teisipäev, 3. veebruar 2009

39 - Viimane mohikaanlane

Sioux pealikud (1905) Edward S. Curtis

Järgmine joonistusteema on inspieeritud indiaanlastest. Nimi on küll laenatud "Nahksuka juttudelt", kuid see ei tähenda, et kujutama peaks konkreetse suguharu inimesi. Pigem ikka kõike seda, mis westernite, kauboide ja indiaanlaste, sulgede ja skalpide, tipiide ja tootemisammastega seostub. Võik siis vähemalt servapidi teemaga haakub.

Tähtaeg: 10. veebruar. Hau!

5 kommentaari:

Elina ütles ...

Kuna pilti(e), mille juurde ma kommetaari veel eile lisada soovisin suhteliselt arusaadavatel põhjustel enam pole (nagu ka selle autorit), siis teen ettepaneku, mitte nii palju piriseda postituse pisiasjade kallal ja keskenduda rohkem põhiväärtustele ehk siis postitatud pildid (ja nende autorid).

Ivar ütles ...

Minu terava kommentaari põhjus oli kaks üksteisele järgnevat blogi reeglite rikkumist - esiteks tekkis öösel blogisse pilt, mille postitustähtaeg on 3. märts (ehk tulevik) ja siis jutti mitu vigaste siltidega postitust. Nagu uurides selgus, oli seesugune ka ainus varasem. Ehk - inimene polnud ilmselt vaevunud üldse blogi reeglitega tutvuma.

Ma olen varem sellistel puhkudel püüdnud heatahtlikuks jääda, aga seekord vastasin ebaviisakusele ebaviisakusega.

Jah, uue osalise pildid polnud praktiliselt üldse ka kommentaare saanud. Ise polnud ka veel kommenteerimiseni jõudnud, üldiselt paistab, et pole siin üldse kõige kommentaarirohkem ajastu. Samas, kui ise oma piltidele selgituseks ainult paar üldist sõna lisada, siis pole vast ka mõtet loota, et kommentaare tekiks.

Aga, ok, minu poolest on situatsioon selge ja võiks olla sellega lõpetatud. Mina isiklikult ei taha, et see blog siin läbuseks muutuks, seepärast on vaja vahel adminnina ka karm olla. Sorry kui see kedagi isiklikult rohkem puudutas kui oleks võinud, kasutaja kadumine ei olnud eesmärk.

Joonas ütles ...

Mäletan siin ka mingeid uusi pilte ja päris mitut... Kuna blogi ranged reeglid on põhjustanud juba vähemalt kahe inimese lahkumise blogist, tekib mul väike kahtlus nende mõttekuses. Minu meelest alati postitab uus kasutaja enneaegselt ja valede siltidega ja kui ta viitsib jätkata, siis enam mitte. Sellega võiks lihtsalt harjuda ja "vale" posti kommentaari vastav reeglite punkt kopeerida. Muidu jäämegi siia väiksesse suletud turvalisse ringi ja kus puuduvad igasugused üllatused või põnevusmomendid. St uued külalised võiks end kah (vähemalt alguses) tunda osana loomingulisest keskonnast, mitte kui migratsiooniametis.

Ivar ütles ...

Noh, laske käia ja teavitage uusi inimesi vigadest! Ma ei pretendeeri ülde olema see ainus, kes siin mingit korda püüab pidada. Ma ei reageeri ju igasugu kohatustele sekunditega, peaks olema piisavalt aega, et ise seda teha. Sellegi kadunud postitaja esimene pilt pärines kusagilt aastavahetuse kandist, kaks kuud on siiski parajalt pikk aeg, et midagi kohale jõuaks. Aga kui korda ei pea, siis, mida suuremaks postituste arv kasvab, seda tüütum on takkajärgi hakata kogu seda segadikku siluma.

Aga üldiselt, igasugu foorumite ja muude netikommuunidega on siiski selline komme, et uustulnukas uurib olusid, loeb, mis enne teda toimunud jne, ega kuku kohe näiteks lolle ja juba sadu kordi vastatud küsimusi küsima. (Hea näide on eesti fotofoorumid, kus seebikarbiostjad uuesti ja uuesti ja uuesti totrat ostuabi soovivad, varasemaid postitusi lugemata.) Kui ikka üldse reeglitest kinni ei pea, siis see on ka mingi näitaja.

Ma ei tea, koolides kavatsetakse emakeele ja kirjanduse tunde vähendada. Kas tänased põlvkonnad tõepoolest ei oska enam lugeda ja kirjutatud tekstist aru saada? Ise sa, Joonas, ju lisasid paremasse veergu puust ja punaseks stiilis kiirjuhendi, milline peab pildipostitus olema. Rääkimata sellest, et ka JK reeglid peaksid olema kirjaoskajale inimesele arusaadavad, samuti kalendri kui niisuguse kontseptsioon.

Sorry, aga kusagilt jookseb piir, kust maalt pealiskaudsus läheb üle ebaviisakuseks. Ise nagu ei tahaks siit blogist lahkuda...

Aga samas, ma võin vabalt märtsikuus tegeleda ainult oma piltide postitamise ja tavakommenteerimisega.

Joonas ütles ...

Nojah, ei tea, kust see piir kaose ja korra vahel täpselt läheb. Eks enamvähem mugavat korda peab hoidma... Kuna on raske leida inimesi, kel oleks aega/oskust/motivatsiooni üldse osaleda piltidega, siis olen ise valmis algajate puhul reeglitele lähenema "suhteliselt".

Tundub, et kunstnikud, kui visuaalsega tegelejad, ei suuda tekstilise materjaliga niiväga suhestuda. Blogi on seda korduvalt tõestanud. Kõigega korraga tegelemine on vist kõrgem pilotaazh reserveeritud vähestele.
Ma ise näiteks siltide puudumist küll ei märka, kuid eks õpin ka nüüd.