reede, 2. oktoober 2009

62 - Gladiaator - Joonas

Otsustasin, et õpin ära blogipiltide visanditasemel postitamise, et püsida vähegi graafikus. See siin läks paraku ajaliselt siiski visandi mõõtudest välja - kulus kuskil 2h. Muidu on 100% digitaalne kriitseldus. Digipliiatsiga sodimine oli aga üllatavalt ladus, ma pole seda kuigi palju joonte loomisel kasutanud. Abiks oli ilmselt ka see, et hiljuti vahetasin A5 formaadis digilaua välja A4 vastu. (Suhtusin tegelt kõhklevalt suurema pinna vajalikkusesse, kuid preagu tundub, et annab küll täpsemalt sirgeldada.)

***
Ivari remix:
Kommentaari toksides hakkas tunduma, et tegelikult võiks ise oma muudatusettepanekud pildile kriipseldada. Ja kui juba läks torkimiseks, siis lisasin katseks ka tibakese värvi. Polnud tingimata vaja, aga kui juba proovida... Tera oleks pidanud veidi pikem olema tegelikult, a las jääb.

2 kommentaari:

meelis ütles ...

Näib, et gladiaadotar on niiviisi juba kaua seisnud ja poseerinud: ei lehvi tal üksi juus või kaelakee ega pole ka keha hoogsalt balansist väljas: ilmselt ootab hetke, mil kõlab kunstniku hüüd "VALMIS", et mõõk langetada.. või see siis kunstniku poole virutada...
Tegelikult on ses staatilisuses ja lihtsas dekoratiivsuses ka oma võlu, Joonas ja mulle meeldib! Digitaalset pliiatsit siit ka välja ei loe...
Ma ise pole küll kunagi proovinud niiviisi sõrmi ristata et mingit riista haarata aga võimalik, et see on võimalik (kas ka mugav käepidet hoida selles kahtlen pisut:-))

Ivar ütles ...

Mulle ka meeldib, siin on mingi väga tugev "Valteri kraapetehnika" nipp sees. Valged jooned mustal on head, kolp on ka hea, juuksed ja invertuvad pärlid on head.

Aga on asi, mille võiks kiirelt ümber joonistada. Too hari on kuidagi igapidi imelik. Ta nagu pole selline kreeklaste kiivri hari, mis mulle tuttav, ma ei saagi aru, mida see pusa peaks kujutama või kust pärinema... Mida rohkem vaatan, seda enam tundub peakate turban olevat, seega, ehk jätaks selle kulunud mopi üldse ära ja asendaks pisikese elegantse sulekesega?

Teine asi - too mõek, mis neidisel käes, on ikka tõeline raudrüütli kondipurustaja, mis ilmselt ka ikka kaalub nagu paar ämbrit vett. Äkki joonistaks selle üle pisikeseks kõveraks türgi moodi terariistaks? Saaks ka natuke dünaamikat pilti, juba puhtalt kõvera terakaarega...