pühapäev, 8. märts 2009

38 - Visandid I - kinnas




Visandeid! Pliiatsiga! Fäntäsipask!

13 kommentaari:

meelis ütles ...

väga positiivne on vaadata akadeemilisemat sorti joonistust!
Tore ka, et sul on nii maal (eelnevatest pitidest nähtuna) kui joonistus võrdselt tugevad, tavaliselt kipuvad maalijad olema pisut kesisevõitu joonistajad ja vastupidi!
Uha aga edasi!!

Joonas ütles ...

Vinge jah, et viitsid ja oskad ka.

Võiks soovitada edaspidi rohkem kompa ja dünaamikaga tegeleda, kuna anatoomia, detailsus ja fantasy-p**k on sul ju enam-vähem paigas. Kiirustad liialt renderdama/maalima. Soovitaks vaadata sellist DVD-d (kui pole veel vaadanud) nagu Visual Storytelling with Iain McCaig (http://www.thegnomonworkshop.com/dvds/imc01.html).

Kait K. ütles ...

söön mütsi ära kui kinnas McCaig`i lõpuni vaatab ;)

meelis ütles ...

loodan, et mõtlesid kreemitordi mütsi, Kait: mine hullu tea, äkki leiabki selle 8 või-mis-iganes tundi, Kinnas meil ju selline pisut fäntäsy-oriented mees ka:-)

Täna hommikul piilusin poole silmaga seda materjali isegi.. ja ehkki tema stiili kohta võib ju erinevat arvamust omada siis teooria on vanal uurimist-kõrvataha panemist kindlasti väärt!!

Aleksander Rostov ütles ...

mõtlesin "ah et sööd oma mütsi ära või!" mõtlesin "no kurat, ma veel tahan seda õgimisakti videolindistuses näha!" mõtlesin "mis see üks dvd ära vaadata ikka on!" mõtlesin "Oi kus ma neile nüüd näitan alles!"
noh jah.
panin ta siis mängima ja juba esimesed laused on täis türa ja jobitsemist ning sissejuhatuse lõpus see nilbik veel pilgutab sulle silma ka. Ma pole elu sees midagi nii ebasümpaatset näinud.
Aga ma olen tugev ja tahan näha seda mütsi söömist!

Joonas ütles ...

Kui juba söömiseks läks, siis mina söön oma brushpenni ära, kui kindal lastakse kunagi teha DVD, kus ta sissejuhatuseks vaataja näo täis sõimab. Samas tuletame talle ka meelde, et siin liiguvad väga kurjad adminnid Ivar ja Meelis, kes roppusi silmaotsaski ei talu!

Mis minule antud DVD puhul närvidele käib, on hoopis see, et ta kustutab ikka ja jälle täiesti töötava (minu jaoks) kompa ning teeb kõik uuesti - ja veel parema.

Aga Meelis ehk oskab tüübist lähemalt rääkida, on ju "laivis" tema loengut juhtunud nägema...

Elina ütles ...

oot, mäletan ma nüüd valesti, aga kas mitte see Lawrece seal Viborgis muud ei teinud, kui rõvetses ja sõimas. õnneks ei pea ta oma suud joonistamisel kasutama...aga nagu öeldaks, mis meelel, see keelel.

siinkohal muidugi meenub hoopis mingi keskaja teemaline loeng, kus räägiti sellest, et enne kui Meister mõne oma tähtsa töö kallale asus, pidi ta ennast enne ja eelkõige hoolega pühitsema, sest siis oli garanteeritud parim võimalik tulemus. Nii õelda pill tuli enne mängima hakkamist korralikult ja õigesti häälde saada.

tänapäeval tundub, et liiga sageli arvatakse, et õpid anatoomia/photoshopi jne ära, tuleb ka kõik muu nagu iseenesest - liigi tihti esinev sisutühjus tehniliselt viimase peal piltides tegelikult räägib teist keelt.

meelis ütles ...

keegi kunstnikust suurmees ütles, et ennekõike ole inimene ja alles siis kunstnik (vist Michelangelo kui ma ei eksi).

