teisipäev, 7. aprill 2009

47 - Timukas - Kait

Jälgin seda blogi regulaarselt...küll aga pole aega olnud, et kaasa lüüa. Proovin taas jalad alla võtta...samuti pliiatsi kätte.
Pilti ise on nagu on...oleks tahtnud tekstuure rohkem rõhutada (erinevad nahasordid jms), kuna conceptart`is ülioluline. muidugi raske ka, tahab parajalt kodutööd. Taust...noh, tahtsin täna siiski lõpetada ; )

et siis versioon 2.

15 kommentaari:

Elina ütles ...

väga kole pilt, ja see on komplimendina muidugi öeldud:)
sellise seltsimehega juba pimedal tänaval kohtuda ei tahaks. aga veri oleks võinud siingi punasem olla. punasemat asja vist olemas ei olegi.
taustal paremal see kaadervärk(pink?) on on vbl natuke liiga steriilne ja digitaalne, aga see on äkki maitse asi. vot selline mõte veel tuli, et timukas oleks nagu tulnud fotostuudiosse päevapilti tegema:)

Kait K. ütles ...

jap. nõus kõigega. kuigi verega oli see lugu, et tahtsin kohati kujutada, kui kuivanud verd...mis on üpris tume. aga jah, kui tekib teine tunne siis oleks pidanud ikka punasem olema. enivei tänks, vaatab, äkki proovib seda tausta kudiagi ümber teha.

pecike ütles ...

Päris kobe tapamasin. Elina mõte fotostuudiost arenes minu peas edasi supermarketi külastuseks. Oleks ju vahelduseks päris tore, kui conceptart pildi taust ei koosneks pisut laguneva tehase ventilatsiooni süstemist. Saaksid tegelase ja tausta kontrastiga vinti pealekeerata. :)
Tekstuuride kohapealt hoian kõvasti suu kinni, sest ei jaga sellest midagi.
Parempoolset pea-keha-põlle kontuuri oleks ehk võinud pisut vaheldusrikkamaks muuta........ kuskilt kunagi lugsin, et conceptarti (tegelikult küll ükskõik milline) tegelaskuju võiks töötada ka siluetina. Praegu jää parem pool selle loogika järgi lahjaks.

Käisin su ülejäänud loomingut uudistamas. Lahedalt joonistad. Olen conceptart-i kohapealt küll 100% ainult vaatleja ja tihti pisut ülekohtuselt kriitiline, aga sinu töödes on seda sädet ja kompat ja värvi, milleni enamus, digitaalselt kosmoselaevu produtseerivatest kodanikest, ei ulatu.

Kait K. ütles ...

jap, market oleks cool. a tihti lõppeb tahtmine siis kui tegelane enamvähem valmis. taustaga sama vaeva näha on alati tüütu, a üritan.
ja sliuett oli tõesti puuduseks, millegi laheda peale ei oskand ka tulla. seega mängisingi nende nugadega...ilmselt jääb seda väheks. võibolla aitaks kui selga teha noatuped, kuid siis läheb ilmselt liiga ninjaks ära. pähkel : )

ja see viimast lõiku oli eriti meeldiv lugeda. aitab edasi sammuda. zänx.

Aleksander Rostov ütles ...

Sa saad talle silueti luua kui sa ta näoga vaataja suunda rohkem keerad.
Ja muidu on figuur&anatoomia päris mõnus juba aga kõhu-rindkere ala on ikka veel mingi suvaline õhkpadi. Etüüde paksudest meestest peaksid tegema. Võta nad maalides googleis kõrvale lahti.
Natuke rõvedat rinna-kõhu-kubemekarva aitaks ka vulgaarsusele kaasa.

Maalitehniliselt võiks see kett olla kas lihtsalt siluett (parem mõte) või korralikult läbi maalitud(päris halb mõte) aga see praegune custom brushiga visatud shape koos suvaliselt ringi hüppava hele-tumedusega ei kõlba kuhugi.
Mis detail see ta jala juures on? Nagu mingi oga paistaks põlle servast välja?
Peakate oleks võinud kah huvitavam olla kui näiteks õla kohale oleks lõhik sisse lõigatud nii, et riie vajuks lahku kõhu ja selja peale. Et ta nõnda voltuks nagu praegust peaks ta olema üks õite imelikult õmmeldud kott.

