teisipäev, 24. märts 2009

45 - tants - Elina


Algul mõtlesin, et jätan selle teema vahele, siis mõtlesin, et proovin rinda pista mõne keeruka moderntantsulise figuraalkompaga, aga lõppes kõik sootuks sedaviisi. Ja see Clinti teemas Ivari poolt mainitud puutaust ei andnud mulle enne kuidagi rahu, kui pidin selle siia taustaks panema.
Tähendust ärge otsige:)

Ja nagu lubatud, joonistasin üle ka Meelise lisatud karikatuuri. Nii nagu Joonas ja Ivar , tegin selle sama Penteli brushpeniga. Formaat oli a4.


Seekord oli üks väheseid kordi, mil ma viitsisin midagi oma valmis pildis muuta. Üritasin Painteriga saavutada rohkem akvarellisemat tulemust.

6 kommentaari:

Ivar ütles ...

Tehnilist juttu -
Kuna sul tantsijad eraldi leieril, võiksid ehk proovida lukus läbipaistvusega veidi siluettide servadesse tumedamat tooni brushida - saaks põletussarnasema tulemuse... Või siis teha leierist tumedam koopia, blurida see ära ja lõigata ülejääk ära... või teha seesama asi inner beveliga... või kasutada burni...

Ühesõnaga, tegelikult oleks kift kui see pilt meenutaks tõepoolest päriselt puidule põletatud tegelastega fotot.

Mina kasutan tihtipeale (kontuuris) ühtlasest ja igavast mustast värvist lahti saamiseks nippi, mille ise leiutasin: valin aktiivseteks värvideks musta ja kastanpruuni, kontuur on omaette leieril lukustatud läbipaistvusega, siis võtan filtri render->clouds ja ongi hoopis huvitavam kontuur! Tulemus võiks olla vaevumärgatav - seda parem see on. Muidugi, samalaadse saaks ka lihtsalt pihustiga üle käies, tavaliselt tulebki veidi siit-sealt korrigeerida. Sama trikki kasutasin ka Clinti pildis.

Joonas ütles ...

Tulemus on kuidagi eksootiline või koguni jaapanipärane. Kujutan ette, et selline stiil võiks Eestis olla päris menukas mingis lasteajakirjas ;) Tegelt tahaks aga näha samas stiilis mingit tohtut figuraalkompositisooni moodsast tantsusaalist. See leiaks kohe oma tee Computer Arts-i sarnase trendihulludele mõeldud väljaande lehtedele.

pecike ütles ...

Lihtsuses on ikka võimas jõud.

meelis ütles ...

Mis muud kui stiilne ja lahe!

Juhuslikult või planeeritult - jätab igatahes vägagi loomuliku ja läbimõeldud mulje! Patt oleks kritiseerida!

Ivar ütles ...

Taas tehnilist, seekord lisapildi kohta - kuna kontuur näeb välja väga nagu seepiatint, siis oleks ehk ka värv võinud kuidagi õhulisem olla... Multiply ja suurem läbipaistvus ehk? Hetkel on joon nagu läbikumav tint, värv aga pigem nagu akrüül... Teie seal ju kasutate ka Painterit, ehk saab sellesse importides värvi kuidagi lihtsalt akvarelliks muuta?

Tasuks igatahes proovida, saaks päris vanaaegse pildi.

meelis ütles ...

Ilus!
Ütlen alati et kui karkass on tugev, võib tehniline teostus (ehk renderdus) olla missugune tahes, laias laastus toimib asi ikkagi!
Veendun nüüd üha enam, et selliseid eeskujude järgi tehtud eksperimente võiks tulevikus veel teha.
Aitüma ka selle pildi re-mixiga vabatahtlikult liitumast, te kõik!