kolmapäev, 23. september 2009

62 - Gladiaator - aare

Lõpp on lähedal ja suurem tyyp ootab "pöialt" ja siis märkab pragu. Ai-ai-ai. Tehnika harilik pliiats hämaras toas 100gsm Arctic the Silk offset-paberile. Puhtaksjoonistus photoshopis.

Edit pildi seletus
Ega ma ei arvagi, et kõik peaksid kõigest kohe aru saama. See pragu on pikema tyybi klaaskuplil. Miks tal see peas on? Vöib-olla selleks et ilma selleta ta ei saaks hingata vms. "Pöial", see seondub gladiaatorivöitlustega. Kui pöial oli näit. Ceasaril püsti - jäi maaslamaja ellu kui alla suunatud, siis see tähendas, et tee mehele lõpp peale.
Visandid

meelise täiendus peale autori seletuse lugemist:
Olen alati olnud seda meelt, et pilt peaks olema nii selge, et see juurde- ega üleseletamist ei vaja. Ise oleksin idee lahendanud umbes nii, ehkki kardan, et see praomärkamise business selliselt eksponeerituna ikagi välja ei tule. Ilmselt peaks selle lahendama kas koomiksina rohkemate paneelidega või valima teise nurga ja poosi et asi loetavam oleks (a'la altrakurss, võitja põlvili ohvri peal käsi noaga üleval ja ta skafander SUURELT esiplaanil koos praoga...) Ilmselt ka mingi vihje näoilmetele poleks paha...
just a thought.....

8 kommentaari:

Ivar ütles ...

Vaatan, et sul ongi oma karakterid kujunenud!...
:-)
Üldiselt, mina isiklikult tahaks, et see postitatud pilt oleks jäänud viimaseks kompavisandiks ja postitamiseks oleks valminud veel üks, täpsem, detailsem ja "tihedama" joonega ülejoonistus.

Vaata edaspidi seda kombitsavärki ka - need võiks poosilt veidi teineteisest sõltumatumad olla ja varieeruda, praegu kipub jääma lillepostamendi mulje. Miks mitte üks õhku kergitada, tasakaalustamaks käes rippuvat koormat?

Oh, küll on hea teiste piltide kallal targutada...
:-)

Ivar ütles ...

Kusjuures, nüüd seda taas vaadates tuli mulle selline mõte ja tahtmine, et võiks ju sellesama pildi panna remixi-nädalateemaks? Just nii nagu mõne aja eest oli Meelise välja pakutud arhailine tantsupilt... Ma arvan, et arvestades meie maalijaid võiks saada päris huvitavaid pilte...

Mida arvate?

meelis ütles ...

üks sellistest piltidest, kus autori seletust lugedes justkui PEAKS mingi lugu siin pildis olema ja hakkad teist otsima.... aga vaatad mis sa vaatad - no EI leia teist, (ja olen seepärast nõus auga juhmardi tiitlit kandma:).... Mis "pöialt", mis pragu, kus on seos nende vahel ja mida see kõik peaks tähendama? Sorry..
Ilmselt pole autoril vist mõtet ka oma eeltööde materjale kirjeldada kui need visandid siin eksponeeritud pole; põnev on matejalidest aimu saada ikka nende asjade kohta mis silmaga näha.

Iseenesest on mingi pildikese remiximine täitsa hää mõte, seda enam et endal aega ja ideid hetkel napib; ma pole kindel vaid kas need amööbsed olevused mind just väga inspireerivad... (No offence, Aare, põhjus on väga isiklik ja johtub mu ulmendusekaugusest:))

aare ütles ...

Meelis, kuidas siis niimoodi? Aga kuidas suhtud "Kolmanda planeedi saladusse" ja Klaabusse?

meelis ütles ...

tegin sulle kiire täienduse, Aare.
"Kolmanda planeedi saladustesse" suhtun enam-vähem positiivselt ehkki väga eredat mälestust sellest ei mäleta. Klaabust meeldis vaid see xeroxi pliiatsijoonistega tehtud film kus "Apelsin" taustaks mängis (tige kala vist). Tänan küsimast:-)

aare ütles ...

Tänks! Selle pärast see Blogi nii hea ongi, et peale kiidusõnu tuleb ka igasugust kriitikat nii et "jõhvikamahla" lendab. Kõigest õpib. Ja ma olen Meelis sinuga täitsa nõus - pilt peaks avanema ilma tekstita. Ja koomiksina esitamise asja ma mötlesin kah. Möni teine kord seda kindlasti teengi.

meelis ütles ...

kui leiad, et asjast mingit kasu said siis võta heaks, Aare. Ilusat nädalavahetust!

Joonas ütles ...

Ma oleks võtjale pistoda asemel kilukarbiavaja kätte joonistanud :) Muidu võiks selle remiksiteemkas küll võtta - saaks ehk endagi panuse antud teemasse lõpuks lisatud...