Kait K. ütles ...

on üpris selge, et oskusi jääb väheks...seepärast paningi otse vaatama, kuna poleks suutnud koti riiet maalida nii nagu pööratud pea puhul õige oleks. (kõlab hädaldamisena, kuid mis parata. praktikat pole palju olnd).

rasvaga see teema nagu varemgi...plaan oligi teha wrestlingu tüüp, kuid mitte laiaõlgne. kõht jäi halvasti, sellest oli juba juttu.

jala küljes on noad/pussid. tekkisid seepärast, et riie viskas kogemata ühe voldi. jäi mulje, nagu oleks midagi jala ümber. ristisin noaks ning tegin teise juurde. aga jah, peaks paremini loetav olema (riide peal ntx).

Ivar ütles ...

Ma arvan, et veidi saaks asja paremaks kui koll otse kaamerasse vaatama panna, st. teha paremast silmaaugust vasak. Ise lisaks ka vasaku õlanuki silueti taha paistma. Ja kõht võiks ka veidi rippuda ja üle värvli vongelda, selg ka ehk tiba nõgusaks. Küljel võiks ehk ka üks lisavolt olla, algaks kusagilt küünarnuki kandist ja suunuks mõõkadega paralleelselt.

pecike ütles ...

Mina vihjasin küll rohkem erinevate suundade rõhutamisele ilma, et oleks vaja poosi muuta.
Pea pööramine annab oma olemuselt sama efekti kui suurem nina . Õla jupike ajaks muidugi kah asja ära aga on samas tunduvalt ohtlikum, sest siis hakkab kogu keha kohe järgi keerama.

Joonas ütles ...

Teise versiooni taust on hea ja parandused tunduvad õiged, kuid subjektiivne soosing kaldub esimese suunas. Esimest lahutab minu kogenematu digipainti-silmaga vaadates täiusest vaid kõhuosa lamedus. Vist spontaansust on ses pildis minu maitsele rohkem.
Teisel variandil torkab silma pisut täispuhutud mütsitutt.
Siin aga hakkab aju juba mingit lugu juurde mõtlema ja see on tegelt hea... Majanduskriisiaegne turvamees :)

Ahjaa, Kait, mütsidest rääkides, siis eelmisel nädalal sind silmast-silma näha oli tore, kuid olin pisut üllatunud, et sul on oma müts veel alles :P

aare ütles ...

Teine pilt on realistlikum - nagu päris. Vähemalt kui need suured terariistad välja jättä... ja kindad.... ja saapad. Kõik on hästi maalitud, aga nende proportsioonid on absurdsed.

Kait K. ütles ...

hmm...ma kuidagi ei tahaks neid terasid väikseks teha, sest kogu pilt just nendest algaski. siis tulid juurde saapad, mis pidid neid kandma. pmst kui alumist osa tagasi tõmmata laguneks kõik koost.
ma pigem arvan et probleem on ülaosas...see peaks olema samuti ülekruvitud. siis juba peaks hakkama ka tausta vahetama, kuidagi stililiseerima, suure perspektiivi läbi vms. enivei, sellise pool õhtuootena tehtud asja puhul on raske kõike kontrollida....mingi suurema projektiga käiks asi teisiti ning ilmselt mässaksin veel sketsidega.

a kustutan selle tuti ära ja sis on done. tänud tähelepanu eest btw.

Ivar ütles ...

No on ikka kommentaare kogunenud! Paistab, et blogis on maalinälg...
:)

Endal polegi muud öelda, kui - avastasin juhuslikult, et ülesande püstituse juures olev Frazetta on ju üsna samas poosis ja kehaehitusega.

Kait K. ütles ...

jepjep. a see on selline käe sees olev lihtne poos...alustan üpris tihti nii. kuigi jh see frazetta pilt on ikka boss :/

ja müts on parandatud.
http://kaitpaint.blogspot.com

Elina ütles ...

kui nüüd nugadest veel rääkida, siis ega need vist jah päriselus kuigi hästi ei toimiks, aga kuna tegemist on ikkagi fantaasiapildiga, siis siia sobivad na minu meelest küll. ja blogis tehtud mütsiparandus mulle ka meeldib.

meelis ütles ...

the man is back, better than ever!!
Maalijana pole siin blogis sulle, Kait, võrdset! Näha, et oled perfektsionist, samas väga hea maitse ja kompatunnetusega! Minu lugupidamine!