Kinnas, ei taha siin blogis väga isiklikuks muutuda aga sinu laia joonega suhtumist kaaskodanikke vaadates tundub mulle, et sinu EGO on tublisti suurem kui sinu seesmine kultuur, ja sellest on siiralt kahju. Oma viimaste sõnavõttudega oled sa minu silmis taandunud tillukeseks " I-know-it-all" stiilis ärplejaks, sorry.

(Kui see on sinu viis elus edasi jõuda siis edu sulle!)

Aleksander Rostov ütles ...

Joonas - Ei, vaatajal näo täis sõimamine pole eriti hea mõte. Sama halb mõte on esineda imeliku pealetükkiva Omajope Sõbralikkusega. Kunagi keegi mainis sellist asja nagu "nilbe ameerikalik heatahtlikkus". Ei tea ma öelda mis mul viga on aga iga sõbralik žest ainult kustutas mu usaldust. Mismõttes ta pilgutab mulle silma? Nagu vaataks mõnda filmi Steve Carelliga. Iga nali on nii piinlik, et pead pausile panema ja maha rahunema "Pole midagi! See on kõigest film! Elu tegelikult pole nii piinlik!" aga McCaig on samasugune tüpaaž nagu Carell ja ta on Päris! : O

Elina - Mis on viga rõvetsemisel ja sõimamisel? Miks on see õnneks, et toda roppuseid pilduvat suud ei pea joonistamises kasutama? Miks põlgad sa nii tähtsat osa inimloomusest? Nagu viha, põlgamine, vihkamine, halvakspanu ei kuulukski kuhugi inimväärtuste sekka. Neid ei maksa puudutada, kusagil kõrgel taevas või maitia kus on suur tahvel kus on kaks tähtsat nimekirja õige-ja-vale või hea-ja-halb või kuidasiganes sa lahterdad seda imelikku arusaama sobilikust ja sobimatust?
Ja pigem arvatakse tänapäeval liiga sageli, et "anatoomiat ja photoshopi" õppima ei pea, see hing tuleb ju ikka iseenesest. Järele jääb sisutühi ja kole pilt mille kohta normaalse meelestatusega inimesed tahaksid halvasti öelda.

Meelis - : (

Et mind nüüd valesti ei mõistetaks: Jah, joonistab hästi, jah, räägib huvitavatest asjadest. Väga huvitav on. Pinda käib ikkagi.

meelis ütles ...

Kinnas, mu viimane jutt oli suunatud sinu rämedakoelisele esinemisele, mitte niivõrd McCaigi tutoorialile; las viimase osas jääda igamehel oma arvamus ning iga VIISAKAS vormis esitatud arvamust respekteeriksin täielikult. :-D

Ivar ütles ...

Tahaks ka midagi siia threadi lisada, aga ei oska. Ma ise ropendan ka päris palju, kuid emakeelsete sõnade osas on kusagil piir, kust ei kipu eriti üle ronima. Mulle tõepoolest ei meeldi kurb tendents, et eesti noored soost sõltumata on hakanud viimastel aastatel ropendama täpselt sama moodi nagu soomlased. Kuigi nad ei oska ei soome ega vene keelt, tegelikult ei oska ilmselt ühtegi keelt, ega see eesti ja ingliski ilmselt hiilga.
Ühesõnaga, ropendamine ei muuda automaatselt veel midagi vaimukaks, veel vähem sisukaks või argumenteerituks. Pigem mõjub ärplemisena.

Aga mis mees se McCaig on, seda näeb sellest raamatust

Ivar ütles ...

Aga tegelikult - ühe mõtte lisaksin veel siia otsa.
Nagu olen aru saanud, püüad sa, kinnas, esindada mingit punklikku-anarhistlikku ilmavaadet - väike šokk ümbritsevatele, tähelepanu väljanägemisele, radikaalsus, alkohol, jne jne.

