teisipäev, 27. jaanuar 2009

37 - Troll - Meelis

Kuna ise olen pea kolm nädalat Eestist ära, siis saatsin oma ettetehtud taiesed Joonasele, kes nad meie blogisse torkab. (Nagu teistelt näen ja õpin on täitmata jäänud lüngad aeglased täituma, sestap üritan ise hoida järjepidevust :).

Nii. Trolliteema õige pilt peab ajapuudusel oma valmimist ootama peale mu tagasisõitu. Kuna ma ise ühtki trollielukat pole elusast peast juhtunud nägema, siis otsisin abi ühest targast raamatust. Illustratsioonid olid tehtud akvarellis ning kunstnik on üritanud hoida realistlikku stiili, (minu maitse jaoks õige tiba maneerlikud aga see selleks). Olgu öeldud veel, et need minu omad siin on tehtud vaid enda tarbeks ja MITTE eksponeerimiseks, alles hiljem mõtlesin need kohatäiteks üles riputada. (Nagu ütleb eesti kõnekäänd: bloogus ei salli tühja kohta.)

Stiili pole mõtet kommenteerida, üldse pole siin midagi kommenteerida, olen teadlik kõigest, mis siin jama on.

3 kommentaari:

Ivar ütles ...

Ma tahaks teada, kas need visandid on "lambist" kontuuri visatud või eelnes ka vaevuaimatav pliiatsiga karkassi-etapp?

Ja kuidas sa üldse lehekülje ülesehitust planeerid - ehk on lihtsalt kujunenud selline suurtes piirides 2x3 pildimaatriks?

Kadestan inimesi, kelle sketchbook sellseid isiku- ja kohasketše sisaldab...

meelis ütles ...

viisakatelele küsimustele viisakad vastused, Ivar (ehkki mulle tundub et sa ülefilossofeerid pisut ja ülefetisheerid seda sketchbukindust kõvasti):

1: vasakpoolsele leheküljele ma vist tõesti mingid sheibid õrnalt ette visandasin punase pliiatsiga, parempoolsega tahtsin juba kiiresti ühele poole saada ja magama kobida;
2: erinevalt mõnest oma nö ekponeeritavast tööst ei mõtle ma visandiblokki kritseldades ABSOLUUTSELT lehekülje ülesehitusele. Tuleb nagu tuleb, hakkan vasakult servast pihta ja lõpetan all paremas nurgas. Tegu ju siiski pelgalt oma tarbeks sahtlisse joonistamisega.
2A: kadestan ka inimesi, kelle piltides (ja eriti disainides) on isikupära; õnneks on nett lisaks rämpsule ka häid asju täis, millest shnitti võtta. Õppida pole kunagi liiga hilja.

Ivar ütles ...

Ei, ma ei usu, et ma sketšbooke ülefetišeerin. Asi lihtsalt selles, et mu enda oma kipub pigem täituma umbes selliste "Joonistame üle" teema algpildi taoliste kompa- ja poosiotsingutega, mis sellisele detailsusastmele jäävadki. Vahele suvalisi detailsemaid asju ja vahal ka mõni leheküljene visand, millest saab kalkade või pintselmarkerite abil puhta ja tarvitamiskõlbliku. Ehk siis - mind lihtsalt teevad kadedaks viimistletud piltidega sodilad, ma lihtsalt ei oska selliseid teha. Pole ilmselt harjutanud ka.