esmaspäev, 15. juuni 2009

53 - Aadam ja Eeva - Edgar Valter

Kolm pilti Edgar Valterilt, kaks neist "Pikrist", üks raamatust "Veekandja".

2 kommentaari:

meelis ütles ...

aitüma seda vana klassikut ikka ja jälle postitamast, Ivar, tõeliselt inspireriv ja kirgastav! See keskmine pildirida on muide hea näide sellest, missugusest allikast meie kaasaegne karrikaturistide plejaad oma oma stiili väljakujundamisel kõvasti shnitti on võtnud. Vaadates siin näiteks Vanajumala suure ninaga profiili või Eeva näoplaani pole raske sarnasust leida Ernitsa või mõne noorema mehe tüüpnägude stilistikaga.
Sinu postituse alumine pilt on aga üks neist, mis paneb oma täiuses mind nutma: kompositsioon, joonte erinevad variatsioonid ja sellega saavutatud erinevad tekstuurid on super, kõike on täpselt parasjagu ja ükski joon ega tühi pind pole liiast.. Ja seda kõike MIS???? - vaid ühe lihtsa ajakirja karrikatuuri joks!?!
Selliste piltide nägemine (mida viimasel ajal on tulnud eriti ohtrasti ette) on muide ka üks peamistest põhjustest, miks olen suveks oma postitustest siin blogis väikese vaheaja teinud: arvan, et hakkan vaikselt aimu saama mida tähendab hea pilt või hea joonis ning seega olen ka kogu oma senitehtut ümber hindamas ning samas ka uusi võimalusi ja väljendusvahendeid otsimas. (Esialgu siis küll veel vaid oma sketchbukki aga asi seegi:-)

. ütles ...

Oh, Oh, KLASSIKA!