teisipäev, 24. märts 2009

45 - Tants - Pecike

Postitan kiiresti ära - ennem enesekriitika tulva.
Joonistasin ilma referencita. Kipun tänu omaaegsele koolitusele alg materjalidesse nii kinni jääma, et tulemused muutuvad kuivaks.
Avastan üha uuesti, (teatava massohistliku naudinguga) kuidas ma teen samu vigu nagu minu õpilased. Ei kavanda piisavalt, jään kinni esialgsesse ideesse, ei tunne piisavalt anatoomiat ja ei suuda vormistada (puhtaks joonistada). Sõrmed jäid läbijoonistamise kiuste pulkadeks.

Tušš, sulg.
A4 - pilt ise mahub poolele paberile.

(Täiendus. Meelis ikka inspireerib mind.)
Puhas Ps.

7 kommentaari:

Joonas ütles ...

Ma ei saa aru, kuidas on võimalik ilma referencideta ühtki tantsupoosi joonistada, rääkimata taolisest... Oled sa seda ise tantsinud kunagi?

Muidu kompa poolest töötab taoline suure ja väikse vastandus alati ja mees sobitud ilusti naise selja- ja jalakumerusse.

pecike ütles ...

Tänan. Vajan kiitust samapalju kui õpetussõnu :)
Ma olen kõvasti tantsinud küll aga rohkem ikka "pisut-napsise-vabastiilis".
Puhas lego. 4-5 läbi joonistust. Lased põlve alla , keerad õlajoone perspektiivi, et toredam oleks ja tehtud ta ongi. Sõrmi tegin kah eraldi läbi 4-5 korda.

Räägi nüüd jah, et sinu tantsu pildi aluseks on foto :)

meelis ütles ...

teades, et selle pildi tulemuseks EI kasutanud sa fotot, Peeter, kasvab mu aukartus sinu nägemismälu ees iga sekundiga!
Väga loomulikud poosid, wow..! Loomulikult oleks saanud poosi dünaamikat pisut pushida.. samas - kas alati peabki?

Ainukese detailina oleksin lisanud neiu alakeha seelikuvoltidele mõnusalt diagonaalseid volte, mis seda liikumist ja rütmi veelgi oleksid võimendanud. (Mingi vihje sul voltidele justkui oleks, aga need jäävad katkendlikuks ja seega araks ja defineerimatuks.)

Rõõmustav-rahustav su kreatiivse agoonia pihtimusi lugeda :), hea teada, et on veel selliseid tüüpe ja ma pole ainuke :-)

elina ütles ...

uus pilt on ka väga vinge! väiksem versioon paneb pikemal vaatamisel kahjuks silmad valutama. värvid meeldivad mulle väga. humoorikas/m on pilt muidugi ka. vana aja meistrite huumorisoon seevastu, nii palju kui ma seda näinud olen, jääb minu jaoks natuke kaugeks ja segaseks.

esimene postitus meeldib mulle ka, aga kuna kõik juba ütlesid ära, mis mul oleks olnud öelda, siis mul polegi midagi lisada.

meelis ütles ...

väga hea ja humoorikas lahendus, Peeter! (ja tore ku keegi või miski sind inspireerib:-)

Motionblurri kasutamise otstarbekuses pildil pole ma väga kindel, ilmselt oleks veealust effekti teiste filtrite abil edukamalt kasutada saanud..
Aga julget värvivalikut vaadeldes kohe näha et tegu vana maalikalaga.

See idee mõne vanameistri taiese oma käe ja ideega üle käimises paneb mind mõtlema, et ehk võiks midagi analoogset tulevikus teemanagi välja käia. (Seda tahtsin ise tegelikult Trolliteemaga teha aga olin ja olen endiselt oma muude asjadega ajahädas)..
Siis poleks see mitte tühipaljas kopeerimine (mis õppimise mõttes ka OI kui kasulik) aga mingi uue nüansi või ideekese või kasvõi ainult stiili lisamine pildile kui muud pähe ei tule, jäädes lõppkokuvõttes siiski truuks etteantud põhikompositsioonile..

Idee vajab kaalumist ja adminnidega läbiarutamist..
Muud ideed - mõtted - ettepanekud teretulnud..

Aleksander Rostov ütles ...

Mõnes mõttes võiks liikumist kujutada ehk loomulikumalt kui odava filtriga. See ainult riivab silma ja teeb vaatamise häirivaks.
Vähemalt võiks siis filtri ära maskida nõnda, et siin seal seda vähem oleks, et oleks natukenegi liikuvate kehaosade muljet mitte tühipaljas ilmutamisel nihkunud pildi mulje.

pecike ütles ...

Motionblur ei ole just liiga läbikaalutud valik, jah. Olen siin ennemgi öelnud, et digitaalne maailm on minu jaoks mõistatus ja programmi valdamine on olematu. Ei hakkanud katsetama kah. Panin selle filtri, mis esimesena ette juhtus :(
Ilma filtrita oli pisut pilt liiga staatiline ja tardunud.

Seda sorti ülessandeid võik tulevikus teha küll. Ei võta liiga paju aega aga arendab.
Ma imestan, et Meelis üldse oma töö kõrvalt siia joonistada jõuab/viitsib.
Mul on praegu rohkem aega ja entusiasm on üle pea kokku löönud. Peate veel mõni aeg leppima hüperaktiivse Pecikesega.