Vot mina olen nagu aru saanud, et anarhism pole mitte lõhkumine ja laamendamine, nagu seda sõna tavaliselt kasutatakse, vaid kord, kus kõik annavad ilma riigipoolse sunduseta ühiskonda oma osa, teistele pähe astumata ja kaaskodanike samasuguseid õigusi ja kohustusi austades. Muidugi on see puhas utoopia, sest ühiskonna kõiki vajalikke funktsioone pole võimalik puhta vabatahtlikkuse alusel täita. Ja kaugeltki kõik ei ole valmis vabatahtlikult end teistega võrdseks tunnistama.

Eks blog ole ka omamoodi miniühiskond, kus vaja asju tasakaalus ja toimimises ning inimsuhteid parimas võimalikus konditsioonis hoida. Suhtumisega "mina kivikuningas, teie kõik sitalabidad" seda vast päris hästi teha ei saa...

meelis ütles ...

Kinnas, tahtsin seda küll eraviisiliselt sinuga messindzeris teha, aga et oled levist väljas siis teen seda siin: (ja sorry veelkord teistele, et siinsed kommentaarid on väljunud kitsalt postitatud piltide ja kaunite kunstide analüüsimise pinnalt üldeetiliste käitumisnormide manu:-(

Niisiis Kinnas, kui ma poleks sind elusast peast paaril korral näinud ja tõdenud, et tegu on igati ontliku ja pealtnäha haritud indiviidiga arvaksin su kirjapilti vaadates, et tegemist on puurist lahti lastud metslasega, kellele tuleb kõige elementaarsemaid ja meie, inimeste seas käibelolevaid käitumis- ja eetikanorme selgitada. (Ma ei tea miks sa seda teed, kas allasurutud egost või rahuldamata ambitsioonidest - aga et sa seda teed on kurb tõsiasi:-((

Millest selline negativism, Kinnas, mis lahti? Mis on näiteks halba selles, kui inimene naeratab ja minupärast kasvõi silma pilgutab? Ütled, et see on feik - küsin vastu: ja mis siis? Kui see toimib on see oma eesmärgi täitnud ja polegi rohkemat tarvis! Näitlik õppematerjal ei saagi olla psühholoogiliselt diip.
Ja: naeratus, ära unusta, on juba primaatide seas esimene võti teel üksteise usaldamisele ja mõistmisele, rääkimata siis inimestest!


Ütled veel, et rõvetsemine, viha, põlgamine kuulub inimväärtuste sekka.... Anna andeks aga midagi nii rumalat ja infantiilset pole ma kellegi suust kuulnud (ja loodan väga et ma enam kunagi rohkem seda kuulma ei pea)!
Jah, ülalmainitud omadused kuuluvad küll paratamatult inimloomuse juurde aga kindlasti mitte inimVÄÄRTUSTE sekka!! Täpselt nii nagu on inimestel vajadus aeg-ajalt oma keha kergendada ei tähenda see veel, et seda võib teha ükskõik kus, kohta valimata ja avalikult teiste ees!
Sina oma veidrate ja nilbelt väljendatud pseudotõdedega - vabandage väljendust - pasandad seda kõigile pähe hoolimata sellest, mis mõju see teistele avaldab!! (Ei tea kuidas teistega on lood aga mina tunnen end sinu "elutarkust" lugedes pähepasandatuna).

(Jah, me kõik ropendame ja sõimame mõnikord et oma auru välja lasta aga sedagi tuleb osata teha valides aega ja kohta!)

Mees, kasva suureks ja õpi käituma!! Ja naerata rohkem, ka seespidiselt.

(ja juhul kui sul juhtus olema kehv lapsepõlv - mida ma kardan et sul oli - siis proovi mediteerida ja sellest muud moodi üle saada:-)

PS, need ülaltoodud küsimused inimliku naeratuste teemal jms. olid puhtalt retoorilised ja neile ei pea vastama.
Ise olen nüüd rääkinud (ja oma hinge päästnud:-) ning ei soovi enam kunagi selle teema juurde tagasi pöörduda. Never ever.