esmaspäev, 30. märts 2009

45 - Tants - Ivar


Tantsuteema oli minu jaoks kõigist senistest vaieldamatult kõige keerulisem - lihtsalt mitte ühtegi vähegi talutavat ideed ei tulnud pähe. Mõtlesin hetkeks, et ehk oleks huvitav proovida mõnd valsipoosi paari kalligraafilise pintsijoonega markeerida... Aga ei tulnud sellestki midagi.

Lõpuks tuli isu midagi vanaaegselt naiivset ja poliitiliselt ebakorrektset joonistada... Ja nii ilmneski see pilt. Jälle too brushpen, jälle need neetud rastrid, jälle see paber... Aga kuna eesmärgiks oli saavutada tulemus, mis näeks välja kui "ajalehes ilmunud kräpp", siis olen üldiselt rahul. Taust sai ka üllatavalt hea (kuigi Tarzanile pole siiani suutnud toimivat teha). Font pole küll see kõige õigem, aga paremat ka ei leidnud.

PS: vastavalt kommentaaris koorunud uitmõttele võtsin ja muutsin ühe osalise soo.
Vanem versioon on siin.

5 kommentaari:

meelis ütles ...

HAHA, väga lõbus!
Üks selliseid pilte, mida sooviksin, et ise oleks välja mõelnud (mis ei välista, et sellest enda remixi ei võiks teha:)

Poosid ja näoilmed on head, ilmselt oleksid keedetava põlved pidanud veest välja paistma, sest eeldan, et tegu inglaslikult pika mehega. (Või ehk pada suuremaks mis polnuks kompat silmas pidades ka paha mõte:)

Esimesel hetkel näis, et parempoolne tantsija oleks võinud naine olla; (oleks lisandunud veel üks tasand: Wrinklebottom mõtleb NAISEST kui apetiitsest olevusest), aga.... seda uitmõtet ei maksa tähele panna, ju on tegu tärkava kevadega mis mu mõtted sinna suunda laseb tüürida:-)

PS, ütled et üritasid teha retro stiilis pilti... Mul on kuri kahtlus, et päris sajanditagusesse või pisut hilisemasse aega sinu stilistika ei kuulu, pigem läheneb pigem 50-ndatesse aastatesse või hilisemassegi.
20-ndatel tehti ka päris naljakaid karikeerikuid pilte aga stilistika neis oli pisut kõvasti realismilähedasem ja vähem funkim, UPA koolkond polnud oma nägu veel näidanud:-D
(Uh, aga et sajandivahetuseaegsele joonistusmaneerile pihta saada - see nõuaks KÕVASTI aega, pusimist ja eeltööd!)

Ivar ütles ...

Muidugi, Meelis, remiksi aga!
:-)

Üldiselt head mõtted! Pada suuremaks... mingil hetkel ta sügavam oligi, aga just kompa mõttes minu meelest ei vedanud välja. Põlved oleks võinud tõesti olla, aga ma lihtsalt ei mõelnud nii põhjalikult poosile, ju se mees lõppes mu jaoks puljongipiiril... :-)
Mõtlesin värvietapis ka sellele, et ehk oleks võinud keegi neist naine olla. Miskipärast aga tundus, et see ajaks silueti sassi. Samas, kui praegu vaatan, siis just parempoolsel saaks soovahetuse pea probleemideta teha - paar lisajoont ja ongi kombes...
Ega tea, ehk püüangi veel Wacomiga Pentelijoont võltsida, saaks tõepoolest pilti veel mõne tähendusvarjundi.

Retro - jah, ega ma stiililiselt väga püüdnudki, see juba kõrgem pilotaaž. Pigem püüan lõpuks mingit omaenda joont leida... Samas loodan väga, et EHK on joones siiski midagi Arthur Floyd Gottfredsonlikku... Muidu aga on see pilt vormilt ikka pigem siuke räbaldamismäng.

pecike ütles ...

Väga apetiitne pilt.
Lahedad poosid ja karakterid. Sedasorti stiliseeringu juures kipun ise ära kohkuma ja pöördun tagasi reaalsema kujutamise poole. Ja tsentreeritud kompa (jälle üks asi mida ma eriti ei kasuta). Ja töötav kompa.
Väga maitsekas taust. Ei midagi üleliigset. Külma - soojaga siluetid ruumiliseks ja toimib.
Ainuke norimise mõte käis läbi pea tuleleeke vaadates. Leekide otsad on praegu kõik suhteliselt ümarad..... aga see on tõesti juba norimine.
PS Oma joon on sul täiesti olemas , äratuntav ja arenev.
Pisut kade Pecike

Elina ütles ...

joonas tegi palmetti karikatuurivõistluse jaoks üsna sarnase asja:)
http://www.palmett.ee/?id=580

Joonas ütles ...

Sellel pildil on vist sinu läbi aegade (läbi blogi) parim taust tõepoolest.
Jälgisin just ükskord vaadates Miyazaki filmi, kuidas japsid loodustaustu maalivad - pea iga rohututt oli eri soojus-külmus tonaalsuses. See värvide mäng ajas mul kui värvivõõral inimesel lõpuks totaalselt juhtme kokku ning hakkas tunduma, et nad on taustadele üldse rohkem aega pühendanud kui ülejäänud filmile.
Ühesõnaga, kui kunagi aega ja jaksu leian, proovin kah midagi taolist.