teisipäev, 8. veebruar 2011

60 - Visandid II,V - meelis





Ma pole påris kindel kui palju teistele pakub pinget kellegi visandeid vaadata, et aga mulle isiklikult pakub see vågagi siis pistan siia møned kiirvisandid mis said tehtud tånases aktikrokiis. Siinne krokii on ses møttes pønev, et modell poseerib vaid våga lyhikest aega, alustades 30-sekundilistest poosidest, siis minnes yle yhe minuti peale ning løpus seisab/istub paar viieminutilist. Ja nønda kaks 45-minutilist seanssi yhe vaheajaga. Påris håå nønda hoogsalt visandeid tulistada (ja ka sketchbook pakseneb kiiremini kui tavaliselt:-)!!!
Kahele ylemisele pildile pistsin naljaviluks pisut koloori Photoshopis pååle kuna marker oli peenike ja joon kiirvisandi kohta pisut høre, ylejåånud kolm on nii nagu nad on.
Kutsun yles teisigi rohkem natuurist visandama, silma ja kått treenima ning oma sketche siia postitama!
(Ehk nagu ytles yks mu hea kolleeg: Joonistada pole kunagi vøimalik liiga palju :-)

11 kommentaari:

Ivar ütles ...

Muidugi pakub pinget, lase aga tulla!
Päris huvitav, mulle tundub, et selline väga piiratud aeg on just see, mis asja huvitavaks ja arendavaks teeks. Aga mida mina tean, pole peaaegu üldse proovinud elavat inimest joonistada.

Muuseas - oled sa kunagi proovinud joonistada nonde puust joonistusmannekeenide abil, mida maailma kõik kunstipoed müüvad? Enamus neist on muidugi küll ülimalt piiratud poosivõimega ja üldse jubedad. Ma ise ostsin ühe kõrgema klassi kuju eelmisel suvel Pariisist, seda saab tegelikult peaaegu igasse inimlikku poosi panna. (näiteks: http://4.bp.blogspot.com/_Tqtf07iRi68/TB-cVejNypI/AAAAAAAAEI0/grtZOqXjXXI/s1600/Doll+pose+01+800.jpg) Alles takkajärgi avastasin, et skulptuuriga tegeledes võib see olla veelgi kasulikum kui joonistades. Mul oli vahepeal peaaegu, et mõte see Joonase poole ühisjoonistamisele kaasa tassida... Ma küll ei tea, oleks sellega seal üldse midagi teha...

Unknown ütles ...

Ma isiklikult ei ole selle mannekeeniga teinud muud kui seda nåppinud, Ivar, ja leidnud selle liikumisamplituudi olevat pisut limiteeritud, eriti mis puudutab jalgade osa. Samas ma ei vaidlusta selle otstarbekust ja alustajatele joonistajatele kellel ehk pooside visualiseerimisega probleeme vøib sellest isegi kasu olla.


Kunagi aastate eest sai see ka meie stuudiosse ostetud aga ei måleta et keegi seda palju kasutanud oleks. Viimasena måletan seda puunukku aknalaual tegemas SS'laste kåetøstet ettekleebitud vuntsiga.. (poleks iial arvanud, et neil nukkudel sellised poliitilised kalduvused on:-)))

Arvi ütles ...

Heip. Meelis, kas see krokii kus käid on kõigile soovijatele avatud?

Unknown ütles ...

tere, Arvi;
Need sketchid siin on tehtud Pøhja Taanis, kus tåna viimast påeva viibin aga ma usun et selliseid aktikrokiisid annaks korraldada ykskøik kus, kui tegijatel ainult huvi ja pealehakkamist oleks.
Suurim miinus (minu arust) sel aktikrokiil mida neljapåeviti Tallinnas Harju tånaval korraldatakse on see, et poseerimise aeg on esiteks kole pikk (10 minutit, mis pole enam krokii vaid renderdatud joonis) ja teiseks tavatsevad seal modellid vøtta suht mittemidagiytlevaid poose, våhemalt enamus neid keda mina seal olen joonistanud. (Istuvate vøi tugijalale toetavate seisjate joonistamiseks pole vist eriti modelli vaja.. Vøi on? Vist siiski mitte :-))

Elina ütles ...

televiisorivaatmamispoos ja väikeste variatsioonidega magamine, mida siis ilmselt seal harju tänaval harratatakse, on vist ka igas kodus suht jõukohane saavutus. ja seda, et istuva poosi jaoks pole modelli vaja, selle ilmselt nii mõnigi ei nõustu:)

Helen ütles ...

Tere!


EKAs on teisipäeviti ja neljapäeviti tasuta krokii. Keegi ei küsi, kas tulija on ikka tudeng, sisse peab aga saama kellegagi. Aga inimesi ikka liigub, ikka saab.

Neljkapäeviti Estonia pst hoones, ruum 546 kell 18-19.30, teispäeviti Rüütelkonna hoones, ruumi ei mäleta, kell 18.

Poosid olenevad modellist, mõni armastab pea peal seista, mõni on mugaav lebaja.


Hääd!



(Ma veel ei ole blogiga liitunud... Varsti võib-olla....)

Joonas ütles ...

Aga kas seal Estonias mingit valvurit passimas polnud, kes sisselipsajaid vahele võtab?

Henri Mastits ütles ...

Minu kogemused mannekini osas. Nimelt täiesti kasutu esmapilgul, eriti siis kui tal ora on perses, ja sulle ei meeldi asju katki teha. Kuid pärst ideed, teda noaga modifitseerida pisut, on võimalik temaga päris palju erinevaid poose katsetada. Paar pilti, kuidas mina tegin: http://www.facebook.com/l.php?u=http://dl.dropbox.com/u/13367383/mannikin.rar&h=26bb0SZZuBiyarF5T8l-YN9xBZQ

Henri

Helen ütles ...

Valvur on küll, aga ega ta kõiki EKAlasi nägupidi tea ja dokumenti kah ei küsi, talle oleks ilus tere öelda. Pigem takistab lukus uks, mis küll uksekaarti tahab. Aga selle vastu aitab kas tuttav, kes saaks sisse lasta, või kannatlik ootamine kuni keegi tuleb/läheb. Ikka aeg-ajalt jääb kaart koju ja keegi ootab.. Ja kui küsibki keegi, kuhu asja, siis krokiisse :)
Rüütelkonna hoones vist ei ole uks lukus. Seal samuti valvur, samuti ei küsi midagi (minu teada).

Elina ütles ...

kas see krokii on tudengitele või õppejõududele ka?

Helen ütles ...

Mina pole seal kordagi õppejõude näinud, samas pole kaugeltki alati kohal olnud. Õppejõududel on ka oma joonistamise aeg millalgi, seega ehk pole neil ka mahti/ soovi sinna krokiisse tulla. Ka juhendamas ei käi keegi, modell ise vaatab kella, otsustab, millal uus poos.