kolmapäev, 14. oktoober 2009

64 - Merineitsi - Kait

13 kommentaari:

Maido ütles ...

tore aga mõned asjad tunduvad ebakõlas. Esiteks see, et nende kahe poole, merineitsi ja rullnokkade vahel puudub kontakt, st rullid nagu kiimatsevad aga teine pool just nagu ei paneks neid tähelegi. Kui nüüd väita, et see oligi eesmärk siis jah, ma sain küll aru, aga seal puudub siiski selgus (minu meelest ta rohkem magab...samas keha nagu küll ei maga). Et miskised sellised kerged konfliktid. Ah teine asi on see kivi (mida ma kiviks pean), kust käsi üle on...see justkui oleks selline terav ketas, kui volüümiga kivi...ühesõnaga ma ei usu seda poosi ja kontakti ja kivi seal. Saba ka natu häirib (ma ei suuda kokku panna vormi täpselt, kuidas see ühenduses on vms).
Samas detailid on huvitavad, tervik on aga poolik :)

Kait K. ütles ...

ma pritsiks vastukriitikat kriitiku kriitikale.

näiteks Ivari kriitika (pigem nõuanded) järgi on lausa lust asju ümber teha...

antud juhul mida ma teada sain?...
et ei ole eriti hea ning midagi on valesti. :shrug:

Maido ütles ...

ma ei ole Ivar :)

Kriitikaga on ikka selline lugu, et võta või jäta, antud juhul ilmselt võid siis jätta.

Kait K. ütles ...

ma ei võrdelndki inimesi. tõin Ivari näol näite heast art-directimisest. ja see viimane on asi mida ei tohiks ignoreerida.

Maido ütles ...

heaks kunstiliseks juhendamiseks on vaja kõigepealt teada, mis on eesmärk, kuidas keegi saab sulle anda head ja täpset kriitikat, kui sa ise pole vaevunud selgitama, mida oled püüdnud pilti panna. Selle asemel sa pritsid mingit sorti ärapanemist pigem. Tundub, et tegelt sa ei tahagi üldse mingit kriitikat kuulda vaid midagi muud.

Konkreetne kriitika aga võiks olla, et kui teemaks on merineitsi siis sa ei peida teda kivi taha ära kuidagi ebamääraselt ja segaselt (vs selge siluett), vaid presenteerid seda ägedat olevust, mille oled loonud, täies ilus ja selguses. See poos üldse on minu meelest liialt mehelik (pluss tugev lihasstruktuur), et väga kahepaikset neitsit see minu meelest ei kehasta. Seega konkreetne soovitus oleks võtta ära mehelikkust ja tuua juurde õrna neitsilikkust.

Kait K. ütles ...

heh, süüdista jah enda kunstiilse juhendamise failimises nüüd mu pilti :P

enivei. kui seletad ära, kuidas võtta ära mehelikkust ja tuua juurde õrna neitsilikkust, oleks kõik fain. teeksin ära, kuna tundub mõistlik.

Maido ütles ...

Kait teema ei käi praegu ju kellegi süüdistamises, ma lihtsalt selgitasin.

Ma vihjasin küll väga selgelt, et lihaseid võtta vähemaks, selline käsi üle kivi poos võtta ära (käed õrnalt risti kõhule, sülle (ma ei tea miks ta seal istub või mida teeb) ehk mingi asi kätte, mida ta on leidnud ja nüüd uurib seal...praegu ma ei mõista tema motiivi ja ilmselt sa ise ka ei mõista ja seetõttu jääb see ka teistele (minule) arusaamatuks. Ma ei hakka sinu pilti täesti nullist lahti mõtestama ja motiive sünnitama, sest see on sinu ülesanne ja selle pärast ka ainult tähelepanekud, mitte konkreetsed ülejoonistamised. Sisu on vaja panna paika ja siis sinna ümber tuleb tegevus või tegevusetus.

