esmaspäev, 9. märts 2009

42 - Eesti Wabariik - Ivar

Oskaksin ma joonistada, oleks teinud mingi alternatiiv-ajaloolise-isamaalise-steampunk-propaganda-posteri. Aga kuna eriti ei oska ja varsti on jälle valimised lähenemas, siis tegin lihtsalt kaks loomadega valimisplakatit.


Kaks juhtivat parteid. Ühest küljest nagu vastandid... Ühte ei huvita Eestimaa rikastumine, niikaua kui midagi ära võtta ja ümber jagada saab. Ja laenata kuniks antakse - küll lapsed maksavad. Teine tahab võimalikult õhukest riiki, et see ei segaks ettevõtlikel raha juurde tegemast. Kel raha pole - oma viga. Üks kogub protestihääli neilt, kellele ei meeldi varakapitalistlik Eesti. Teist toetavad need, kel ka endal unistus kunagi "rikaste ja ilusate" sekka saada. Samas aga kuuluvad mõlemad vennasparteid Euroopa Liberaalide ja Demokraatide Liitu. Võta siis kinni... Ilmselt ühe mündi kaks vastandlikku poolt. Ja vähemalt mulle see münt eriti ei meeldi.

Pildid tekkisid paberile ja ekraanile juba siingi korduvalt kasutatud vahenditega. Ise olen oma seekordse brushpeni-joonega päris rahul. Väga tihti seesugust teha ei oska - ma olen kahjuks joonistajana äärmiselt ebastabiilne. Huvitav, kas näiteks Meelis üldse oskab koledalt ja küündimatult joonistada? Mul kukub see küll väga hästi välja.

6 kommentaari:

meelis ütles ...

Ivar, pole su joonistusoskusel häda midagi: kui ka klassikalises joonistuses jääb midagi teinekord puudu kompenseerib seda minu jaoks su väljakujunenud ja väga isikupärane stiil. Ilmselt on sul aastatepikkune koomiksite uurimine (ja miks mitte ka skulptuuriga tegelemine) kõvasti kasuks tulnud, oma maitse (ja stiil) on sul selgelt välja kujunenud!

Eks me kõik oleme aeg-ajalt ebastabiilsed, see on loomulik ja see eristabki meid masinatest (või käsitöölistest kui soovite:-).

Su valimiseelsetest libaplakatitest: väga apoliitilise inimesena oskan vaid öelda: vot SUL on seda va sotsiaalset närvi!!! Hea humoor ja lõbusad grotesksed lahendused. Orava suus on.. mis?, jäätükk? (see oli mu ainuke küsimus neid vaadates).
Head vaimukad ideed, lihtne ja lööv disain! Kaks pöialt püsti!

PS, sinu viimase lause kommentaariks: ma oskan VÄGA koledasti joonistada, eriti hommikuti kui kohv veel mõjumata ja käsi alles külm! Õnneks päästab tavaliselt enesekriitika ja nii rändavad need jõletised kiirelt prügikasti! Ja karakterdisainerina tundub mulle oled sa, Ivar, raudselt parem! No kidding!

Ivar ütles ...

Ma ei oskagi muud öelda kui et - orav oleks pidanud mõjuma kergelt marutõbisena. Ei mina tea, mis talt sealt suust niriseb...
:-)
Selguse mõttes muutsin värvi veidi teisemaks.

Joonas ütles ...

Wabariigi teema tõi üllatuslikult pea kõikides blogijates esile poliitiliselt aktiivsed visuaalsemiootikud :D

Piltidest - esimesel ei saa lahti muljest, et jääpank taamal on hoopis kaabu...
Teise võiks kuhugi portaali linkida ja sellest saaks vabalt rahvalik hitt-pilt.

. ütles ...

Need on Head plakatid!
Tundub et Sa ei tee neid esimest korda!?
Hästi tehtud!

Ivar ütles ...

Teen küll (plakatit esimest korda).

Elina ütles ...

orava kõrvad on viimase peal, peaaegu sobiksid kombitsa teemasse:)
ja ninasarviku viigileheke on ka andekas leid.