esmaspäev, 27. aprill 2009

49 - Naine ja puu - Ivar

Selle pildi kohta ei oskagi midagi tarka öelda. Algselt oli plaan võtta ette mu lemmikute Dupuy ja Berberiani artbook, et sellest elegantselt lakoonilise joone osas inspiratsiooni ammutada. Tegelikult aga sinnamaani ei jõudnudki, jäin kinni Härra Jeani 6. albumisse ja lugesin hoopis selle uuesti üle, piltide asemel loosse süvenedes.

Püüdsin värvi kontuuris saavutada sellist tunnet, nagu oleks see svammiga topsutatud, kuid tulemus ei tulnud see, mida soovisin. Seepärast hetkel ka loobusin sellest. Ega tea, kui kunagi õnnestub, ehk siis käin pildi veel korra üle.

Ülalolev pilt on uuendatud versioon, algsest, väga ebaõnnestunud okstega variandist annab aimu allolev parandusprojekt.

(meelise lisandus):
Kui juba siis juba.. ma ise oleksin asja niimoodi suurelt üle käinud:

3 kommentaari:

meelis ütles ...

soovitus: venita see puu kõvasti pikemaks, lükka võra tüdrukust kõvasti kõrgemale (suur puu ju) ja cropi see pilt kõvasti piklikumaks, saad palju huvitavama ja ootamatult ülipikliku kompositsiooni. Ja põõsad... jah, kas hästi horisondi lähedale või hoopis ära, et võra ja maapinna vahele jääks tükk tühja maad. Millegipärast olen tähele pannud kardetakse suuri tühje täitmata pindu, nii karakterdisainis kui kompositsioonis (ma ise pole seejuures erand:) ja leitakse et seda on tingimata vaja millegagi ära täita; samas kui suured pinnad mängivad pildis samamoodi nagu heas muusikas mängivad pausid või ülipikad venivad noodid: kui nad on õigel kohal on neid vaja, kõik sõltub vaid ülejäänud tervikust kuhu need panna.
Aga muidu potentsiaalikas pilt, Ivar....

Ivar ütles ...

Meelis - ma saan aru küll, kuhupoole sa oma kompaga sihid, selline pilt oleks iseenesest päris hea. Lihtsalt, mul on tunne, et see oleks sisuliselt juba täiesti teine pilt - sinu variant on humoorikas ja lennukalt dünaamiline, minu tuimem ja staatilisem poos tundub (vähemalt mulle) aga kuidagi poeetilisem... Samas, pildi pikendamine vertikaalis on tegelikult hea mõte küll.

Aga muidu on see nühkimine suure fallilise objekti vastu päris lõbus!
:-)
Kusjuures kuidagi edgarvalterliku feeliga, ma ei tea, miks... (Jutt siis endiselt Meelise visandist.)

Elina ütles ...

puu kõrguse osas ühinen meelise arvamusega, aga poosi jätaks küll samaks.