neljapäev, 22. aprill 2010

84 - Haldjad - martin


See teema oli küll nüüd mõnda aega tagasi ja vahepeal jäi päris mitu mul vahele, ent parem hilja kui üldsemitte.
Minu haldjad on siis veidi süngemat tooni ja umbes kahekümnendatest.

13 kommentaari:

Aleksander Rostov ütles ...

See on päris äge, laikude lohakus jätab mõnusa liiga enesekindlalt ülbe akvarelli mulje, samas käib ka närvidele sest teisest otsast meenutab 90ndate (the umbrellaterm for anything disgusting) autotraceitud vektoreid.

mikk ütles ...

päris tuus tõesti.

kaks kommentaari, mis ise oleks teisiti teinud:
1. Ma oleks selle pildi postitanud dracula teemasse(kuigi see sul juba tehtud), sest rohkem seostuvad vampiirid :P
2. kehv jpg kvaliteet tõmbab minujaoks päris palju emotsiooni alla. Antud juhul ei ole hullu ja kui pilt natuke rohkem ruumi võtab. Salvesta parema kvaliteediga või proovi gif-e png-sid.

Joonas ütles ...

See on siis üks neist piltidest, kus ei oskagi midagi öelda, kuna kõik tundub paigas ja toimivat. Nii et saab ainult aktiivselt meelib-nuppu klikkida.
Ahjaa, muidu eriti meeldib mulle selle peakatte läbikumavus :)

PS. Antud pilt toimiks lisaks Draculale veel väga hästi sellistes teemades nagu "mul on oma robot", "Anu ja Sipsik 2009", "kohvipaus" :) Ja leiaks veel...

Ivar ütles ...

Kui puudusi otsida, siis ehk lihtsalt see, et vähemalt pealiskaudsel vaatlusel tundub, et olemas on täpselt samasugune foto, mis on siis "lihtsalt" oma nipiga üle käidud. ("Lihtsalt" jutumärkides.) Ma ei näe siin tegelikult midagi, mis oleks läbi objektiivi nähtule lisatud või siis midagi, mis seostaks seda pilti just antud teemaga...

Muidugi, ega ma tea, äkki on aluseks hoopis modellid või puhas fantaasia, aga ka siis on asi (minu jaoks) nagu tibake liiga realistlik. Mingi ebarealistlik maagia-aspekt võiks juures olla...
Mis ühtlasi detail, mida saaks kontrastse värvilaiguna defineerida, vampiiride puhul ilmselgelt siis midagi punast. Kasvõi vein klaasis.

Aga dekoratiivne on ta küll, joonevärk tuletab mulle meelde David Peterseni pilte ajast kui ta veel kuulus koomiksikunstnik polnud.

Ma loodan igatahes autori enda huvides, et originaal on mõõtudelt piisav, et kannatada vajadusel ka suureformaadilist printimist.

Ed ütles ...

Title: In Grande Style
Magazine: Vogue Italia March 2010
Models: Freja Beha Erichsen, Mathias Lauridsen
Photographer: Steven Meisel

ehk siis minu meelest suht mõttetu. kuigi pada sõimab teist laiska... ega ma pole ju üldse joonistanud siia :(

martin ütles ...

ja inimesed veel ütlevad, et moeajakirjadest pole üldse kasu :)

mikk ütles ...

hmm..see on jah kahju, et nii otse lihtsalt fototöötlusega tegeletud. Autori poolt võiks ikka midagi enamat olla pilti pandud kui lihtsalt "fotofilter". ja kusjuures kui foto kõrvale panna siis see on nii mõnusa koloriidi ja olustikuga, et isegi meeldib originaal hetkel rohkem.

http://2.bp.blogspot.com/_kgno7AtN3So/S43bbMtuPmI/AAAAAAAABbg/zyIi03qhyQU/s400/V8hXG.jpg

martin ütles ...

Ka mulle meeldib originaal tohutult, see oli ka üks põhjustest, miks ma otsustasin selle nii otse ümber joonistada. Mõnes mõttes tehniline katsetus kuivõrd edukalt ma eesolevat pilti suudan imiteerida. Näib, et kui inimesed selle kaugelt ja lähedalt ära tunnevad siis üpris edukalt, mis on muidugi ülimalt tore.

