pühapäev, 23. august 2009

59 - SUUR ja väike - Ivar

Teemapildi idee ei tulnudki väga libedalt. Esimene mõte oli joonistada näiteks mingeid erisuurusi elukaid, saurust ja rotti näiteks, aga kuidagi ei innustanud see võimalus. Siis aga meenusid Uderzo ja Goscinny tegelaskujud Asterix ja Obelix, ning kuna Meelis on teemaaruteludel alati väga vastu igasugu tuntud tegelastest oma versioonide joonistamisele, siis võtsingi need ette.

Ma ei võtnud meelega joonistades kõrvale originaale, püüdsin neid peast ja oma käe järgi paberile panna. (Paar nädalat varem, esimesi visandeid tehes, googeldasin ja deviantartisin küll veidi kõiksugu pilte.) Ja, sellised nad siis said. Paberiks seesama Cansoni 250-grammine koomiksipaber, millele ei saa headuses lähedale mitte ükski teine minu proovitud alusmaterjal. Kontuur on punase Penteliga ja üle veetud sama valmistaja brushpeniga. Pilt on arvutitöötluselt identne paari varasema pildiga, mis ehk polegi paha.

Ülalolev pilt on parandatud versioon, milles Obelixi imelik kiviga käsi on metsseaga asendatud. Siin aga veel pildi 1. versioon, tiba teistmoodi remiksitud ja "vanandatud"...

...ja siin on pildi punasejooneline visand, mis hetk hiljem kattus brushpenijoonega:

2 kommentaari:

meelis ütles ...

pildilt ei tule eriti välja, kes kellele võlujooki ulatab ja kes räägib, kuna mõlema suud on avatud. Eeldan, et sinul kui Uderzo asjatundjal on rääkijaks ikkagi Asterixi poolvend, kuna Obelixil seda va jooki ju vaja ei läinud. (KUI ikka on tegu jõujoogiga:)
Muidu päris põnev stiilide mix - Ivar meets Uderzo

Ivar ütles ...

Pole ma mingi Uderzo asjatundja, albumeidki praktiliselt pole. Eestis trükituid, ma, kusjuures ikka tõsiselt jälestasin kui nad toona ilmusid, nii tõlke kui debiilse tüpograafia kui haleda köite tõttu.

A ma ei oska seda pilti ise enam muud moodi kommenteerida kui ainult nii, et ma teen ta ilmselt tublisti ümber.