teisipäev, 13. jaanuar 2009

35 - kala - meelis

väga kiiruga muude asjade kõrvalt tehtud pilt.. Et mu karakterdisainioskused pole teab tugevad ja ajapuudusel polnud aega ka kalu tudeerida siis läksin taaskord kergema vastupanu teed ja panin asjad jällegi situatsiooni.
Alguse sai see visandist, mis kujutas kurja näoga millelegi nõjatuvat kala...., miks ta seda tegi ma ei teadnud isegi.. Samas tundus see kuidagi nii jaburalt õige, et otsisin ja lõpuks ka leidsin talle muu ümbruse juurde..

Tehnikaks vildikad ja Photoshop. Et mu viimane pilt tundus hiljem üle vaadates joone poolest liiga üheülbaline, siis mängisin siin pisut rohkem joone paksusega, kasutades erinevaid kättesattunud vildikaid. Võimalik, et pingutasin pisut üle.

Ah soo, umbes aasta tagasi sai ühe muusikaprojekti raames tehtud ka selline pilt kaladest ja oli taustaks Saint Saensi muusikapalale:


Mäletan, et tahtsin teadlikult luua eriti erksavärvilist pilti, samas ka et kõik värvid oleksid omavahel harmoonilises seoses ja midagi eriti välja ei kargaks...

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mulle meenutab see karikatuur Edgar Valteri kätt.

meelis ütles ...

(to: Anonüüme(kes iganes sa oled :)-
Valteriga võrdlemine on kahtlemata igale joonistajale ülim kompliment ja ma tänan kui sa nii arvad.
Ise ma aga tean, et sealmaal veel kohe kindlasti ei ole!!

. ütles ...

Mida siin ikka proffidele öelda, point on hea ja peabki olema kuna muidu ei saaks tööd.
Joone kohta pole mul ka midagi öelda ( saaks kui ise paremini teeks)
Pisut häirib see suur kala, nagu õhus rippuks ei tunne raskust (nii suur kala)
Väike kala ämbris on väga seff!

Teise pildi kohta võiks ainult seda öelda et kõik kalad eraldi väga head, pilt tervikuna mitte väga.
Parandada ja nõu anda kahjuks ei oska!
Parimatelt nõutakse ikka parimat!

meelis ütles ...

tänusõnad kriitika eest, Mellak ja olen kõigega päri (välja arvatud see et sa mind proffiks nimetad:):):) - aga las see teema olla ja ma ei soovi, et keegi seda teemat jätkab)

Avan aeg-ajalt meie blogi et uusi taieseid teistelt asjaosalistelt leida (HALLOO KUS KÕIK ON??!) ja pidevalt komistan sellesama oma pildi otsa ning olen seda ikka ja jälle sunnitud vaatama.. See on nagu hiinlaste vana piinamismeetod korduva pähetilgutamisega mis inimesi hulluks ajab. Siin on nii palju asju mida parandada, et targem oleks vist uus pilt teha kui selle kritiseerimist jätkata:)....

Kirju kalapilt: nõus taaskord sinuga - samas oli see projektis mõeldud koos muusikapalaga vaatamiseks-kuulamiseks ja meeleolu loomiseks. Projekteerisime selle seinale ja panime eelnevalt arvutimeestega sinna väikese ripple efekti ka peale - koos muusika ja väikese liikumisega see isegi toimis:)

. ütles ...

Jah!!! „KUS TE OLETE”!!!!!!!!

Blogi REEGEL!!!!!

4. Iganädalase teemapildi tegemine on TUNGIVALT soovitatav, isegi kui see tundub autorile endale ehk lõpetamata või liialt visandlik. Üks põhieesmärke siin on õppimine ja just vigadest õpitakse. Lisaks kasvatab regulaarne osalus enesedistsipliini ja sunnib tegelema teemadega, mida muidu ehk ei proovikski. Ka see tuleb karmis eluvõitluses ainult kasuks.

Milleks reeglid kui neid ei täideta!!!!!!!! Või ei osata täita?????
Sõbrad (kui ma võin Teid nii kutsuda), olete pannud ühe hea asja ülesse ja ärge laske seda nüüd igavaks ja mõttetuks leheküljeks muutuda!!!!

Rohkem pilte, kriitikat ja heakskiitu !!!!

Joonas ütles ...

Jah! Kolm püstist pöialt Mellaki viimasele kommentaarile. Oma innuka kaastoetuse märgiks posititasin just oma kala :)

Meelise kaladest niipalju, et seda viimast on mul olnud õnn näha "laivis". Kalad ujusid vist ükshaaval lagedale ja suurelt seinale projetseeritult mõjus see hästi.

Esimesest pildist seda, et mulle meeldib väikseid detaile leida - näiteks see väike kala. Kompa kohta arvan, et tühi ruum kala pea kohal on väga hea ja kõrkjad oleks vist etem olnud teha peegelpildis, osutamas kalale.

meelis ütles ...

minu poolt 4 pöialt püsti Mellaku viimasele kommentaarile! (oota, loen üle.. mitu mul neid pöidlaid on....1..2..3....:)

Kui igasse oma ülespandud töösse suhtuda kui võrdväärsele da Vinci omaga siis ei tule asjast midagi välja ja võib asja kohe kinni panna... No läks üks pilt natuke nihu sest aega polnud ja inspiratsiooni ka mitte - so what!? Ära kedagi selle eest ei sööda, ainult kritiseeritakse rohkem (Ja see viimane, kui tegu KONSTRUKTIIVSE kriitika ja mitte lahmimisega olevat edasiviiv jõud
:-) Eks järgmine kord läheb paremini! Või üle-üle-ülejärgmine.

Nõus ka su vimase kriitikaga kõrkjate suhtes, Joonas.. Miks ma ise selle peale ei tulnud!?!, Thänks.

. ütles ...

Vabandan!
Pean profiks sellist inimest kes saab tööd ja vilja selle harrastuse, hobi, töö ..... puhul.
Kui see Sind väga ärritab siis see oli viimane kord.