teisipäev, 3. veebruar 2009

38 - Visandid I - Joonas


Lisan siia krokiis möödunud aastal (2008) valminud pilte. Sel aastal pole veel jõudnud kordagi käia :/ Pildid on erinevatest sessioonidest kokku pandud, valikult enda arust õnnestunumad/huvitavamad. Pooside pikkus on 5-10 minutit.

4 kommentaari:

Aleksander Rostov ütles ...

joon on liiga lodev, pildid on sisuliselt modelli raiskamine. seal ta on kõikide oma kõhuvoltide ja rasvapagasite ja pinges lihastega ja sa joonistad ainult lodeva laiali voolava joonega umbmäärast siluetti. natukene rohkem enesekontrolli, vähem pallaslikku kunstipäratsemist.

Joonas ütles ...

Kes ei tea, siis kinnas = Aleksander Rostov. Siin blogeris saab oma accounti nime jooksvalt vahetada ja ilmselt on see suht segadusttekitav, kui nüüd vanu kommentaare lugedes kõik räägivad Aleksandrist kui kellestki kindast (või vastupidi :)

Kommentaari kommentaariks niipalju, et see on huvitaval kombel täpselt vastupidine kriitika sellele, mis mulle kunstikoolis neljandal kursusel kunagi öeldi. Aga võibolla pole sa sinna ise veel jõudnud ;) Okei, ma ei nori. Aga praeguseks on mulle tõepoolest suht igavaks ja mõttetuks muutunud modelli "tabamine". Mu püüdlused on pigem suunatud vabanemiseks tüütust enesekontrollist, kuna vasaku ajupoolega ei saa minu arust eriti huvitavalt joonistada. Samas, anatoomia on ka kõik vajalik teada-tunda (kuid see pole mulle aamen kirikus) ja siin pole mul nagunii midagi pakkuda, kuna mul puudub selleks vajalik sügavuti minev akadeemiline taust.

Aga nagu ikka, jääme põnevusega ootama skänne su enda skechbookist :)

meelis ütles ...

Tundub, et te mõlemad vaatate asja erinevate mätaste otsast ja omamoodi õigus on teil mõlemal: üks räägib akadeemilisest vormi tabamisest ja reprodutseerimisest tasapinnal, teine selle teadlikust eiramisest ja eneseväljendusest.

Minu isiklik sümpaatia ses küsimuses kaldub siiski Kinnas (alias Sassi) poole: et etteantud vormist "üle olla" tuleb seda läbi ja lõhki tunda, viimane aga nõuab kõvasti tööd, studeerimist ja praktikat. Su neid visandeid kaedes, Joonas, tundub mulle et sa justkui püüad sellest üle olla aga palju jääb siiski just selle akadeemilise oskamatuse taha kinni (no offence).
Inglise vanasõna ütleb: "you have to crawl before you can walk".
Ega need vasaku ajupoolkeraga tehtud põhjalikumad stuudiumid vist eriti mööda külge maha ei jookse, kasuks tuleksid need igal juhul. Jõudu - jaksu!!

. ütles ...

Hea et on mättaid kust otsast vaadata!
Mitte nii head kui Meelisel kuid praegustest ikkagi teine koht.
Kõvad "tegijad" võiks ka midagi teha!