neljapäev, 25. märts 2010

85 - Poosivisandid - Ivar

Pole küll väga visand ja ka pooled pakutud poosid pole siin kajastatud, aga siiski on tegu täiesti teemakohase pildiga. Hiina ja Jaapani mõjude segapudru, aga see on teadlik. Originaali suurus 9000 x 9000 pikselit.

Ahsoo, kell on kirjutamishetkel kole palju ja tundus, et tegelikult polegi midagi lisada, aga siiski - piltide digitöötlus on mind isiklikult totaalselt ära rikkunud. See kui paberile tekib lombakas pilt, pole mingi probleem, sest arvutis saab ju tükke nihutada ja lõigata-kleepida ning vajadusel kasvõi kümnest variatsioonist parimad detailid lõpptulemuseks kokku monteerida. Siingi tegin onklile uue ja hoopis teistsuguse pea kui algversioonis oli, tibil on nii pats kui mõõgakäsi teisest duublist ja üleüldse on kõiki tükke siia ja sinnapoole liigutatud.

Samas oleks muidugi mõnus kui kogu sellest sirgeldamisest pärast ka paberile meeldiv jälg maha jääks... Päris käsitööst siis, mitte värvilaserist.

2 kommentaari:

meelis ütles ...

ilusad lendlevad poosid ja joon; tore näha ka, et su stiil kinnistub üha kindlamini, Ivar! Kui millegi üle (ja vaikse häälega:-) kobiseda, siis pildi keskelt, (mis on nööri lahtilõikamise koht ja ühtlasi ka pildi ilmselge fookuspunkt) oleks ise fooni hoidnud täiesti tühja ja selgena. Kissita pilti vaadates silmi ja sa näed ka ise, et bambused foonil, mis sõjamehe õlga lõikuvad võtavalt pildi keskkohalt nii tähelepanu, selguse kui ka energia.
Aga muidu igati broo!!!

Ivar ütles ...

Nende bambuste paika saamine (et nad lõikuks siluettidega just nimelt seal kus nad lõikuvad ja mitte mujal ning jätaks ühtlasi risti-rästi mulje) oli tegelikult kogu asja kõige tüütum ja aeganõudvam osa. Eks ma vaatan, kui mõne aja pärast miski ka ennast liiga tugevalt häirima hakkab, eks siis pusin veel - bambused on toorikus kolme kihina. Aga üldiselt on sul õigus...

Mis aga stiili puutub, siis vaatan ise imestusega, et see tüürib aina enam kusagile Dupuy-Berberiani kanti (kes on juhtumisi mu kõigi aegade lemmikuima koomiksisarja autorid).