kolmapäev, 25. märts 2009

45 - tants - Joonas


Tegin teema raames alul üle tunni aja sketche moderntantsu fotodelt ja kujutasin ette, et seekord teen küll midagi tõeliselt esteetilist ja diipi!
Aga võta näpust - välja kukkus nagu alati...

Värvidega nägin järjekordselt megapalju vaeva (eriti jooneosa valmimisajaga võrreldes). Formaat on kuskil A4. Muud polegi lisada, kuna kõik on tehniliselt võttes ka sama mis alati.

Täiendus 27.03.
Damn you, Meelis ja Pecike! :)

14 kommentaari:

pecike ütles ...

Lihtsalt lust on vaadata, kui kindlaks on sinu joonistused muutunud. Imetlus (nagu ikka).

Neiu rinnakorv võiks rinna joont lõigata mitte vastupidi. Praegu on üks väega tugev naine - rinna asemel on lihtsalt lihas.
Mida sa nende värvidega siin nii kaua pusinud oled??? 3 tooni. Või oli algul tohutult värviline ja siis tõmbasid 3 peale kokku?

Ivar ütles ...

Päris hea pilt, kuum tibi ja dollari-tonaalsus. Mina, kusjuures, pole üldse veendunud, et eelmainitud joon vale on.

Ainus asi, mida muudaks - oleksin onkli trussareist punguva raha valgeks jätnud.

meelis ütles ...

nii. Kanna see nüüd mu rikutud fantaasia arvele, Joonas, aga esimesena jäi mu pilk su pildil peatuma sellele teravale asjale mehe alakehas ja mis KINDLASTI pole sul mõeldud sellena, mida ta võib-olla natuke meenutab:-)

Kuna üks loll minu näol seda juba märkas, siis karta on et neid võib rohkemgi olla ja targem oleks see teravik vist rohkem arusaadavalt ümaraks püksisääreks joonistada:-)

Muidu hea stiilne asi ja lahe idee! Superhea koloriit! (monokroomsus ruulib:)
Ise oleksin vana õgardi pannud postist kinnihoidva käega kätt sirutades taha alla rippu, nii nagu stripparid (vist) teevad:-)
(Ehkki kontrastina on hea et mees on klomp ja naine rohkem avali-avatud....hmm)

Elina ütles ...

väga äge pilt jälle.
üritan ka pilti läbi meelise silmade vaadata ja tegelikult pean üsna palju pingutama, et see (pikem?)püksiserv, mind "häirima" hakkaks. ja kui edasi mõelda, mis imeasi seal kohas kohe KINDLASTI olla ei tohiks, siis jookseb minu fantaasia siinkohal totaalselt kokku. aga see selleks.
toru kaisutava poosi kasuks räägivad kindlasti prink rinnapartii, mis sellises poosis eriti naljakas tundub.
mis vaeva see joonas seekord nende värvidega nägi, ma ei saa ka aru.

meelis ütles ...

okei, Elina, küsin siis teispidi: kui sa mõttes võõpaksid selle paksu mehe üleni mustaks ja vaataksid teda AINULT siluetina, mida sa NÜÜD tema hargivahel näeksid? (Või olen ikka ja jälle ainult mina see loll?, Kui sa aru ei saanud enne millest rääkisin siis ilmselt vist küll:-D )

Arvan, et tean ka põhjust miks see teravik mind segab: esiteks on see pildi keskel (visuaalselt nö sweet spot'is) ja mehe ümarjate vormide seas pea ainuke teravik... Nagu me psühholoogiatunnist kõik mäletame haarab silm sarnaste objektide seast alati kõigepealt erineva ja teistsuguse, olgu see värv või sheip või suurus või misiganes.
(Huh, suutsin seega oma rikutuse vist osavalt psühholoogia taha peita :-))

Joonas ütles ...

