esmaspäev, 18. jaanuar 2010

075 - Remiksime kolleegi - Joonas

Hakkasin alul seda pilti lahendama Ivari originaali enda tavapärasesse karikatuuri-stiili ajamisega. Elina vaatas aga üle õla minu pusserdamist ja hakkas naerma. See oli naer stiilis "jälle see su äraleierdatud karikatuuristiil". Vaatasin siis, et on jah. Viskasin tehtu kõrvale ja hakkasin ülaloleva pildi kallal tööle - ja tegelikult olen saavutusega kindlasti rohkem rahul, kui originaalilähedase remiksiga. Mitte seepärast, et see meeletult õnnestunud oleks, kuid pigem seepärast, et ma oma mugavusstsoonist pisut kõrvale suutsin astuda. Sportlik võit!

Mõtlesin pildi tegemise käigus seda, et see blogi on tegelikult halastamatult paljastav kõigi osalejate joonistuslike nõrkuste ja klišeede osas. Samas on siin ka võimalus nö. turvalises keskkonnas "valetamist" harjutada. See on vähemalt minu jaoks olnud alati antud blogi üks suuri väärtusi ja ma loodan, et kui ma mõnikord postitada unustan, siis vähemalt see fakti seisab meeles :)

PS. Kui laps kallab tassitäie teed modemile, siis tekib mõneks päevaks ilmatuma palju vaba aega loomingulisteks mõteteks ja isegi mõninateks tegelemiseks. Soovitan kõigil proovida! (Võibolla esialgu vähem kuluka lahendusena lihtsalt juhe seinast välja tõmmata... :)

3 kommentaari:

. ütles ...

Tundub et kõva spurt on tehtud!
Esimene mõte, "ei katk meid lahuta"
Ennemisti olid sellised koonusega respiraatorid ja se koloriit annab sellise tunde.

Elina ütles ...

joonase piltidest kindlasti üks minu lemmikuid. kaks välimuselt pisut koomilist ja totakat linnuriigi esindajat on väga auliselt suudetud paberile panna. see on hea saavutus ju küll.

Ivar ütles ...

Jaah, tegelikult on siin mingisugune iva sees - suhteliselt realistlikult ja detailselt kujutatud inimesed, kelle peade asemel on väga väheste joontega tehtud linnupead... Sihukestest asjadest saaks vaat et mingi creepy pildiseeria teha...

Ma proovisin siia taha monteerida ühte netist leitud ja väidetavalt autentset vanaaegset fotostuudio maalitud maastiku-tausta, aga ei saanud päris hästi paika. Ehk võiks siin taust jäädagi valgeks, aga sellel olla mingi helepruuni "sulejoonega" markeeritud maastik? Midagi nagu tahaks ikkagi lisaks, mis kasvõi tibakese ruumi defineeriks.

Igatahes päris mõnus pilt, mu enda oma mulle enam tervikuna eriti ei meeldi, marabu üksi vast veel toimib kuidagi. Suht' üllatav oli just selle pildi remixi näha.