teisipäev, 25. jaanuar 2011

117 - Pipi

Hayao Miyazaki

Ma ei suuda uskuda, et uusi nädalateemasid aretades pole me varem kunagi sattunud mõttele, et Astrid Lindgreni raamatud on ju huvitavaid tegelaskujusid täis! Ja nii ongi järgmiseks nädalateemaks Pipi Pikksukk. Tal oli vinge villa elamiseks, hobune transpordiks pluss jõu- ja ilunumbriteks ning härra Nilsson niisama seltsiliseks. Ja kõik see muu värk, neegripealikust isa, Tommy ja Annika ja kõik need teised.

Joonistamegi siis Pipit!

Tähtaeg on 8. veebruaril, teisipäeval.

laupäev, 22. jaanuar 2011

116 - Joonistame Rockwelli


Oleme juba pikalt plaaninud teha midagi sarnast, mis kunagi kukkus pooljuhuslikult välja tantsupilti (nr. 45) tehes. Toona nimelt joonistas Meelis lisaks tegelikule teemapildile veel omamoodi üle ühe vana jane-austenliku tantsukarikatuuri. Teised võtsid tuld ja nii tuli sellest pildist kokku päris mitu töötlust. Ja kohe tekkis ka soov tulevikus midagi sarnast päris nädalateemana proovida.

Seesugust inspireerivat, ühteaegu dünaamilist, detailset ja töötlussõbralikku pilti aga polegi nii lihtne leida kui esmapilgul paistab. Nüüd aga jäi lõpuks ette üks seesugune autor - ameeriklaste klassik ja illustraator Norman Rockwell (1894-1978). Pakungi siis siinkohal välja kaks tema "The Saturday Evening Posti" kaanepilti. Ei oska öelda, kuivõrd nad end remiksima inspireerivad, aga ehk mõni blogiline ikkagi julgeb kätt proovida... Vähemalt on need pildid üsna erinevad, kui ameeriklaste imelik spordiala ei paelu, siis võib teist pilti pliiatsiga torkida.

Pildipäev on 1. veebruaril, mis on teisipäev.

reede, 14. jaanuar 2011

113 - Vana teema siluetiks - Ivar


Vana teema oli siis "Ürgne elukas". Kuna ma olin väiksena ilge dinosaurusefänn, siis võin juba ette öelda, et - jaah, neil tiibsisalikel ei peaks tõepoolest olema korraga nii sarv kui saba ja et üleüldse on see üks suht' suvaline pilt.

Et siluett huvitav oleks, peaks detaile ikka kõvasti rohkem ja väiksemaid olema. Et igavust vähendada, toppisin siis peale oma paljukasutatud ja Mirabilia kaanelt skännitud kulumistekstuuri.

teisipäev, 11. jaanuar 2011

115 - Rapunzel


Disney uue animafilmi "Tangled" ehk "Rapunzel" ehk "Rapuntsel" kinnojõudmise tähistamiseks joonistame seekord ülipikkade juustega muinasjututegelast. Koosjoonistusüritusel olnud on sellele teemale juba mõelnud, eks näeb siis, millised pildid ja kui rohkete juustega tegelased tulevad...

Mõnes mõttes tundub, et võiks ju ehk uute teemade tempot ka veidi alla võtta. Aga samas on selgelt näha, et kaks teemat kuus tähendab ka üldist postituste vähenemist. Seetõttu laseme aga iganädalasena edasi! Tuleb tõdeda, et aastavahetus oli uute piltide osas üks üllatavalt aktiivne aeg, jätkame samas tempos!

Pildipäev: teisipäev, 18. jaanuar.

laupäev, 8. jaanuar 2011

111 - Känguru - Ivar


Isane känguru, kes ei oska eriti inimest joonistada.

Proovisin seekord kahe värviga hakkama saada ja üle mõninga aja jälle rastreid kasutada. Pärast tegin veel A5 sketchbookis tiba lühikeseks jäänud kaela pikemaks ja mässasin veidi kriimustustega.

101 - Muumia kättemaks - Joonas

Pilt, mis on algselt valminud pisut teisel otstarbel kui blogisse postitamiseks, kuid on siiski saanud väikse muumia-remiksi blogi jaoks.
Algselt oli tegu Bretooni õudusmuinasjuttude kogumiku kaanepildiga. Seejuures kaasnes kirjastajalt üllatav ja minu praktika jooksul harukordne ülesanne, et kaas peaks osa lugejatest - täpsemalt nooremad raamatuhuvilised - raamatust eemale peletama... Ma ise lugesin küll noorena suure rõõmuga Lovecrafti, E. A. Poed ja Stephen Kingi ning ei arva, et see kuidagi mulle halvasti oleks mõjunud... (Muide, kas te näete ka siin blogi pealkirjast aeglaselt valguvat pikseldatud verd?) Antud raamatus leidub aga ka küllatki õpetlikke õõvakaid, nii et võiks antud teost soovitada küll (loomulikult vanematele blogilistele).

