teisipäev, 10. veebruar 2009

39 - Viimane mohikaanlane - Ivar

Indukatega on mul nostalgiline suhe - lapsepõlves sai raamatuid loetud, igasugu pilte joonistatud ja isegi ühe ameerika skaudiraamatu - "Indian Crafts and Lore" - põhjal kodinaid, mokassiine ja sulgehet tehtud. Kõige hullemad ei tulnudki.

Muidugi oleks võinud siiagi mõne küündimatu lapsepõlvepildi skännida või kongusninalise hea rühiga mehe joonistada, aga läks teisiti. Sorgeldasin paar õhtut tagasi viimase asjana ühe suht' korraliku tibindiaanlase, joonistasin kalkale puhtaks, hommikul kiirelt Penteliga üle, õhtul skänn ja värv ja valmis. Kuna mind intrigeerivad hetkel joonistajana kõige rohkem sellised kunstnikud kui Bill Presing või Shane Glines, siis kipuna arvama, et püüan võimalikult palju järgnevaid joonistusteemasid just sellele samale rajale suunata.

Pole välistatud, et ma veel muudan sedagi pilti, värve vähemalt... Tegelikult oli vahepeal plaan visand üldse akvarellipaberile kanda ja päris värve proovida, aga läksin siiski lihtsamat ja digitaalset teed. Kontuur jäi lõpuks spontaanselt rohmakaks ja detailivabaks, aga tegelikult on selleski mingi oma väike võlu.

1 kommentaari:

. ütles ...

See "LÕHKUR" odavam kui eile!
10%-25%