visand kiirelt brushpeniga üle käia. Mõeldud, tehtud. Tuli suht' normaalselt välja ja mõtlesin siis, et skännin teise sisse ja teen tast päris pildi.

Esmane plaan oli teha täpselt samasugune kui varasem ristisõjasea pilt. Sama moodi oli ta ka joonistatud - eri värvid eraldi kalkakihile. Siis aga hakkasin veidi improviseerima - muutsin joone värve, lisasin lihtsalt prooviks erinevaid pabertaustu... ja nii ta läks, natuke varasemast varuks olnud rastrit peale, värvide timmimist ja oligi see pildike koos. Ehk siis pilt, mis loodetavasti näeb välja nagu oleks see mõne sõjajärgse lasteraamatu tagakaanelt skännitud.

Ei hakka päris detailselt lahti rääkima, mis ja kuidas. Paar asja mainiks - sain siin kergelt toimima paar nõksu, mis varem pole õnnestunud - eri värvikihtide läbipaistvuse "ületrükil" ja kontuuri kulumise. Päriselt ma veel ei tea, kuidas seda ikkagi saavutada, aga midagi sinnapoole on pildil juba paista küll.

originaali suurus: 3500 x 5000 pikslit

2 kommentaari:

Joonas ütles ...

Võib õnnitleda küll - oled oma teekonnal retrostiili imiteerimisel jõudmas aina kaugemale. Brushitöö ja tekstuurirenderdus käivad siin päris hästi kokku.
Võibolla võiks joon hallikam olla, kui just nõukaaegset trükikvaliteeti jäljendada?

Poosist - kui kass seda hiirt kardab, siis peaks ta vist selguse mõttes teisele poole vaatama... Praegu jääb hetkeks mulje, et kass on tühjast käest teise hiire minema lipsata lasknud ja hoopis see põhjustab talle meelehärmi.

Ivar ütles ...

Vaatan ise tööl olles, et kahel monitoril (mis kehvemad kui kodune) näeb pilt kontrastsem ja vähempastelsem välja. Siiski, kontuur võiks kraadikese ehk heledam olla tõesti...

Mu algne idee saapakassi pildiks oli hetk, kus kass on hüppelt mõõgaga end hiireks moondanud hiiglast tapmas; esiplaanil siis hiir, kes on murdosa sekundit tagasi ära tabanud, et end hiireks muuta ei olnud ilmselt hea idee. Pusisin mõõkavibutava hüppepoosiga tükk aega, kuni võtsin aja maha.
(Päriselt pole veel loobunud, hiir vähemalt on hea.)

Siinne hiir peaks ka olema tegelikult hiiglane, kassi nägu võiks väjendada mõningast tülgastust. Muidu pole poosil mitte mingit erilist pointi.

Veel - kui kellelgi tuleb kunagi kalkale joonistatud pilt skännida ja seejärel detaile kaotamata võimalikult kontrastseks siluda, siis soovitaksin igasugu nurgad dodge ja burn tüüpi brushiga üle käia. Üks isiklikke väärt õppetunde brushipiltide tegelmisel.