kolmapäev, 15. detsember 2010

Detsembrikuine koosjoonistamine

Saime 12. detsembril, mis pühapäev, blogirahvaga jälle Kalamajas kokku, et juttu puhuda ja tiba üheskoos joonistada. Kuigi Meelis ei saanud lõpuks ikkagi meiega ühineda, oli kohal rohkem inimesi kui kunagi varem - tervelt seitse. Kuue inimese sünniaastad olid seejuures varasemad kui 2010 ja nemad - Elina, Joonas, Anni, Gerda, Mattias ja Ivar - kokkusaamist laua ja paberi taga nautisidki. Sõime piparkooke ja muidu kooki, jõime teed, kohvi ja glögi ning saime vatramise kõrval ka pisut mahti joonistada.

Proovisime taas 5+5 minutiga kiireid ühise teemaga pildikesi paberile panna. Kui aga aus olla, siis seekord üsna rahulikult ega püüdnudki rangelt kellast kinni pidada. Siiski sai igaüks mitu pilti paberile, nii et ka joonistamise osas võib õhtu õnnestunuks lugeda.

Igatahes on senised koosjoonistamised olnud ühed üsna hubased ettevõtmised, loodetavasti toimub neid edaspidigi. Praegu sai järgmiseks kuupäevaks sihikule võetud 2. jaanuar, eks näeb, kas sellest midagi ka välja peaks tulema või on aastavahetus oma atraktsioonide ja kohustustega veel liialt lähedane.


Fotosid toimunust on näha ka siin.

6 kommentaari:

meelis ütles ...

Väga vahva! Teie tol õhtul valminud töid vaadates ei suuda ma küll kuidagi tuvastada, mis selle ühisjoonistamise pildi teema võiks olla....?

Ivar ütles ...

Teemasid oli mitmeid... :-)

Joonas ütles ...

Tahaks näha, kes see naiivne inimene tuleb veel väitma, et internet hävitab reaalset suhtlust :)

Tuli mõte, et järgmine kord võiks ehk ka üksteise pilte vormilisest küljest remiksida - oleks lõbu kui palju ja just reaalselt koosjoonistamisel pointi, pluss muidugi õpetlik moment juures...

Ja igaüks võiks tulla vähemalt ühe skitseerimisideega.

Henri Mastits ütles ...

Mulle meeldib, et siin eksisteerib selline blog ja huvilised ka kokku saavad, et joonistada.

H

Gerda Märtens ütles ...

See oli lahe!! Kuigi ma sain aru, et samal ajal rääkides on vääga raske joonistada. Kontsentratsioon hajub kus see ja teine. Vähese ööune tõttu muutusin kiiresti uimaseks ka, aga see oli kõigest kõige välimine pool asjast. See on tore tuttavaks saamise, lemmiktegevuse harrastamise, hubase õhtupooliku veetmise ja infojagamise formaat, väga peenelt öelduna. Jah, jagan arvamust, et edaspidi võiks veel midagi mängulist peale ühisteema koosjoonistamisele lisada. Üksteise piltide täiendamine või ühe loo eri osade pildiline jutustamine. Võtta nt mingi pikem ja keerulisem infoküllane lause, mis jagada osalejate vahel ära ja siis saab pildiseeria kokku. Ja saab näha, mis kuju lause omandab. -> see oli kõigest äkkidee.
Muidu tänan veelkord ürituse hoste :) ja toredaid osavõtjaid!

Ivar ütles ...

Järgmisel korral ilmselt laseme paberi ümber laua ringi käima, et igaüks lisaks midagi ja annaks kõrvalistujale edasi. Mõne ringiga saab ilmselt päris huvitava kompoti kokku.
:-)
Lisaküsimus on see, kas koos paberiga peaks ringi käima ka mingi kirjapulk või võib pilt lisaks käekirjale olla ka töövahendikompott.

Teine mõte, mida Joonasega jagasin - ehk peaksin kunagi oma puust poosinuku kaasa tarima (http://1.bp.blogspot.com/_Tqtf07iRi68/TCEwaf1kBVI/AAAAAAAAEJE/3OgO2DkVGfI/s1600/Doll+pose+02+800.jpg). Kui ta poosi ja keset lauda panna ning siis iga paari minuti järel keerata, saaks kiireid poosivisandeid proovida... Ma ise pole seda muidugi teinudki.

Aga see on igatahes hea kui ka "uustulnukatele" asi meeldib! :-) Paistab, et asi peaks edaspidigi toimuma.