teisipäev, 14. juuli 2009

56 - Kalevipoeg - Joonas


The Last National Action Hero.
Pärast pikki otsinguid ja hingeheitlusi ebameeldiva rahvuskangelase teemal, suutsin lõpuks lahti rebida mõttest, et minu enda identiteet peaks kuidagi tolle tegelasega seotud olema. Ma lihtsalt ei leidnud ainsatki pidepunkti ja loobusin meeleheites vaat et juba oma kodakondsusest. Loometsakrad vabastas alles see, kui ma loobusin mõtlemisest ja asusin joonistama :)
Ülalolev pilt valmis öösel mõne tunniga. Vahendid ikka samad. (Kuigi mu Pentel Brush Pen oli parajasti kuhugi kadunud ja kasutasin üht jaapani mittetäidetavat ekvivalenti - millest aga küll keegi ilmselt aru ei saa...)

Kuna pilte ei liigu siin suvel just palju (ka mu enda poolt), siis lisan alla ka otsingutega seoses tehtud sketse. Nagu näha, käisin läbi vaheetapid heroilisest kangelasest kuni õllejoodikuni.


See pidi vahepeal olema isegi põhipildiks, kuid väristasin siis korra õlgu ja loobusin.

Heroism ja ideetus sketchbookis... Vahendeid pidevalt vahetades aga eelkõige hästi jooksva sulega sodida on muide päris vahva.

2 kommentaari:

aare ütles ...

Mulle meeldiks näha Kalevipoega 50-aastase paksu Marlon Brandona. Sellised nagu su esialgsed sketsid.

Kalevipoeg ratastoolis versioon on väga hea, ehk liiga naljakas. Kalevipoeg on minu jaoks väga-väga melanhoolne kuju. Metsikutes sisepingetes rabelev tyyp, kangelane juhuse sunnil, ennast otsiv. Endal ei önnestunud seda tabada, ehk proovin veel.

. ütles ...

Ratastooliga variandil on need rakursid natuke imelikud ja ebaloomulikud.
Sketchbookis tehtud keskmine variant on hea, just see melanhoolne kuju.