Kui minu kätte sattus too Vogue mõnda aega tagasi tundsin täiesti vastupandamatut soovi. Samas mis on selles halba?
Tegemist ongi ju blogiga kus joonistajad saavad tunda rõõmu joonistamisest.
Muidugi võib esitada küsimuse, kas nii on kena lihtsalt imiteerida kellegi fotot, ent ma ei teeni selle pildiga ei raha ega kuulsust lihtsalt jagan oma rõõmu toredast pildist ja joonistamisest.

Ivar ütles ...

Seda küll, aga mis takistas seda kohe pildi postitamisel kirja panemast? Nüüd, kus keegi teine algallika tuvastas, jääb asjast kahetine mulje. Mina sain küll postitusest aru, et tegu on igas mõttes originaaliga.

Ma ei süüdista siin kedagi, me oleme siin varemgi teiste pilte üle joonistanud (ja teeme seda ka tulevikus), lihtsalt vastukajad oleksid olnud sel juhul algusest peale tiba teistsugused.

Joonas ütles ...

Mina tegelt teadsin oma kommentaari kirjutades enam-vähem kindlalt, et tegu on foto ülejoonistusega. Seda seetõttu, et ma olen Martini tehnikaga varasemast lähemalt tuttav. Samuti reedab ilmselgelt varjus olev jalalaba ning muu juhuslikkus, et tegu on fotoga. Ning nimetage üks eesti kunstnik, kes ilma referentsita midagi sellist realistlikku ja kõva kompaga teeks... Kui meil oleks selline, siis ei hängiks ta igal juhul siin blogis, vaid Vogue Italy toimetuses pigem.

Teades tehnilist külge, oletan, et pildi valmimisaeg on nii 12h vähemalt :) Peab see paika?
Tehnika on midagi sellist, mida ma varem pole eriti näinud. Teistele selgituseks: tegu on siis vektoriga, kus iga ala on eraldi käsitsi valitud ja ära fillitud. Samuti on siin vist mängus üüratus koguses mingeid spetsiifilisi Illustratori objekti ja värvi funktsioone, millest ma üpris vähe taipan.
Keegi pole lihtsalt viitsinud seda teha väga.

Võiks ju soovitaks autoril ka julgemalt omapoolset panust lisada teinekord, kuid olen küllalt näinud ka neid pilte, kus see on täiesti olemas. Soovitan siis igal juhul antud stiili jätkata ja täiustada.

Ed ütles ...

asi pole referentsis.. ma võtsin selle pildi, andisin selle tineye.com tuvastusprogele, asi vaatas, et sama pildi parema resoga leiab sealt ja sealt, mis sisuliselt tähendab, et see kunstiteos oli isegi roboti mõistes identne mingi fotoga. ehk siis.. oh pagan... good artists copy, great artists steal... picasso

martin ütles ...

Umbkaudu 18 tundi ja natuke peale. Tegelikult sattus see Vogue minuni paberkandjal ja mõtlesin proovida kuivõrd minu imiteerimisoskus paberilt arvutisse toimib. Tegin otsekui vastupidist protsessi fotorealistlikule maalile, kus slaidilt lõuendile maalitakse, ehk siis paberilt arvutisse.
Kui isegi robot seda samaks pildiks tunnistab võib vist öelda, et tuli päris kobedalt välja :)
Kuigi ei saa ilmselt öelda, et minu kujutis oleks fotorealism.

Muidugi oleks minust olnud ilmselt kena mainida algses postituses ära reference aga ma ei pidanud seda sellel hetkel kuigivõrd oluliseks. Edasipidi püüan selles suhtes veidi täpsem olla või siis mitte mõnes mõttes kergema vastupanu teed minna ja asju imiteerida.

mikk ütles ...

kui nii otseselt kasvõi harjutamise eesmärgil teha mingit pilti järele ja seda mitte mainida, siis jääb tõesti kahtlane maik juurde.

teiseks kui sulle endale ka see pilt nii väga meeldis, siis oleks ju võinud ta jättagi selliseks ja võibolla võtta mõni mitte nii meeldiv pilt ja proovida seda näiteks oma stiiliga paremaks teha.

see on ju ideaalne kui saad mõnest teisest teosest inspiratsiooni ja motivatsiooni!