neljapäev, 25. veebruar 2010

80 - Robin Hood - Ivar

Robin Hoode on ju palju erinevaid, eks igalühel on mõni, mis rohkem klapib ja mõni, mis kohe üldse mitte. Kui enda elule tagasi mõtlen, siis kaugest lapsepõlvest meenuvad väga uduselt venelaste nukufilm, mille tegelasi sai ilmselt isegi plastiliinist tehtud ning lätlaste kinohitt "Robin Hoodi nooled". Tolle tegelikus nägemises polegi ma nii väga kindel... DVD-d pole ka ette sattunud.

Sellel pildil on siis kaks mulle isiklikult korda läinud Robinit, üks 1938. aasta Technicolor-klassikast, kus peaosas Errol Flynn ja teine kaheksakümnendate aastate Clannadi muusikaga müstilisest briti telesarjast. Või kas sellel pildil on ikka Marion ja konkureerivad Robinid? Äkki on tegu lihtsalt cosplay'ga?

Olen siin püüdnud vaikselt välja töötada ja käe sisse harjutada endale sobivaid ja tibagi isikupäraseid tüpaaže, mida kasutades saaks siis vajadusel erinevaid tegelasi paberile panna. Endale tundub igatahes, et selline "oakujulise" pea ja ümmarguste kuid erisuuruste silmadega nägu on juba otsitule üsna lähedal. Mulle endale igatahes peaaegu, et meeldib.

PS: joonistasin oktoobris 2010 tegelaste jalad tiba pikemaks, ehk siis parandasin asja, mis mind ennast selle pildi juures pikalt häiris.

4 kommentaari:

Joonas ütles ...

Kellelgi ei paista midagi öelda olevat. Võibolla seepärast, et average-joonistaja-tänavalt ei tea neid kahte robin hoodi... Aga võibolla on see minu (nooruse) viga lihtsalt.

Stiili kohta - vähemalt minule tundub, et sul on juba ammusest ajast isikupärane tüpaazh olemas, mida kannatab reprodutseerida kõikmõeldaval viisil. Näiteks mõnes pikas ja põhjalikus ajaloolises koomiks-seikluses ;)

Muide, väike idee... Kui siin kunagi keegi peale Ivari enam ei postita v.a. polli klikid (võib juhtuda praeguse JOSU juures üpris peatselt), siis peaksid tegema iga nädal pollid suvaliste märksõnadega ja siis järgneval nädalal joonistama tulemusest (a la tuim husaarpärdik) ühe koomiksilehekülje. Aastaga on 48 lk pikkune novell olemas :)

Ivar ütles ...

Mul on kuri plaan teha poll, kus kõik vastused on üks ja seesama.

Muuseas, avastasin just, et vähemalt hetkeseisuga pole nähtavad vanemad kui kusagil jaanuari keskpaigas tehtud postitused. Loodetavasti tulevad nad ikka tagasi...

Ivar ütles ...

Muuseas, 80nendate Robini tunnuslugu, nagu just avastasin, on Youtube'is "MTV muusikavideona" - http://www.youtube.com/watch?v=Wb5v5vtPlx4&feature=related

Palju koledaid inimesi! (Mitmed neist seejuures Enya sugulased.)

. ütles ...

Jah ei ole näinud Sind suurtel stiili otsingutel, läbi blogi ajaloo on need hõlpsalt ära tuntavad.
Aga võiksid proovida!!!