kolmapäev, 4. märts 2009

42 - Eesti Wabariik - Joonas


Majanduskriisi-aegne rahvalik pilapilt, kuhu võib igaüks oma lemmikpoliitiku juurde mõelda. Poliitikud võivad jällegi oma lemmikohvrile mõelda ja muheleda.
Olgu aga siinkohal teadmiseks, et ma isiklikult ei jaga maailmapilti, kus keegi ainuisikuliselt/ainuparteiliselt on kõikida hädade põhjustaja ja keegi on süütu ohver. Püüdsin pildiga tabada vaid aktuaalset sotsiaalset närvi(lisust).

Kasutasin brushpenni ja pisut digitaalset töötlust joone ja tausta kallal. Kavand valmis 10 minutit pärast eelmise teema (korsett) kavandi valmimist ja nüüd brushimine võttis aega ca 15 minutit. Ainult et järjekordselt teen pilti pooluneseisundis ja seetõttu jäi arvutis töödeldav lõpp kuidagi vastikult venima justku üritaks unenäos joosta. Norrr...

4 kommentaari:

Elina ütles ...

peaksite vist sagedamini laevaga sõitmas käima... oleks ometi poliitikud tublide tavainimeste kõigi probleemide põhjusteks. aga see on ilmselt juba uus teema. kas eesmärk oligi teha selline suur smailifeiss? eriti meeldib see kontrast siluettide ja paksu mehe vahel. kas lips on taevast langemisest veel püsti või on sel mingi muu põhjus?

aare ütles ...

Sellest pildist võib väga palju välja lugeda. Ma algul ei saanud arugi, et mis suur naerunägu, noh!?
Ok, natuke on selline tunne, et need kandjad kannatavad liiga palju ja neil oleks nagu käed raudus. Väga julm!

meelis ütles ...

lihtne ja lakooniline, toimib alati!
Mul oli tükk tegemist, et deshifreerida lipp-võrkkiiges olev tegelane, tükk aega nägin seal mingit elevandipundart (millise assotsiatsioonile aitasid kaasa ka mustad "neegri"siluetid), hiljem sain aru kellega tegu. Ise oleksin selle selgemalt-arusaadavamalt teinud.
(Eh, ja isegi TEADES, kes pildil näen ma IKKA uuesti pilti vaadates esiotsa elevanti...:)

. ütles ...

Tähtis ei olegi kes või mis seal sees lebab! Tähtis on see et "see" meid ära ei lämmataks!
Hea poindiga!