neljapäev, 8. aprill 2010

87 - Jaanalind - Ivar

Tegelikult on nende blogiteemade juures üks mõnus asi see, et teemaga seoses tuleb tavaliselt veidi eeltööd teha, pildimaterjali ja tausta uurida. Siin jaanalinnuteemaga oli mul ka esialgu plaan hoopis sarnast väljasurnud lindu moa'd joonistada. Nägin nonde luukeresid väga coolis ja teadlikult arhailises Pariisi loodusmuuseumis (mis tegevuspaigaks ka uusimas Luc Bessoni filmis) ja oma meeletult massiivsete koibadega olid need ikka ühed uskumatud elukad.

Siis aga kiskus asi ikkagi jaanalinnu suunas. Esimene versioon tuli kole puine, aga õnneks sain hiljem ka tiba paremaga hakkama. Tolle uuega oli tegelikult naljakas see, et joonistasin talle üsna inimlikud reied-sääred ja alles siis sain aru, et jaanalinnul on ju "põlved"tagurpidi... Aga väikse optilise illusiooni ja labajalgade lisamisega sai asja siiski enam-vähem õigeks, kusjuures siluetina jäi säärte kuju tegelikult samaks.

Allpool on siis see saja veaga algversioon (mis oleks ehk võinud olla siin hoopis ilma kaabuta).

1 kommentaari:

Joonas ütles ...

Tegelikult meeldib mulle alumine versioon rohkem. Ilmselt puhtalt selguse pärast. Hetkel tundub, et ülemise poos töötaks paremini, kui poleks neid segavaid tiibu ja saba. Või siis oleks neid pisut vähem lihtsalt... Megasuur kaabu oleks ka põhipildil minu arvates asjakohane.

Sobib ka silt: "triibulised sokid" :)