Nüüd, kui see teema juba nii üles puhutud on, hakkab see... serv mind ennast ka lõpuks häirima. Okei, ma vist plaanisin need püksid algselt ära värvida mingi nilbe roosaga ja kollaste mummudega, sellest võibolla ka pisut "julgem" vormikäsitlus. Aga siit jõuangi sujuvalt värvideni - ma lihtsalt ei saanud ühtki kombinatsiooni piisavalt klappima... Sellest siis ka kulunud aeg ja monokroomne lahendus. Aga võibolla oligi see kõik üks õnnelik õnnetus? Mõelge, kui see täiesti mõttetu serv seal oleks :)
Igal juhul tänud ka tunnustuse eest, niipalju kui ma seda väärin...

Elina ütles ...

ok, värvin mõttes mehe mustaks ja mõtlen asjale, mida sel kompleksivabal sellil seal kohas kindlasti olla ei tohiks - hmm....kolmnurkne joonlaud? molotov ribbentropi pakt?

meelis ütles ...

YES, Joonas!
ja parim autosarzh teist mõlemast mida olen näinud, eriti äratuntav on Elina!!
(PS, kas polnud rahustavalt mõnus joonistada neidise sitse-satsikesi ja mehe rõivavoldikesi??)

pecike ütles ...

Minulgi liikus see sarnasuse mõte korra läbi pea :)
Lisaks on lihtsalt armastusväärne, kuidas me kõik oleme: märganud; vaimustunud; oluliseks pidanud naise parema käe väikese sõrme elegantset painet.

Elina ütles ...

:-O
loodan siiralt, Meelis, et tegemist on sinu järjekordse naljaga:)

Ivar ütles ...

Arvestades su kokkamisi, Elina, on minu jaoks absoluutselt arusaamatu, miks Joonas ei näe välja pigem selline kui too esimesel pildil olev härrasmees...
:-)

Aga muidu, tunnetan survet ka ise seda Meelise antiikset tantsupilti üle joonistada... Tegelikult tegin juba algust!
:-)

meelis ütles ...

See juba läheb!! Tõeline üksteiselt inspiratsiooni saamine ja mõnus kommuuni fiiling, mis sest et omavahel silmast silma ei suhtle!! (kahju ainult et ma oma muude töödega jännis, mu õige tantsupilt alles ootab oma sketchilt valmispildiks transformeerumist..)

Ei, Elina, see POLNUD mõeldud naljana, oled TÄPSELT sama ilus ja võluv kui Joonase tantsupildil, vähemalt OLID viimati kui sind nägin (siia mõtle juurde südamekese emotikon:)!

Ivar, niipalju kui ma Joonast Viborgi päevilt mäletan ei söönud ta muud kui jogurtit ja müslit, karta on et ta sunnib ka Elinat vaid jogurtipõhiseid ja lahjasid sööke tegema:) Muud ratsionaalset seletust ma tema kehaehitusel ei leia, eriti teades Elina suurepärast kokkamist.

Ivar ütles ...

Tsitaat Elina kokandusblogist:

mul on tõesti siin viimasel ajal kommiretseptide üledoos. raamatut ei kirjuta, aga üks kommihaige täiskasvanud meesisik on meil siin küll majapidamises. turg dikteerib pakkumise...kuigi jah, välimuse järgi võiks arvata, et söödame need kõik oma kahekuusele sisse :)

Elina ütles ...

kuna paistab, et ka ivar on võtnud selle pildi käsile, siis tuli minulgi kange isu järele proovida, mis välja kukub.

sarzi koha pealt...nojah, ilmselt kuulub see teos siis fäntasisaržide valdkonda. sama palju kui joonast võib kohata retuuside ja lipsukingadega tantsu vihtumas, sama loomulik olen mina kombinee väel, lehv ja lokid peas sama tegevust harrastamas. nöbinina, längus õlgi, lillekest piimapaisuses dekoltees, püstist väikest sõrmekesest ma parem üldse ei kommenteeri.

ps. joonas ei söö müslit:)