kolmapäev, 21. jaanuar 2009

36 - Joonistame üle - Ivar

"Kanni see kook, vein siia!"

Selline sai siis minu pilt. Algusest oli selge, et visandil on üks nabani ulatuva suuga tüüp, kaks kätt õhus, karjumas teise ja väiksema peale. Aga oli ka teine võimalus... Mõtlesingi olla kaval ja teha "lõuast" käe, "kätest" tiivad ja olevusest endast draakoni. Pisike olevus tuletas algusest peale Jeff Smithi "Bone'i" peategelast, mis mõnevõrra segas. Mõtlesin teha väikese draakonipoja... Kodus soovitati Bilbo Bagginsit, aga ma ei suutnud välja mõelda, mida võiks draakon talt käest rebida... Ja siis tundus juba, et tiibade asend ka ei klapiks. Ja siis tegin hoopis sellise pildi.

Eks siin ole mingeid kaudseid Tex Avery mõjusid (kuigi ma ei ole üldse Warneri animatsioonide fänn, see pilt küll rohkem MGM), aga õigustada võib vast sellega, et Punamütsikesed ja hundid-Libahundid on üldse kuidagi tõmbav teema. :-) Nii et - selline ta sai. Olen taas pildireele saanud, jess!

PS: Aga igatahes - kui tükk aega ei joonista, lähevad nii käsi kui brushpen ikka väga rooste.

7 kommentaari:

meelis ütles ...

hehe.. Jälle märkan, et mina olen esimene nüüd, kes erinevalt teistest siin üldse story peale ei mõelnud.... (okei, võtan oma tutooriali viimase pildi maha:)

Täpsustsus, Ivar - Tex avery oli eeskätt siiski MGM'i rezissöör, mitte Warneri, (vähemalt see oli stuudio, kus tema stiil ja loo jutustus õitsele lõi ja milles teda rohkem teatakse, warner oli ainult hüppelaud).

Sinu pildi juures pole ma päris kindel hundi ülakeha sellises pöördes... Tean et tahtsid säilitada rufi algideed ja keha twist on alati hea ja et vastaskätega sama siluett ilmselt ei toimiks... aga siiski... hmm...?
Kas foonil olevad kuused pole liiga domineerivad oma keerulisuses?
Teha need siluetti? Heledam kontuur neile?
(Niipalju küsimusi ja ei ühtegi vastust hetkel :-)
Muidu lõbus lahendus..

Ivar ütles ...

Avery - jah, ma ise pole absoluutselt asjatundja, kuid mulle meeldivad ta Droopy filmid. Wikipedia pajatas aga Warnerist ka, sellepärast mainisin.

Ülakeha pööre - töötab küll mu meelest. Mingid jooned, mis markeeriks selgroogu teeks asja ilmselt selgemaks ja külje vastu surutud küünarnukk + tobedad sõrmed ajavad asja segaseks, aga võimalik peaks see olema. Muuseas, märkasin just, et tegelt on see peaaegu kuulsa kettaheitja kuju poos...
:)

Kuused - sul on õigus, oligi plaan kõige muu kontuur peale tegelaste heledam teha. Aga öösel kui CNN-is Obamad juba kolmandal pühitsus-ballil tantsu keerutasid, polnud enam midagi seesugust meeles.

Eks ma teen ümber. Nii et, kulla lugeja, kui ühel hetkel enam pole kuuskedel tumedat kontuuri, pole sinul miskit häda, pilt on lihtsalt vahepeal muudetud.

meelis ütles ...

Droopy oli ka MGM'i stehtud, Ivar.

Kas Myroni Kettaheitjal käsi mitte põlve peal polnud?
(Liiga kiire hetkel et guugeldada
:-)

Ivar ütles ...

Ma tean küll, et Droopy on MGM, ju siis sõnastasin eelnevad tekstid segaselt.

Kettaheitja - jah, poos pole päris sama. Aga ise kipun arvama, et skulptori seisukohalt pole oluline ja keeruline selle kuju jalgade või isegi käte asend, pigem on peamine väljakutse just väänatud ülakeha muskulatuur.

. ütles ...

Hea point, praegustest parim!!!
Nende Warnerite ja MGM-ide kohta ei oska kaasa rääkida!
Teil siin Meelisega tore keskustelu, loe nagu ulme kirjandust.
Hundi kohta rääkis Meelis juba asjad ära, ega mul siin peale seda
midagi lisada ei ole.

Ivar ütles ...

Thanks, et mu kiirelt tulnud pilti maha pole tambitud!

Okei, kogu selle Avery teema kokkuvõtteks -

Tundsin ise visandades, et hundi näos ja Punamütsikese teemas võiks teravama silmaga vaatleja leida Tex Avery multikate mõjusid. Tema Droopy (too ülimalt letargiline pisike koer, kes siiski alati kõikjal esimesena kohal) mulle meeldib, erit need seeriad, kus tegelasteks ka kiimane hunt ja volüümikas Punamütsike.

Samas ei meeldi mulle Warneri "Looney Tunes" multikad - Bugs Bunny, Daffy Duck ja kõik need teised. Liiga neurootiline ja kuidagi liiga pahatahtlik ja õel tundub see värk. Enivei, nägin Wikipediast, et Avery töötas ka nende kallal, seetõttu oli vaja täpsustada, et mulle meeldivad just Avery Droopy (MGM) filmid.

Joonas ütles ...

Ma nõustun sellega, et hundi õlgade pööre oleks võinud selgem olla, registreerisin ta poosi alles teisel või kolmadal vaatamisel. Muidu koloriidilt, tekstuurilt ja brushilt pole mul midagi soovitada - kõik on paigas.