teisipäev, 17. veebruar 2009

40- duell - meelis


Minu kiirelt ja ajapuudusel lohakalt visatud piltide saaga jätkub, kurvastuseks neile kellele meeldib nikitsetud ilupilte kaeda ja rõõmuks neile, kes üldistatud kompositsioonist/kontseptsioonist lugu peavad (siinblogija kaasa arvatud).

Et tegu NIIVÕRD visandliku taiesega ka minu enese standardite jaoks, siis seletan pisut sisu lahti; (kes aga oma visandi lugemise oskust proovile tahavad panna jätku järgnev lõik vahele:)

Udune hommik, duelli eelmäng; vasakul hulk kurikaelu kes ühele duellerile raudrüüd riiete alla sokutavad, paremal reserveeritud moega inglise dzentelmenid, rivi lõpus käega kõrvu kinni hoidev poisike; keskel kaugemal sekundant. Kurikaelte taga sakilised teravate okstega raagus puud, parema grupi taga pehmelt langevad vormid, ilmselt leinakased või pajud.

Sisulise poole pealt on asi pisut vildakas, sest peale püstolite kättejagamist ja 1-2-3-kümneni sammumist oli duellil vist PÕMM! kiirem see kes teisele kuuli keresse saatis... Aga noh, ütleme siis, et las ta kunstitõe huvides olla, vastasel korral poleks kompositsiooni sellisena teha õnnestunud.
(Kompositsioon - olgu öeldud - tuli silme ette sekundiga peale teemale mõtlemist ja et asi tundus justkui paigas siis palju edasi ei mõtisklenudki).

Tehtud taaskord ülikiire ajaga ja otsast lõpuni digilaual.

5 kommentaari:

Joonas ütles ...

Raudrüüst ei saanud aru, muidu oli "loetav" küll. Rüü oleks võinud siis paar joont täpsem olla, kuna gängsteri-konteksti siin ei aita eriti :)

meelis ütles ...

Huh, tänud, Joonas! Ise ma järgmisel päeval seda pilti vaadates ehmusin ka, et asi NII ruff ja sigrimigrine tuli - huvitav, et eelmisel õhtul tundus asi enese jaoks väga selgesti loetav ja arusaadav.

Raudrüüna mõtlesin ainult seda ülakeha katvat osa, millest kuul läbi ei tungi ja mida pahamees hetkel selga ajab, mitte kogu rüüd.
(Oma arust on see raudrüü ainuke, mis isegi sellise visandina küsimusi ei tekita, "hailaidid" peal ja puha,.. :-)

Ivar ütles ...

Jaa-ah, kui lahti seletad, et pildis toimib raudrüü passitamine, siis meenuvad Piilupart, Miki ja Donald ning saabub selgus ja arusaamine. Muidu vaatasin ma ega taibanud, mis kohvikannu seal kallutatakse...

Ma oleks ehk tolle teise duellandi pannud seljaga konkurentide suunda, juba valmis üle õla kõõritades oma kümmet (?) sammu astuma. Ka oleks keegi abilistest võinud end ehk kohevamaks soputada, et sigadust vastaste eest varjata. Mantlit hoides ja selga aidates või midagi... Muud ei oskakski ilma järgmist detailsemat iteratsiooni nägemata öelda.

Kuigi, kui asja thumbnailina vaadata, siis ehk oleks võinud kompa taeva arvel veelgi madalam ja samas ka veel hoopis laiemalt panoraamne olla.

. ütles ...

Selle kohta pole mul jälle midagi öelda, ju vist ei jaga pointi.
Mõnikord on mul selline tunne et Tegijad naudivad seda kui veavad paberile suvalisi(minu arvates)kriipse ja laike vaadates mis teised sellest asjas arvavad,ise vargsi pihku itsitades.
See oleks justkui katse kas ikka iga kriips on selline mis paneb rahva ohhetama. :)

meelis ütles ...

tänud kommentaaride eest!
Ivar - sinu jutuga 100% nõus, kui millalgi peaks aega olema (millise lähiajasuses siiralt kahtlen) võtan arvesse;
Mellak, ma ei oska teiste eest kosta, aga ise teen pilte eeskätt enesele, täpselt nii hästi või halvasti kui aeg ja oskused parajasti lubavad;
mingit "vandenõud" vaataja ahhetama panemiseks pole mõtet otsida.
Ja - oma põhitöös olen õppinud ruffe (ehk viimistlemata asju) "lugema", esialgu võib see kogenematule silmale käia ülejõu aga pole viga: ükskord õpid seda sinagi:-)