laupäev, 19. september 2009

63 - Mustkunstnik

Järgmine teema on Mustkunstnik.

Postituspäev: teisipäev, 29. september. Seniks joonistusindu ja ideid!

Ning ärge laske silmist-kõrvust mööda, et 21. september on Rahvusraamatukogus "Edgar Valteri päev", mil esitletakse ka uue kolmeköitelise mälestusteraamatu 1. osa. Sama nädala pühapäeval, 27. septembril, on aga ETV2 kavas hulk Valteriga seotus saateid!

5 kommentaari:

Kait K. ütles ...

http://www.youtube.com/watch?v=72wcag4TWcg

: )

aare ütles ...

Ahah, hea teema. Kahjuks ma ETV2 ei näe. Aga juhtuma hakkab alles 27. septembril.
http://etv.err.ee/index.php?0554542

Ivar ütles ...

Ja ongi nii! Valteri päev teles alles pühapäeval... Pagana imelik, ma ei osanud selle peale tullagi, et Eesti kombe kohaselt on igal asutusel oma Edgar Valteri päev ja asi alles siis kavas.

Teen ka postituses paranduse.

meelis ütles ...

Soovitan kõigil SOOJALT minna seda näitust rahvusraamatukogus vaatama, asi on seda kuhjaga väärt ja te ei kahetse!! Tema paljusid teoseid originaalis näha on midagi muud kui trükistelt, pealegi veel SELLISES koguses!!(lisaks tonnide viisi raamatutele milliste kaanepilte sai kahjuks silmitseda vaid läbi klaasi, sama kehtib ka mõnede ta sketchbookide kohta mis olid avatud arusaadavalt ka vaid ühelt leheküljelt:-((.
Mind pani imestama tema mõningate originaalide väike formaat ("Naksitrallid" näiteks) ja samas näiteks teiste suurus ("Pokulood").
Joonistajatele ennustan peale näituse külastamist kahtesorti reaktsiooni: kas tuleb tahtmine kiirelt joonistusplokk haarata ja seda isegi asuda 24/7 täitma, või masendunult pliiats nurka visata ja seda mitte niipea tõsta. (Loodan siiralt siiski esimest, kuna positiivne emotsionaalne tonks sealt näituselt on ülitugev!)
Ise peale ta elulooraamatu sirvimist õhtul ja tema superhea kvaliteediga reprode vaatamist võtsin huvipärast kätte omaenda sketchbooki ning seda Valteri piltide mõju all vaadates sain LÕPUKS OMETI aru ka oma joonistuste nõrkadest kohtadest, milliseid on kõvasti rohkem kui ise olin arvanud... (Mis need konkreetselt on jätan enese teada, igatahes asun neid lünki nüüd teadlikult täitma...:-))
Võimas, et selline mees meie keskel on elanud ja ta meid ka peale siitilmast lahkumist ikka veel õpetada suudab! Müts veelkord maha suurmehe ees!

Ivar ütles ...

Näitus on lahti 8. oktoobrini!