Kait K. ütles ...

eks inimestel on erinevad
põhimõtted väärtused jms teemad...
ma olen üpris kindel et järgmise pildi teen umbes sellise nagu kõik varajasemadki. miks? go figure...

Elina ütles ...

õige kait, see on sinu merineitsi ja sul on õigus sellele kasvõi seakärss pähe joonistada, kui sa tahad. kuidas see lause nüüd oligi- makske kinni või tehke ise paremini?

Priit Raag ütles ...

Väga lahe lennumasin, sa oled nende alal ikka proff. Näki kael ja turi paistab ka mõnusalt läbi. Olen käinud seda pilti umbes 5 korda vaatamas ja pakun välja paar ideed, mis minu arvates võiks pilti kergelt parendada (seda lahedat sõna kasutatakse jahupakenditel :D).

Horisontaaljoon lennumasina all on natuke liiga kontrastne ja eraldab lennumasina ühte "kasti" ja näki eraldi "kasti". Seega pakun välja teha joont udusemaks ja ebaühtlasemaks.

Hetkel on pilt jaotatud vertikaalselt horisontaaljoontega kolmeks osaks, kus alumine ja keskmine kast on peaaegu võrdsed, ehk siis viiksin ma ka selle laeva (ehitise) tagataustal sellisele kujule (teeks kõrgemaks mõne koha pealt), et ta ei lase taeval omaette kastina domineerida ja kaotab ka alumise kahe "kasti" vahel võrdsed proprtsioonid.

Nii lennumasin kui näkk on sama teravusega fookuses, mis viib nad peaaegu ühele tasandile. Kui nüüd taustal olevat leenumasinat liiga palju blurrida siis kaoks kõik selle lahe detail, selle pärast pakungi välja, et udutada ainult paari külge või elementi.

Veel paneks näki alakehal leiduvat tugevat külma tooni natuke ka kuhugi mujale tasakaaluks - näiteks paremal asuvale taustehitisele. Ja näki käsi on tõesti tsipa lühike, et seda võiks natuke keevitada ja venitada :)

Siin on photoshopis default tööriistadega kiirelt vägistatud illustreeriv näide mu jutule. Läks võibolla natuke liiga blurriks ja maaliliseks kätte ära, aga loodan, et annab mu mõtted edasi.

Ivar ütles ...

Mulle hakkas mingil hetkel tunduma pildist lugu otsides, et taamal nähtav varing on purunenud tamm ja nii ongi näkk kuivale jäänud... A ehk oligi see nii mõeldud, ei tea.

Pildil... kaenlaalune kaljujoon, millele näkk toetub, on liiga kõrge ja lõikab lihasse liiga sisse - see ei ole loogiline. Sama tegelikult ka seal, kus kalasaba kivi taha kaob. Muidugi, kui ta hetkel kuidagi "õhust tühjaks jooksvana" "kuivab", siis ehk veel...
Kui tõesti tegu purunenud tammiga, siis ehk võiks olla maapinnal mõned (peegeldavad) veeloigud? Ehk isegi taamal avausest paista silmapiirile kaugenev jõgi? Ja kui see elukas juba selline teksturaalne ja pisut süvamere-kalalik on, ehk võiks tema koolemist saata kusagilt organismisügavusest kumavate (siniste?) tulede vaikne kustumine?... Sellised tulekesed võiksid ju ka sültjates juuksekombitsates olla... Või peakski kogu näkk tervikuna sinistes toonides olema? Lihtsalt uitmõtted.

Kait K. ütles ...

kõik on õige. vastikult õige. probleem vist selles, et mul pole eriti arenenud multitasking.
Ei suuda igal sammul kogu värki läbi analüüsida. Ning enamus ajast kulutasin üldsegi asjadele mida keegi pole siiani isegi maininud, heh.

Aga seni kuni muinasjutuvestmis-skill areneb, jagan muud kogetut siin>
http://kaitpaint.tumblr.com

meelis ütles ...

kõikide kriitikale vaatamata chill pilt kus on nii iva, meeleolu kui tegija ättituudi, mulle meeldib!