teisipäev, 30. juuni 2009

55A - midagi muud - meelis


Et ma oma töid mujal ei eksponeeri ja muid blogisid ei halda mõtlesin, et torkan vahelduseks üles mõned pildid raamatukesest, mida mul paluti mõne aja eest illustreerida ning mis peaks nüüd kuu poolteist olema saadaval raamatulettidel. Pean nentima, et on pisut pentsik näha piltide all oma nime, teades, et need on reprodutseeritud sellistena, millistena neid ise hoopiski mitte ette ei kujutanud...
Mitte et ma oma nimest suurt midagi peaksin (kaugel sellest:) aga asi on põhimõttes: olin teadlik asjaolust, et mu CMYK'is valitud tsüaan ehk sinine keeratakse roheliseks, et see aga NII mürkroheline tuleb ning ka hele-tumeduse vahekorrad trükis nõnda paigast lähevad see tuli mulle mitte väga meeldiva üllatusena. Raamatukaas sai mul tehtud viimasena, nö kaheteistkümnendal tunnil ja oli juba eos suht ebaõnnestunud (ise oleksin seda heameelega näinud värvilisena mis olnuks ka trükitehniliselt võimalik) aga see sai kujundaja poolt muudetud ja ma pole siiani kindel et just paremuse suunas, võimalik, et eksin. Siin on eksponeeritud kaane poolpidune variant (õigemini küll vaid osa sellest), millise ise välja käisin. Ka jäi lõpuks peale kujundaja sõna ning üks mu peaaegu et ainukesi lemmikpilte sai kohitsetud nõnda, et selle esialgsest ideest suurt midagi järele ei jäänud (siin kollaazhis all keskel koeraga:-)
Aga mis seal ikka, järgmine kord olen targem. Olgu siinkohal niisiis - lihtsalt minu tillukese egokese ja torm veeklaasis õigluse upitamiseks - mõned neist piltidest siin üles riputatud sellistena, millistena nad olin planeerinud ning kuidas need originaalis välja nägid.

5 kommentaari:

Ed ütles ...

http://rahvaraamat.delfi.ee/image.php?image=http%3A%2F%2Frahvaraamat.delfi.ee%2Fbook_images%2Frr_R113429.jpg

Maido ütles ...

Ma olen fänn. Ei mäleta korda, kui sinu tehtud pildid mul väikest muhelemist esile ei kutsuks. Siin ei ole enam üldse oluline tehnika või "üle keeratud" mürkroheline, sest kõik on juba olemas mustvalges vallatus joonemängus. Väga hea. Sulle kiitust mulle jagub :)

Joonas ütles ...

Noh, olles raamatut lehitsenud, siis ma pean nõustuma Maidoga, et nagunii teeb joon sinu puhul põhitöö ära ja luhtaläinud värvide pärast ei tasu väga nukrutseda. Pealegi oli neid värve sinu puhul ainul 1, erinevalt mõnest meist, kes riskivad pidevalt 4 värviga :)

aare ütles ...

Head illud ja raamatu lõplik kaan on väga head. Peab eestis käies selle kindlasti ostma. Neetult vähe on poodides Eesti oma lasteraamatuid.

meelis ütles ...

Nii, siinkohal minu poolt üks punastamist näitav emotikon ja siirad tänusõnad :-I

Maido, ilma fännamiseta poleks vist püüdlust ise edasi areneda ja ses mõttes on see nähtus kui selline igati tore; samas tahaksin sulle vastata ühe hollandi koomiksikunstniku sõnadega (Daan Jipppes), keda aastate eest ühel storyboardi kursustel kohtasin; kui olin ühe tööpäeva lõpul ta uksel kinni püüdnud ja talle arglikult poetasin, et olen tema tööde fänn ja suur austaja vastas ta oma kõmiseval tõrrehäälel: "JUST STOP DOING IT, IT'S NOT WORTH IT" ja kõndis edasi oma teed :-D