pühapäev, 6. detsember 2009

70 -King Kong - Ivar


Seda pilti tehes hakkas mul kummitama vana Onu Bella ja Öörahu lugu "King Kong". Seega - kõik teie JK-sse registreerunud ja talveunne suikunud tartlased - käed kõhu alt välja ja Jaama tänavas elavat elukat illustreerima! Vaikus siin blogis on juba kohati kõrvulukustav...

6 kommentaari:

meelis ütles ...

igati stiilne ja tore lahendus, Ivar! (Kaalusin ka ise hetke seda peaaegu ikoonina mõjuvat pilvelõhkuja stseeni aga loobusin viimasel hetkel ja jätsin targu teistele.) Meeldib, et su pilti on tekkinud KOMPOSITSIOON, asi mida ma su asjadest väga palju ei mäleta. Lisaks sellele ka hea mängulisus ja vabadus vormidega ümberkäimises (näiteks kasvõi mitme liigendiga gorilla-ahvi ülajäsemed:-)) ning stilistiliste piiride avardamine, milles näen 50ndate UPA poiste ja nende hilisemate järgijate mõju:-).. Oled selle kõik osanud isikupäraseks ja läbinisti stiilseks ivarlikuks asjaks vormida, tubli!
Kui midagi ehk, siis oleks vist pealkirja tahtnud tiba tugevamalt näha, tumedama kontuuriga ehk... samas oleks see siis hakanud võistlema selle tumerohelise elukaga millel on pildis fookuspunkt.. Mine võta kinni..

Oo jaa, ja kindlasti nõus su talveunne suikunud tartlaste ja muulastega! Mul ka kõrvad vaikusest huuvad.. ÄRATUS!!

aare ütles ...

Väga hea pilt. Meeli juba mainis köik olulise ära ja olen temaga 100% nõus.
See rasterivärk töötab nüüd pildi kahjuks, sest tömbab skaala väikseks. St. kui vaatan pilti ja rester ei eraldu on yldmulje nagu retro plakatil, kui vaatan suurelt möjub tänu rasterile postkaardina.

Talveuni kuluks ära, peale seda jaksaks ehk midagi joonistada ;-)

meelis ütles ...

mulle tundub, et enamus siinblogijatest ONGI talveunes;
Sorry siis et te und segasin:-))

Joonas ütles ...

Õõaauuhh... Äh, mis? Talveuni? Vahepeal me magame pisut küll, jah, kui aega väga üle jääb :P

Aga antud pilt on üks paremaid blogis üldse! Naisterahva näo ja juuste peenem joon pisut läheb üldisest stiilist välja, kuid muidu väga stiilne.

Ivar ütles ...

Talveunes ei ole ainult perekond Sildred vaid ka kõik teised arvukad tartlased. Või ongi need teised koos King Kongiga Jaama õllekas? (kui siuke koht veel olemas peaks olema.)

Tegel't olen ma ka ise samasugune, st letargiline. Aga miks peakski ergas olema kui päeval pole üldse enam valget aega?

Pildist ka veidi uitmõtteid ja kommentaare.

Ma ei usu, et see üks blogi paremaid pilte on. Mulle endale tundub, et ta on just kusagi piiri peal - midagi on siit nõksake puudu, et päriselt toimida; veel veidi seedimist ja analüüsi ja saaks ehk asja paika...

Too alumine kiri on väga "arvuti", mis mulle eriti ei meeldi, samas toob koos värvigammaga sisse mingit ajastulikku art deco-likkust. Värvigamma oligi üks asi, mida siin katsetasin, proovisin visandil mitmeid värviskeeme ja jäin lõpuks sellise juurde. Oranž näiteks ei tahtnud kuidagi toimida...

Pildi ülemine pool on brushpenijoon, alumine vektor ja arvuti. Tegelikult kahtlesin, kas pilved ei peaks ka vektoris olema, aga tundus, et (sellisel kujul) ei toimiks. Loogiline oleks, kui vabakäejoonega oleks ainult ahv või siis hädapärast ka lennukid... Tornid jälle ei toiminud vabakäejoonega tehtult üleüldse.

Püüdsin tegelikult enne analüüsida Derek Yanigeri (derekart.com) kohati isegi liigselt retrolikke joonistusi ja välja mõelda, mis reeglite kohaselt on nad tehtud. Mõned isegi sain ritta, aga endal on nende järgi tegutseda ikkagi üsna keeruline.

Ahsoo, raster - ega see nii või naa pole päris raster, pigem selline rastrile vihjav kujunduselement. Pilt ise oleks 300 dpi juures kusagil A2 mõõtu, selle suuruse jaoks võiks vabalt ka pisema rastri teha. Samas, neti jaoks vähendades tekiks ilmselt ilge Moiré, või siis ei jääks üldse midagi näha.

Elina ütles ...

Mulle ka see pilt väga meeldib!