teisipäev, 14. aprill 2009

Küsitlus - minu enda parim pilt?


Vahele veidi vaheldust teemadele ja alalisele deadline'i-surutisele.

Kuna nii blogi sünnipäev kui nädalateemade ümmargune number lähenevad, siis olekski ehk sobiv hetk esitada küsimuse kõigile, kes siin "läbi aegade" osalenud -

milline on minu enda arvates mu kõige parem "Joonistajad koos" blogisse postitatud pilt?

Kui otsustada keeruline, võib ju ka parimad kolm ära mainida. Peaasi, et lisatud oleks ka paar sõna, miks just see pilt eriti õnnestus ja mida loometööst ehk edaspidisekski õppida oli.

Ootame arvamusi sellesama postituse kommentaaridesse!

6 kommentaari:

Elina ütles ...

1.Kombitsad
2.Tsirkus (mõlemad, aga eriti tiiger)
3.Johnny Depp

Kõigi nendega on toredad mälestused. Midagi õppida oma tehtud asjadest eriti ei oska. Vahel juhtub ja vahel ei juhtu, anatoomia vallas juhtub enamasti siiski palju koledat, aga see on puhtalt minu laiskuse süü... Tsirkuse värvid mulle meeldivad, värvimaailmas tunnen end suht kobana ja tore kui midagi joppab. Kombitsad on jälle selline nostalgiline tagasipöördumine aastate taha.
Johnn Depp sellepärast, et arvasin, et see ei tule mul kunagi välja, aga lõpptulemusega jäin rahule.

aare ütles ...

1. Eesti Wabariik
2. Korsett
3. Kombitsad

Esimene on EW selle pärast, et sündis ilma valudetta. Korsett tuli kah suht valutult ja kiiresti. Mõlematel oli lihte idee ja teostus.
Kombitsad olid pikk protsess ja lõpptulemusega ma ei ole rahul, aga ma tahan teha sellest veel ühe versiooni...

5 pildi joonistamine ei muuda veel joonistajat, aga liigun oma meelest kogu aeg analoogsema (loe mitte digitaalse) poole. Ostsin ploki, pliiatsid, igasuguseid kalligraafi vildikaid, kustukummi jne. Hakkasin kasutama valguslauda.

meelis ütles ...

iseenesest hea mõte omaenda asjadele hinnang anda, ja näitab kindlasti ka tegija suhtumist ja maitset!! Samas peab alati arvestama, et kunstniku jaoks on pildil alati pigem subjektiivne kui objektiivne hinnang: a'la mis meeleolus midagi sai tehtud ja mis mälestusi see endaga kaasa tõi, mida uut pildi tegemisel õppis ja avastas jne jne. Kõik see, mis jääb tavavaataja raamidest väljapoole.
Ka olen tähele pannud, et mõned asjad, mis postitamise hetkel tundusid päris kobedad, on aja jooksul muutunud enese jaoks kõvasti kehvemaks. Juhtub ka vastupidi: asi mis sai visatud üle jala ja kiiruga ning enesele justkui tol hetkel midagi erilist ei pakkunud on aja jooksul muutunud paremaks justnagu hea vein.

Nii: minu hetke esikolmik oleks selline ja võimalik, et mõne aja pärast see muutuks:
1: DRAAKON (arvan, et enda jaoks üks "minulikumaid" asju, kus lihtne humoor on kergelt ja lõbusalt edasi antud;
2: TURISTID - esikolmikusse sattus puht subjektiivsetel põhjustel, selle digitaalse osaga mässasin kõige rohkem ja õppisin üht-teist juurde, ka kõige kauem aega nõudev pilt (eriti õnnestunuks pean ratsamonumenti:-)
3: VIIMNE MOHIKAANLANE - erinevalt eelmisest kõige kiiremini (alla tunni) tehtud pilt. Samas kätkeb endas hoogu, dünaamikat, emotsiooni, olgu sisuline pool pealegi nõrguke.

Kui lubate, siis panen välja ka enese 3 kõige kehvemat, mis - olen kindel - ka kõige kehvemaks jäävad, mingu aega mööda palju tahes:

1: PIRAAT
2: FILM NOIR
3: PIPARKOOK

isegi et mõte võis mõnes enam-vähem talutav olla ei kannata nende tehniline teostus ja kogu visuaal minu standardite jaoks enam mingit kriitikat.

