teisipäev, 1. september 2009

61 - Aabitsakukk

Head uut kooliaastat kõigile!

Nii neile, kes õpivad kui neile, kes õpetavad, kui neilegi, kes omapäi plaanivad tiba targemaks saada.

Jõudu ka kõigile joonistajatele! Suvi on lõppemas, tere tulemast tagasi!

Pildist ka - pintselpliiatsi joon on kalkal, pilt ise üsna väike, 10x11 cm. Põhineb see üsna üksüheselt rongisõidul joonistatud kiirel kukevisandil. Polegi enne sellistes oludes pliiatsiga vehkinud... Rongis on tegelikult päris mõnus chill joonistada, ei loksutagi eriti.

2 kommentaari:

meelis ütles ...

juba kaua olen püüdnud leida nime, mis sinu pilte ja su stiili iseloomustaks, Ivar. Kõige lähedasem oleks vist professionaalselt naivistlik dekoratiivsus.
Seda su kukepiltigi vaadates.. Kõik on naivistlikult (heas mõttes:) profiilis ja laiali sirutatud ja selgelt siluetis, ometi paljud joonistuslikud elemendid reedavad su joonistuslikke teadmisi. Samas on nii joones, värvis kui ka rastris:-) paras annus dekoratiivsust. Ühesõnaga - maitse asi aga minu jaoks meeldiv ja isikupärane stiil.
Pildist rääkides: kukk ise meenutab minu jaoks pisut kotkast, ja seda just suure kongus noka ja puuduvava punase lõualoti pärast. Ehk olnuks targem ka rõhutada ta kummis rinnaesist, mis suurtele kodulindudele omane.
Muidu meeldiv dekoratiivne pildike.

Ivar ütles ...

Jah, kõik õige. Eks see dekoratiivsuspüüd tuleb hetke lemmikutest ja sellest, et vaja ju ruumi ja perspektiivi puudujääke kuidagi maskeerida...

Eks ta (seekord?) kole lapik sai küll, püüan tulevikus paremini. Aga oli ka väga kiire ja lihtne joonistus, tahtsin lihtsalt kuke kuidagi T-kujulisse havai-pluusi ära sobitada.

Kukk on, jah, väga mingi vapikotka moodi, unustasin ju isegi lokuti ära... :-) Samas, tegelikult on ka kukk oma jõhkrate kannuste ja kanakarja kaitseinstinktidega üks küllaltki hirmuäratav elukas.