teisipäev, 10. märts 2009

43 - Kombitsad - Ivar

Kombitsad on tegelikult ju tore ja võimaluserohke teema, aga seekord ei tule minult küll midagi originaalset. Kaheksajalg juustena pole minu mõte, leidsin tegelikult isegi seesuguseid fotosid kui referentsi otsisin. Aga, noh, ega pole mu varasemadki pildid just originaalsusega hiilanud.

Tegu siis kiire öise visandiga, kritseldatud sketchbooki diivanil selitades, ühes jutis peale eelmise teema ninasarvikut ja oravat. Oleks ju tegelikult võinud siia ka lihtsalt sinise pliiatsi skänni postitada, aga proovisin teda hommikul kergelt arvutiga huvitavamaks sudida. Riputangi siis pigem selle versiooni. Ehk püüan sedasama pilti ka kunagi päris värviga katta... aga parem ei hakka lubama.

5 kommentaari:

Joonas ütles ...

Pean ütlema, et keskmiselt meeldivad mulle su pliiatsiga tehtud sketchimad pidid rohkem. Ja pean ka lisama, et see meeldib neist sketchimatest piltidest keskmiselt enam. Võiks lausa öelda, et see on väga-väga hea pilt!

Tonaalsus on paigas, tekstuur/taust sulandub ilusti pilti (ei domineeri), joon on vaba ja sheibid on kenad ja voolavad. Lihtsus oma parimas vormis. Bravo.

meelis ütles ...

Ivar, proovi ajaviiteks nende oma joonistatud tibide stampnägudest lahti murda ja teha teistmoodi näoplaane; selliste silmade kuju ja näoovaaliga nägu olen ma su joonistusis näinud rohkem kui korda neli. Loodus oma variatsioonides ja mitmekesisuses pakub lõputul hulgal lahendusi ja võimalusi, tõmba guugel lahti ja uuri ja puuri ja katseta, muidu hakkan ma sind maneerlikkuses süüdistama ja see oleks kole.
Ja ära ütle mulle et sa visandada ei viitsi, siin on su võimalus teha kiirelt erinevaid näoplaani sheipe ja sketche!!
Muidu igati positiivne pilt.
(meelis Tallinnast, 87 a)

Elina ütles ...

mulle see pilt väga meeldib. kuigi taolisi silmi on sult nagu varemgi näinud, siis ometigi on kõik kokku parem kui varem. mingi originaalsuse pärast ma üldse eriti ei põeks, sest niikuinii pole keegi lõpuni originaalne. see on vist ka üks õnnestunud näide sellest, et limase ja väänleva parukaga võib ometigi hea ja nunnu välja näha.

. ütles ...

.....Samuti on sokid (vähemalt minu meelest) järjekordne tibiteema ja sarž/portree tooks lihtsalt teemadesse mitmekesisust ja vaheldust.(ütles Ivar)

Miks siis nüüd jälle tibi (ja veel nuker)teema?
Pliiatsitega tehtud pilt tundub mulle palju paremana kui se palju kiidetud brushpeniga tehtud.

Ivar ütles ...

Sellepärast, et ma kunagi öösises netivestluses lubasin Meelisele ja Joonasele, et ma teen edaspidi kõigi teemade lahenduseks tibipildid!

Ma ei mõelnud seda loomulikult 100% tõsiselt, aga ca 70% siiski. Hetkel huvitavad mind just mitmed minu jaoks coolid tibijoonistajad - Presing, Sandoval, Ragnar - ja seetõttu tahaksin ka ise lõpuks midagi samasugust paberile panna. Kui ma teemat valdaks, ju siis joonistaks hoopis midagi muud.

Tsitaat, mida siia lisasid, pärines Clinti teemapüstitusest. Asi selles, et joonistaja ja adminn on veidi erinevad rollid. Blogi toimetajana tuleb omada vastutustunnet ja vaadata, et teemad oleksid piisavalt vaheldusrikkad. Joonistajana võib aga olla tegelikult piisavalt lõbus püüda eri teemade alla mahutada võimalikult samalaadseid pilte.

Brushpen ja pliiats - pliiatsiga on hoopis lihtsam saada lennukat joont, bp on palju kapriissem riistapuu. Samas, tööriist määrab suuresti ju ka vormi ja tulemuse, eks ma püüangi otsustada ja valida igale konkreetsele pildile sobiva.

Aga tegelikult olen ma päris rahul kui pilt nukrana mõjub!!!