kolmapäev, 15. september 2010

102 - Minu mõjutajad


Viimastel päevadel on erinevates blogides ja joonistuskülgedel ette jäänud üks ja seesama nähtus - Influence Map. Ehk siis eesti keelde tõlgitult "Minu mõjutajate maakaart". Tegu on deviantARTist alguse saanud ettevõtmisega, kus erinevad joonistajad koostavad ühte ja sama šablooni kasutades kollaažpildi omaenda mõjudest ja mõjutajatest.

Šablooni allservas on järgmine tekst:

Kunstnikuna mõjutavad sind erinevad asjad. Sa teed, mida teed, just nende kõigi koosmõjul. Kui jõuad loomingulisse nullseisu ega suuda enam mitte midagi uut luua, siis ilmselt oled unustanud, mis sind inspireeris. Sa vajad värskendust! Täida need ruudud siin kõigega, mis sind mõjutab ja inspireerib. Tulevikus, kui jälle vaim kuidagi peale tulla ei taha, siis vaata seda kaarti ja ehk aitab see su loomerajale tagasi.

Ruutudesse võib panna sõna otseses mõttes kõike - fotosid inimesestest või paikadest, teiste kunstnike töid, kunstnikke endid, videomänge, telesaateid, muusikat, filme, raamatuid. Mida suurem on mõju, seda suurem olgu pilt, kõige suurem neist siis 3x3 ruutu, teised väiksemad.

Nagu näha, on pildil 5x6 ehk 30 ruutu, mis võimaldaks maksimaalselt siia mahutada 30 mõjutajat. See oleks aga ilmselt liig, püüdkem piirduda ikka olulisematega. Tosinkond pilti oleks ehk paras... või siis ka rohkem. Ruutude suuremateks liitmise näide on pildi allservas, aga sellest ei pea kramplikult lähtuma.

Pilti võiks mahutada ka kujutatute nimed, oleks ehk arusaadavam, mis ja kes, miks ja kuidas. Muidugi, lisaks võiks asju siia blogisse ka pildikõrvase selgitusena veidi lahti kirjutada, oleks teistel veelgi huvitavam uurida ja vaadata.

Kes teab, ehk leiame mõne kaasjoonistaja mõjutajate hulgast enda uue lemmiku?...

Ma igaks juhuks rõhutan veel, et sellel pildil ei peaks olema tegu siis mitte lihtsalt LEMMIKUTEGA vaid ikkagi loomingulise inimese MÕJUTAJATEGA.

Kuna tegu on rahvusvahelise ideega, siis, oleks ilmselt mõttekas kasutada toorikuks just sedasama deviantARTist pärt alust, mille leiab siit. Täissuuruses pildi nägemiseks klikka pildile! Kes soovib, võib muidugi oma versiooni ka eesti keelde tõlkida.

Erinevate tegijate kaarte näeb aga siin.

Harukordsel kombel teeme selle teemaga ja seekord nii, et karmi postituspäeva polegi! See tähendab, et iga osaleja võib oma mõjude maakaardi välja riputada just siis kui ta selle valmis saab ja heaks arvab. Ehk siis - kasvõi kohe!

3 kommentaari:

Ivar ütles ...

Sattusin lugema ühte blogiposti ja kommentaare, mis küll räägivad kirjandusest, aga tuletasid mulle meelde kodumaiste (JK) joonistajate vaat et paanilise kartuse oma mõjutajate paljastamise ees... Ja niiviisi selle nädalateema, kuhu ei tulnud praktiliselt ühtegi pilti. Eks see ole ka omamoodi näitaja. Ma küll ei tea, millest, kas kitsast silmaringist, ignorantsusest, hirmust või enesekesksusest?... (http://rameshwar.wordpress.com/2011/09/10/vat-need-ajavad/#comments)

. ütles ...

:D

Mattias Mälk ütles ...

Ma just mõni nädal tagasi hakkasin mõtlema, et teen selle ära. Ja mul on ammusest ajast nimekiri selle jaoks olemas. Pean ainult korralikud pildid leidma. Nii, et rahu, ainult rahu. :D