reede, 3. aprill 2009

46 - Tsirkus - Joonas

See idee pole kaugeltki originaalne, kuid ma ei mäleta, kust ma selle üles olen korjanud ja mis oli "originaalil" elevandi asemel. Võibolla nägin seda Pikkeris, võibolla kuskil hiljem...
Kavand valmis rongiga sõites ja hiljem värvisin arvutis, mille ekraan vahetas iga 5 minuti tagant heledust iseeneslikult. Muud erilist antud töö tehnika puhul pole.
Ahjaa, värvidega nägin jälle ebapropotionaalselt palju vaeva. Olen aru saamas, et ma pole võimeline esialgu üle 2-3 tooni korraga ühel pildil kasutama...

LISANDUS - Ivar:
Ma ei tahtunud segadust suurendada ja samale pildile veel ühte uut teemat tekitada; vaadates Pecikese remixi tuli aga kõva tahtmine ka pisikest muudatust proovida...
Mulle tundus, et pildi kõrguse muutmine ei tulnud kasuks, siis oleks ehk pidanud laiust lisama, et õhku ja akrobaatilisust rohkem oleks? Ise võtsin ja nihtutasin ainult tibi, tuues ta allapoole ja keerutades pisut kellaosuti suunas. Proovisin säilitada käte ja pilgu suunda. Ma ei tea, ehk muutus tiba dünaamilisemaks?

3 kommentaari:

meelis ütles ...

Tundub, et pikalt rongis loksumine teeb sulle ainult head, Joonas!!
(Kadestan salamisi neid, kes ühistranspordis vahemaid läbivad: lisaks erinevate inimeste tüpaazide vaatlusele saavad nad ka sundistumises omi mõtteid mõlgutada ja ideid genereerida:)

See pilt siit on nagu kaader mõnes animafilmist, oma koloriidilt, renderduselt ja kompositsioonilt . Minu jaoks jääb küll segaseks pisut kummagi akrobaadi suhe asjasse: on's Elevant ehmunud või naerab hoopis (kulmud räägivad üht ja suu teist) ja mis on naise suhe sellesse: ehmunud, üllatunud, või teeb ta oma rutiinset tööd?

Joonistuslikult võiks siin õige natuke norida (elevandi lont ütlaselt peenike nagu kummivoolik, tagumised jalad ja naise käed liiga paralleelsed..) aga ma ei tee seda: nagu Elinagi viimase pildi puhul tundub seegi minevat dekorattiivse illustratsiooni manu ja seal on kindlasti omad mängureeglid, mida ma ei valda ja milles ei oska seega sõna võtta.
Igal juhul stiilne tundub asi küll.

pecike ütles ...

Lahe, lahe, lahe.
Eriti lahe on elevandi kortsu pressitud selg.
Värvidega on nii ja naa. Kohati tundub, et sinu imeline joon kipub värvi pusasse lihtsalt ära kaduma. Ei oska kohe targalt õpetada kah.....
Seekord lõi tarkus välja hoopis teises kohas. Ja kohe nii kõvasti, et ei hakkanud seletama vaid tegin ümber.
Ega ju ennem ei tea kas soovitused töötavad kui järeleproovin :)

Ivar ütles ...

Tegin ka remixi ja pistsin Joonase originaalpostituse allotsa. Lisaks postitusse lisatud sõnadele - mul on tunne, et sellises poosis näeb tibi rohkem välja nagu oleks ta tõesti jõudnud kiikumise ekstreem-asendisse ja juba sekundi pärast oleks ta teel tagasi... Enne seda paiskab elevant oma londi sirgu, tibi haarab viimasel hetkel sellest... ja rahvas plaksutab.
:-)