esmaspäev, 13. september 2010

29 - Saabastega Kass - Mattias


Uuendus: Ivaril on kommentaarides õigus - minust oleks ilus küll, kui siia midagi seletavat ka kirjutaksin (esialgse postitamise ajal oli pea üsna tühi). Mõtisklesin joonistada kas seeni, salli või saabastega kassi. Lõpuks jäi favoriidiks saabastega kass, kuid seened ja sall leidsid siiski leebel kujul tee pilti. Sügismõtted muutsid saabastega kassi kummikutega kassiks ning kummikud eeldasid automaatselt ka vihmavarju. Mida võib-olla hetkel kahetsen, on lombi ja mõne muu taustaelemendi puudumine, mida algselt plaanisin, kuid mis märkamatult (ja võib-olla läheneva paberiääre tõttu) tegemata jäid. Natuke jaapanlik-popilikult veider lähenemine oli algusest peale plaanis (minu kui väga lapseliku inimese jaoks on vihmavari alati vaimusilmas katana või wakizashi :D). Tööprotsess algas pliiatsist ja paberist (ja joonistaja parimast sõbrast kustukast) ning värvikihi sai Photoshopis peale. Üldine idee värvidest oli juba alguses paigas, kuid võtsin Photoshopis siiski aega ka veidi katsetada. Ühesõnaga - antud töö valmis mu mugavusstsoonis. Tegelen praegu teemaga "haldjad", mida teen meelega mugavusstsoonist väljas (ehk siis rohkem analoogvõtteid ja naturalistlikum lähenemine). Vaatame, kuidas see välja kukub (kui mitte hästi, siis huvitav on mul ikkagi ja eks see olegi põhiline).

6 kommentaari:

mikk ütles ...

meeldib :)

Ivar ütles ...

Mulle ka meeldib. Värvid on mõnusad, detailid ja stiil ka, tahaks samasuguseid tegelasi veel näha. Värvigamma ja stiili osas on tegel't väike déjà vu tunne, meenutab kedagi prantslaste Cafe Sale pildifoorumist... Vaatan hiljem raamatust ja postitan lingi, kui üles leian, keda mõtlen.

Ja üldse, see pilt vastaks tegelikult veel mõnele teemale - Seened, Sall, tulevikus tuleb ka teema Vihmavari...
:-)
Mida ma oleks lisaks tahtnud, oleks see, et pildi juures oleks ka veidi seletavat teksti - mis, miks ja kuidas tehtud. Üks pilt ise olevat küll väärt tuhandet sõna, aga siiski... :-)

Joonas ütles ...

Mõnus tegelane jah. Värvid, poos, disain... kõik on meeldivalt selge ja loetav.

Ainukesena jäin mõtlema näo üle, mis tundub välja minevat üldisest stiliseeritud prantsuse-jaapanipärasusest.

Need väikesed detailid ja kribu-krabu teevad endiselt kadedaks :)

Ivar ütles ...

Meenutas misipärast seda joonistajat, ilmselt värvide ja joone tõttu - www.mcbess.com

k. ütles ...

Mcbess tuli minule kah meelde, aga väga mõnus kassamurai on igal juhul :)

Mattias Mälk ütles ...

Oh, tänud! :) Natuke kahetsen, et tausta ei teinud - võib-olla oleks tummisem olnud. Aga eks tuleb mõne uue teema puhul proovida.

Polegi varem selle mcbessi töid näinud, aga mingi sarnasus ju vist on. Kummivoolikujäsemed ehk? :P Mul õnnestus vaid väga väheseid tema värvilisi töid leida, aga võib-olla ei otsinud piisavalt põhjalikult. Aga jah - täitsa huvitav. :)