neljapäev, 26. veebruar 2009

41 - Korsett - Joonas


Värvimiseni seekord paraku ei jõudnud. Raam ega tekstuur pole ka enda tehtud. Ebatavalisem fakt on võibolla see, et mustand valmis Helsingi-Tallinn laevas.

(Vaatan nüüd, et pilt sobiks ka põhimõtteliselt duelli alla...)

5 kommentaari:

Ivar ütles ...

Aga see ongi ju tegelt lubatud ja võimalik - võid samale pildile mitme teema sildid lisada ja - ongi! Kuigi, tegelt ootaks raudvaralt ikka iga teema kohta spetsiaalset pilti.

Idee aga tasub tegelikult kaalumist - ehk näiteks teha blogi 50. teema-tähtpäeva puhul selline teema, kus tulekski ühte pilti kokku kombineerida suvalised 3 varasemat teemat? (Järelnoppimine välja arvata.) Oleks ju huvitav?

Pildist ka -

on jumala loogiline, et minusugune mitte-joonistaja on JK-blogist tohutult kasu saanud, väga palju juurde õppinud ja muutunud selle vähem kui aastaga märkimisväärselt paremaks joonistajaks. Aga mul on tunne, et sama kehtib ka teiste osaliste kohta, selahulgas nende, kelle põhitööks ongi joonistamine.

Joonas... Su stiil on üsna lakooniline ja seetõttu on tal oht jääda kuivaks või steriilseks. Seetõttu, soovitus (mis pole mingi jalgratta leiutus) - reference! Mida rohkem sa mingit pilti tehes kõiksugu asjasse puutuvate etnokostüümide, jublakate ja paikade reffi leiad ja läbi mõtled, seda rohkem jõuab ka lakoonilisse pilti pisikesi detaile, mis sellesama steriilsuse ja üldsõnalisuse ära eemaldavad. Ja pildi konkreetsesse aega ja paika ankurdavad. Kusjuures pilt võib visuaalselt jääda sama lakooniliseks. Igatahes su viimaste piltidega on asi kuidagi palju huvitavamaks läinud. Lase aga edasi!!!

Selline monoloog seekord.

meelis ütles ...

taaskord pean nagu suuvooder sind takka kiitma, Ivar ja hõikama: KÕIK ON ÕIGE!
Kolme pildi mix on suurepärane mõte, tehkem ära (ja ilma eelneva hääletuseta seekord:)!

Nõus ka su märkustega referensi kasutamise aadressil, mõni ajastutruu detailike oleks pildile ilmekust lisanud. Vanadel koomiksikunstnikel tean olid suured süstematiseeritud kataloogid referentside kohta, kust vennad siis suurtest sahtlitest vajadusel vastavaid näidiseid välja tõmbasid ja kasutasid, riiete, arhitektuuri või mille iganes kohta. Nüüd, digitaalajastul mahuvad need suured "mööblikobakad" mõnele tillukesele infokandjale hõlpsasti ära; see on asendamatu ja olen kindel, et paljud meist siin seda ka omavad ja kasutavad.

Su pildist, Joonas: päris hea ja nutikas nurk, värvi puudumine ei ole minu jaoks miinus. Naise käte erineva pikkuse, reite ja ta kukla kuju kohta võiks muidugi kobiseda... aga jätan selle tegemata. Nagu juba kord ütlesin, oskad sa oma piltides joonistuslikud möödalasud stilistiliseks valikuks keerata.
Jõudu edaspidiseks!

Ivar ütles ...

Oli, jah, kaugel hallil ajal selline komme, et (koomiksi) kunstnikud tegid endale sihukesi temaatilisi mappe, kuhu nad ajakirjadest kõiksugu pilte - maju, autosid, paiku, esemeid, inimesi jne jne - välja lõikasid ja mida siis heldinult silitasid ja vajadusel referentsiks kasutasid. Tänapäeval piisab google'ist. Samas soovitaksin ka DeviantArti, sealt saidist leiab kasvõi loomade kohta ikka super-ägedaid fotosid.

aare ütles ...

See pilapilt on mõnusa retro-fiilinguga. Kui seda tausta ei oleks võiks vabalt antiigiks pidada. Mulle meeldib!

. ütles ...

See on üks väga hästi tehtud pilt!
Arvan et mingi värv siia poleks enam sobinud ja rohkem vidinaid samuti.
Parema (tünni) alaga on küll mingi jant?
Ega joonistustes peagi kõik perfektne olema selles see võlu ongi.