teisipäev, 10. veebruar 2009

39 - viimane mohikaanlane - meelis


Ülikiire enne ärasõitu tehtud indiaanlane, joonistatud ja koloreeritud digilauaga..

Ivar käis kunagi välja mõtte teha kiireid 45-minutilisi pilte ja mõned meist on seda ka teha üritanud. Ehkki seda endale eesmärgiks ei võtnud läks see siin peaaegu täppi; arvan, et muude toimetamiste kõrvalt ja joonistamise aeg kokku liites umbes tunnike sellele kulus, esimene paberivisand kaasa arvatud.
(Arvan, et minu enda näoilme joonistamisel ajal oli peaaegu samasugune kui sel peategelasel siin!)
Üks vähestest piltidest ka, milline oli hetkega äkki peas olemas ja mis kukkus välja täpselt sellisena, nagu ette olin kujutanud. Idee on nagu on, aga usun et pildist on siiski näha kelle poole mu sümpaatia kuulub.

Luban endale pühalikult, et teen tulevikus selliseid üritusi veel: seda enam, et puhtaksjoonistajana ma end nagunii tõestada ei taha! Las kiirus ja hoog olla siitpeale (veel rohkem) mu joonistuse trademark!!
Long live the speed! Long live dynamics!

3 kommentaari:

. ütles ...

kiirus, kiirus , iga kord see ei õigusta!
Ikka ja jälle, tegijatelt tahaks midagi head näha!

meelis ütles ...

okei, Mellak, meil kõigil on oma arvamus ja maitsed ja lõppkokkuvõttes see on tore..

Aga arvestades selle töö tegemiseks kulunud aja ja lõpptulemuse suhet arvan ise, et (vaatamata mõnele joonistuslikule ebatäpsusele) on see siiski üks mu õnnestunumaid asju, ilma naljata:-)

Rütm, emotsioon, hoobilt tabatav sisu..., need on võtmesõnad mis mulle endale tavaliselt väga meele järele on ja mis siin kõik korraga ühendada suutsin (endale vähemalt tundub nii).
Plaanis silmapiirile torgata ka ribake Grand Canyon'it, et tegu rohkem "Ameerikaga" oleks aga ajapuudusel ei jõudnud/hakanud guuglist reffi otsima. Selle asemel lisasin hoopis taeva, mis justnagu kajastaks pisut neid mägede värve...

Ivar ütles ...

Selle musklivenna proportsioonid on ausalt öeldes paremad kui su kunagisel Arnoldil. Värvid on mõnusad, kompa ka, mis siin ikka pikemalt seletada.

PS: tume ja konkreetne kontuur väärib ka värvi osas kiitust!