Ivar ütles ...

Vaadates üle oma blogipilte, tuleb tõdeda, et olen tervikuga üllatavalt rahul. Algus oli väga konarlik - ma tõesti joonistasin enne seda blogi juba aastaid ikka väga vähe - aga asi kogub hoogu ja tase muutub aina ühtlasemaks. Loodan, et ei lase latti lähitulevikus alla, parem jätan postitamata...
:-)

Lemmikuid polegi nii lihtne valida. Nii mõnegi pildi juures on detaile, mis meeldivad siiani või on olulised verstapostid, nagu näiteks "Tervitusi Marsilt!" ja "Halastamatu kosmoseamatsoon", mida lihtsalt ei saa jätta mainimata. Paistab siiski, et lemmikud on just need pildid, mille JOONES on olemas hoog ja dünaamika. Ju siis see just ongi suund, mida vaja arendada ja kuhu poole püüda...

Ühesõnaga, võite mu lemmikute hulka lugeda kõik saržid ja uuemad Penteli brushpeni pildid, eriti veel, kui tegu tantsu või karuga.

Kolm lemmikut:
Tarzan - esmakordselt saavutasin joone, milles nii spontaansust kui isegi elegantsi, see pilt vääriks veel maalitud matte-tausta taha;
Siga-sõdalane (too, millel mõõgal seapea) - kahe joonetooni mõnus koostöö;
Tants (Sir Wrinklebottomi pilt) - siin on enam-vähem kõik, mida tahtsin, paigas.

Suuremad ebaõnnestumised (lisaks sellele, et mitu tegemata pilti kripeldavad) -
Kiviaeg
Turist
Tüpaaž
Kõigi nende juures on probleemiks tuimus nii joones kui disainis. Ilmselt oleks pidanud viimane, must joon olema ikkagi päris brushpeniga, oleks ehk natsa päästnud...

Joonas ütles ...

Postitan ka oma lemmikud, kuid loobun juba eos mingisuguse objektiivse hinnangu andmisest. Nagu Meelis ütles, sõltub paljugi subjektiivsetest teguritest - näiteks kuidas lõptulemus ja ideemaailm omavahel korrelatsioonis olid/on. Siin on need, mis mind ennast millegiga üllatada suutsid ja endiselt positiivset emotsiooni kannavad:

1. Tants
Dünaamika, figuuride kontrast ja värvid tunduvad paigas olevat, nali on olemas. Mida veel vaja.
2. Daniel Craig
Peaaegu kõik samad põhjused ja seesama rollide vahetamise mäng, mis töötab ilmselt alati.
3. Piraat
Mälu järgi avastasin siin mitu asja - joont saab kasutada vabalt "enda huvides" ehk "suvaliselt sorgeldades", et mingit süsteemi luua. Ja seda joont saab ka pärast arvutis värvida! Taustavärvidega jändamise tulemust on siiani huvitav vaadata.


Siin on aga see "parimad läbikukkumised" kolmik, mille tegemise vaev iga kord sinika näkku virutab, kui neile pilk peale juhtub:

1. Kiviaeg
Väga logisev kompa ja koledad PSi filtrid...
2. Turist
Ideepuudus kulmineerus mõttetuses ja koleduses.
3. Kaelkirjakud
Käsi kinni ja häid ideid pole, halvad mälestused.

---

AGA NÜÜD valime kõik ka teiste töödest kolm parimat ja halvimat, mis on ju palju huvitavam! :P

Ivar ütles ...

Selleks - teiste piltide valimiseks - tuleks teha päris uus blogiteema, arvan ma. Joonas, lase käia!

(Kuigi ise ei luba, et osaleksin, ehk ainult siis kui peaks valima iga osaleja parima pildi. Sel oleks isegi mõte sees... nagu koostaks valiku virtuaalsesse blogi promovoldikusse...
:-)
Muud võimalikud valimisvariandid sisaldavad kõikvõimalikke miine ja karisid...)

Tunnen juba tegelikult huvi, mis pildi valiksid illustratsiooniks?...
:-)