neljapäev, 15. oktoober 2009

64 - Merineitsi - Ivar

Suht' kiire pildike, mis valmis tegelikult isegi ootamatult - põhineb see tööl ja vabal hetkel paberile tekkinud visandil, mis öösel kodus kiirelt kalkale kontuuritud.

Arvutiga värvides teen ma esmalt nn. "värvimaski" - kihi, millel duubeldatud kontuur, "kinni topitud" lekkeaugud ja millel siis erinevad suured värvialad antialiase-vaba flat-värviga ära on värvitud. Sageli ei pruugi värv üldse olla see õige toon - tegu lihtsalt hilisemaks töötluseks ja kiireks selekteerimiseks mõeldud maskiga.

Seekord aga hakkasin "maski" värve muutma ja kuna minimalistlik tulemus ei olnudki kõige hullem, mõtlesin, et võiks ehk seekord nii jäädagi.

Kuna tegu on väga lihtsa pildiga, mis sobib hästi kiireks katseloomaks, siis ilmselt proovin selle pildi kallal veel teisigi värvimooduseid. Algne plaan oligi tegelikult
hoopis akvarell...

(meelise versioon:)
teinekord on põnev mõnda pilti lihtsalt oma käe ja suva järgi üle käia. Selle pildi võtsin naljaviluks ette, et testida, kas ripsmete lisamine pildil midagi juurde annaks, siis proovisin tegin natuke siit ja sealt ja lõpuks tuli oma versioon kogu asjast, küll kõvasti noorem originaalist. Et mu enda Merineitsi on ajapuudusel alles thumbnaili tasemel siis ehk ehk ajab see kiire aseaine esialgu asja ära.

3 kommentaari:

meelis ütles ...

tegin kiire oma versiooni asjast, lihtsalt testi mõttes...:-))

Kait K. ütles ...

kiftid konnad :]

Ivar ütles ...

Jaah, laske Meelise sabas käia ja tehke kõik sellest oma remix! :)