esmaspäev, 20. detsember 2010

110 - Punk on lahe! - Ivar


Mõtlesin alul joonistada mingi pastellvärvides chibi-punkari, et oleks kontrast neetide, harjade ja ninnunännu-värvide vahel, lõpuks tuli aga jälle lihtsalt mingisugune tibi. Nagu poosist paistab, oli plaanis talle ka paela otsa rott joonistada, aga see ei tahtnud kuidagi samas stiilis ja kõndivana välja tulla. Ma ei tea, ehk proovin kunagi veel mingit tšintšillat ja kui too peaks õnnestuma, siis lisan siia juurde. [Ja nagu pildist näha, samal hilisõhtul nii juhtuski.]

Tahtsin siin detailides brushpeniga kohati võimalikult peent joont saavutada, tuli isegi välja. Lisaks on see pilt jälle värvide ja heledavõitu kontuuri katsetus. Tegel't on see tegelasevisand ka päris hea tõestus, kui palju ma ise sellele blogile joonistades arenenud ja juurde õppinud olen. Poosis ja joones on ilma erilise ponnistuseta isegi mingi Belgia BD-lik tunne sees... See on ikka hoopis teine tase kui mu esimesed pildid, mõnda neist ei taha enam eriti vaadatagi, joonista või uuesti. Tegelikult ma arvangi, et üks järgmisi teemasid saab olema "Vana pilt paremaks".


Ja siin on veel 1200x1200 pikselise pildina üks elusuuruses detail; lihtsalt, et näidata, kui konarlik näeb tegelikult välja skännitud ja puhastatud ühe värvi kontuur:

4 kommentaari:

Gerda Märtens ütles ...

vahva pilt! punk jah aksessuaaride poolest:P miks see joon nii konarlik on? sest brushpen ei tekita ühtlase kontuuriga joont ja paber oli korniga? mul pole küll skännides nii konarlikku joont näha olnud, kui olen joonistanud selle oma pintselmarkeriga, mis pole päris brushpen vist. aga mul on sile ja mitteimav paber ka olnud.

Ivar ütles ...

Joone konarus tuleb paberist, brushpen teeks ise väga sileda joone, nagu pintsel ikka. Skänn oli ka 1200 dpi, see tõi konarused ja laiali-imbumised veel eriti välja. Ma tegelikult ise muutsin ka survet joont tõmmates, nii et jämedus (näiteks sukkade osas) muutus ja võbeles kogu aeg. Lisaks kogu kontuuri töötlus, mis bitmapiks muutes kaotas antialiase ja tõigi värvi ebaühtluse konarusena välja.

Anonüümne ütles ...

ma anun teid, ärge siluge joone v pinna konarusi. kõverus annab joonele elu, paxu paberi kornilisust ma armastan!

Ivar ütles ...

Anonüümne pungisõber, eks ma püüan! Kuigi ega blogiresos pisipildil ei paista nagunii 800 või 1200 dpi-ga skännitud konarused välja. Sellegi pildi originaaljoon on skännitud 1200-ga ja kuna värve vähe ja arvuti vedas välja, siis on valmis originaali suuruseks 14000x14000 pikselit. Mis tähendab, et 300 dpi-ga trükkides saaks pildi suuruseks umbes 118x118 cm. Vist...