Pildi valmimisest tasuks veel mainida, et nii kavand kui ka joon valmisid rongisõidu ajal Tartusse ja tagasi tableti ekraani kraapides. Värvid-tekstuurid lisandusid siiski statsionaarses elukohas ja statsionaarses arvutis.

reede, 7. jaanuar 2011

111 - känguru - A4

110 - Punk on lahe, Elina

Koosjoonistamise käigus valminud punkar, kes šokeerib oma vanemaid ja kaaspunkareid sellega,et joob limpsi, ei kirugi koos nendega Edgar Savisaart, käib jala, ei oma mobiili ega facebooki kontot. Tubli!

Aga nüüd natuke pungiteemal pikemalt. Ausalt öeldes ma ei saa üldse aru, kuidas alkoholi liigtarbimine (Eestis tegeleb selle "punklusega" märkmisväärne osa elanikkonnast), sõimamine (netikommentaariumid suures osas ainult punkaritest vist koosnevadki), primitiivne muusika (vaadake edetabeleid) või väljakutsuvad riided (vaadake ükskõik kuhu) peaksid kedagi šokeerima. Vot hoopis näiteks amishid on tõelised punkarid, kes keset kapitalsimiparadiisi kogu sellele kapitalismijurale kõige ülbemad vastuhakkajad on. Sõidan hoburakendiga, kui tahan, saan 12 last, kui tahan, keeldun telefonist, elektrist ja nööpidest, kui tahan. Tee järele, kui oskad! Ei oska:(

103 - Sumo - Joonas


Täpselt sama jutt, mis eelmise posti kohta - koosjoonistamisel valminud kiire pilt, mis sai hiljem digitaalset töötlust.
Tegelikult tahtsin selle teemaga lüüa kahte kärbest korraga - teine kärbes oleks olnud siis ürgne elukas. Otsustasin viimasel hetkel siiski mitte cheatida ja pilt postitada vaid ühe teema alla. See avanuks ju vaid Pandora laeka, kust hakkaksid vaid välja hüppama mega-multiteemad. Praeguse teemadelisti põhjal oleks sellega ju üpris hõlbus mängelda. Edaspidi peaks aga kõik sellised katsed lihtsalt ära bännima või siis karistuseks määrama teema "kõik teemad koos" :)

neljapäev, 6. jaanuar 2011

110 - Punk on lahe - Joonas


Ühisjoonistamise käigus valminud sketch, mis sai hiljem väikse digitaalse töötluse.

teisipäev, 4. jaanuar 2011

114 - Inimsööjalill

Järgmine teema on "Inimsööjalill".

Pildipäev: teisipäev, 11. jaanuar.

esmaspäev, 3. jaanuar 2011

104 - jänesed - kinnas

25 - Nõid - Ivar

Pilt ühiselt joonistamisürituselt, mille punane pliiats kodus üle kontuuritud ja kuhu kiire värv lisatud. Paber oli seekord paks ja poorne, joon sai seetõttu ikka kohe eriti korniline. Rõõmu kui palju! Nii see jääbki, kuid värvid ilmselt veel muutuvad. (Muutusidki veidi.)

107-Kolm musketäri -martin

Minu jaoks sulandusid need ülejäänud kolm kokku üpris, Ma tean, et ühe nimi oli Aramis, tema on pildil ka kõige selgem

111-Känguru - martin

käesoojenduskängurud, kes vist lõpetasid tähekese kaante vahel, ma polegi kindel.
Aga kängurud on üpris veidra anatoomiaga loomad, kõik oleks nagu vales kohas ja vales pikkuses.

37 - Troll - Ivar

Aasta esimesel ühisjoonistamisel tegime Joonase ettepanekul nii, et igaüks kritseldas oma kladesse enda valitud teemal kiire pildi ja andis siis selle kõrvalistujale, kes järgmisele lehele sarnase pildi tegi. Niiviisi, kuni ring täis ja kõigil sketchbookis kõigi osalejate joonistatud samalaadsed pildid. Kuigi, ega nad alati ikka nii sarnased polnudki... :-) Sedamoodi, nagu ülal näha, remiksisin mina Mattiase trollipilti, värvid said hiljem kodus juurde lisatud. Ma ei ole nii suurelt väga kaua joonistanud. Töö kiire ja karvane!

(Kuigi tegelikult oleks võinud enne kontuurimist sõlmes anatoomia ja imelikud labakäed normaalsemaks kohendada...)

pühapäev, 2. jaanuar 2011

111 - Känguru - Gerda

Midagi teistsugust siis. Antropomorfne (?) tegelane sealt, kus on suvi :/

laupäev, 1. jaanuar 2011

HEAD UUT AASTAT!

Kunstnik: J. C. Leyendecker aastal 1938

HEAD UUT AASTAT

kõigile Joonistajate blogi osalistele ja lugejatele!

Jätkame uuel aastal samas vaimus!