teisipäev, 7. juuli 2009

56 - Kalevipoeg - aare

Neljas versioon.
Kolmas versioon.

Edit. Uued jalad ja tegelane kaenlas.



Ohoh, pea-aegu valmis töö. Kui viitsiks peaks lihased ära kontrollima. Nyyd kui uuesti vaatan on köik mööda pandud. Keha ylemise poolega olen täitsa rahul. Proovisin Kalevit kujutada natuke TomOfFinlandi stiilis. Palju timmimist on veel, aga mulje on 99% see mida taotlesin. Algul planeerisin midagi sinna kaenlasse... kellegi pea või jalg.

Ivari robustne remix:

8 kommentaari:

. ütles ...

Kolmas tuleb siis lõpplik?

Elina ütles ...

mulle turgatas pähe seda kalevipoega nähes sootuks kaljo põllu.ja tumedam versioon meeldib nagu rohkem...

Ivar ütles ...

Mulle meeldib ka tumedam rohkem. Ülemine on nagu mingi neandertaallane Tauno, kes on just oma järjekordse kuju valmis saanud ja läheb seda mõnele omavalitsusele kraesse suruma...

Üks asi, mis mind digitaalse joonistamise juures häirib ja mis siin pildis on väga hästi näha - udubrush. Minu meelest tuleb digitaalselt joonistades kasutada võimalikult terava kontuuriga brushi (igasugu moodsad erikujud on täiesti eraldi teema). Uduse ja väga softi pintsliga on tulemuseks pilt, mis meenutab halvas mõttes kogu seda airbrushi-kunsti, millega autokülgi ja hevimetali plaadikaasi kaetakse ja mis toob väga-väga meelde eelmise sajandi 8-nda kümnendi.

Et siis, jah, udusust tuleks välida ja hoopis brushi suuruse ja läbipaistvusega mängida. Tulemus, isegi robustsena, oleks kuidagi kunstilisem ja autori käejoon arusaadavam. Ja kui vaja, saab fookuseväliseid kohti ju alati udusemaks blurrida.

Ivar ütles ...

Nüüd siis on üleval kolm versiooni...

Kui ma tohiks veel soovitusi jagada, siis mine parem algvariandi juurde tagasi - tolle poos on selles mõttes parem, et jäsemed pole sümmeetrilised.

Ja võta ja joonista K-le mingi põrgupiiga kaenlasse. Või täpsemalt õlale - hoiab vasaku käega üle reite ja parema käe sõrmedega vasemast säärest, pepu on õlal, ülakeha ei paistagi (kui, siis lehvivad juuksed või käed).

Joonas ütles ...

Esialgest varaindist saaks korraliku must-hall-valge versiooni juba peaaegu nii kätte, et paned Photoshopis unsharp mask filtri peale - kuskil 300% ja radiust ka 10. See annab suht teravate joontega puulõike sarnase pildi.

Ivar ütles ...

Lisasin remixi... :-)

aare ütles ...

Mhm, natuke liiga porriks kisub :-).
See tagumik oleks ehk parem kylje pealt vöi kleit seljas vms.

aare ütles ...

Ku*at, nyyd aitab! Kalevipoeg barbarina, B-movie remix.