reede, 30. aprill 2010

90 - Viikingid - Ivar

[Juuli lõpp 2010 -] Peale pausi võtsin viikingipildi jälle ette ja tegin lõpuks talle seesuguse vasakpoolse kilbi, mis silma ei häiri. Vanal oli mitu häda - see oli tihedama ja peenema joonega kui ülejäänud pilt ja lisaks konkureeris keldi sõlm pildi põhilise detaili - kätesõlmega. Nüüd on kilp lihtsam kuid tegelikult isegi osalt adekvaatne, midagi sarnast on Bayeux' vaibal.

Alustasin pilti esimeste ettejuhtuvate toonidega ja proovisin ka gradiente ja svammilikku tektuuri, aga lihtsam versioon oli ikkagi parem. Proovisin ka mitut taustamustrit kasetüvedest põimuvate puudeni. Lõpuks tekkis midagi laevaninalike sõnajalavõsude sarnast, ja see tunduski klappivat. Igatahes sai seegi kord tõestuse väljend "less is more".

Üldiselt mulle meeldibki nende nädalateemade juures just see, et tuleb veidi taustamaterjale uurida. Nii ka siin, kuigi pilt ei pretendeeri mitte mingisugusele ajaloolisele adekvaatsusele, lehitsesin ikkagi mitut viikingi- ja relvaraamatut.

Tahaks kohe siukest T-särki... Samas oleks see pilt päris šeff ka mingisugusel samakujulisel puutahvlil.

vale kilbiga variant
esimene ja toores versioon on siin

5 kommentaari:

Ivar ütles ...

Pia kommenteeris pilti esimesena niiviisi:

Hehe, see päris hea idee panna niisuguseid salasõnumeid pilti.

[Siin oli lõik, mille mina kui pildi autor ja üks blogi pealikuid iseendale vastu tulles siinkohal ära tsenseerin. Sorri! - Ivar]

Lõpuks ometi mõned ILMA sarvedeta viikingid. Ja veidi keldilikke vigureid. Mulle meeldib :)

Anonüümne ütles ...

Hehe! Kas lootsid, et keegi end läbi ei näri :D.

No las siis jääb sõnum salastatuks, igaüks võib ise pusida. :)

Ivar ütles ...

Ei, aga nii kiiret dekodeerimist ma ei oodanud küll. :)

Ja nüüd peaks selle pildi valmis ka tegema, seal muutub veel ühte ja teist.

mikk ütles ...

Meeldib
karakterid on ägedad ja värvid eriti mõnusad. ja kõigele lisaks see mõnus taust ka :)

Ivar ütles ...

Eelmine kommentaar käis tegelikult veel esialgse värvilise ja üsna maitsetu versiooni kohta. Kui lõpptulemusega võrrelda...
:-)

Aga tegelikult kommenteerin, teatamaks, et sain lõpuks hakkama vasakpoolse kilbiga, mis ülejäänud pildiga paremini kokku sobib. Nüüd on see pilt lõpuks valmis!