esmaspäev, 28. veebruar 2011

116 - Joonistame Rockwelli - Ivar

Pikalt polegi midagi selgitada, see poos osutus ootamatult keeruliseks, seda peamiselt tänu käte asendile. Amoritükke tegin ka üsna mitu varianti.

Kunagi olid illustraatoritel olemas ja kasutusel seesugused paberid, kust lisaks tušijoonele sai kahe erineva kemikaaliga pintseldades nähtavale ilmutada kaks erinevat rastrit. Tulemuseks siis rasterdamist mittevajav pooltoonidega pilt. See joonestik, mida Photoshop genereerib, meenutab seda mõnevõrra.

kolmapäev, 23. veebruar 2011

119 - Medusa - Ivar

Nagu viimasel ajal kombeks, on seegi üks koosjoonistamisel tekkinud pilt.

teisipäev, 22. veebruar 2011

121 - Paljas porgand

Priit Pärn

Blogikerberos palus mul uus nädalateema postitada ja kuna mul parajasti oli käsil ühe porgandi joonistamine, siis saagu ilma erilise muu põhjuseta uueks teemaks Paljas porgand!

Tähtaeg 8. märts, teisipäev.

esmaspäev, 21. veebruar 2011

97 - Tüütu putukas - Elina

Viimase koosjoonistamise ajal sai võetud ette ka selline ebapopulaarne teema.

pühapäev, 20. veebruar 2011

117 - Pipi - Gerda

Teine katse. Pisi-Pipi.
Minu Pipi ehk Elina ja Joonase järeltöötlus. Katsetasin jälle värvimist. Vildikaefekt meeldib - kas kuskil müüakse ka selliseid hästi läbipaistvaid vildikaid?

75 - Remiksime kolleegi - Ivar

Ma ei tea, kas see ikka kvalifitseerub nädalateema lahenduseks... aga miks mitte.

Võtsin oma prantsusmaise puunuku ja proovisin temaga (sellega?) ühte Meelise visandite lehekülge järele aimata. (8. veebruari originaalpostitus on siin: 60 - visanid II, V - meelis) Rohkem pusides oleks saanud isegi täpsema koopia, aga ka nii tuli suhteliselt sarnane.

Nagu kusagil kommentaarides vist mainisin, on selline nukk (mille pikkus, muuseas, ca 33 cm) ilmselt skulptuuri puhul isegi kasulikum kui joonistades - saab poosi toimimist enne tegemist eri külgedest uurida ja käes keerutada.

Meelise originaalpilt

laupäev, 19. veebruar 2011

117 - Pipi - Elina

Kui siin koosjoonistamise piltide postitamiseks juba on läinud, siis ma panen oma Pipi kah üles. Nii Gerdalt kui Joonaselt tulevad vbl varsti sarnased tööd:D Joonistatud ja värvitud värvipliiatsitega, lõpplahendus saabus Photoshopis.

108 - Mesimumm - Ivar

Veel üks kiirelt värvitud koosjoonistusvisand. Et siis kork purgil on nagu kõvasti kinni. Ja mesilane on üsna paks, ei ole see üks küünarnukk imelikus kohas midagi.

reede, 18. veebruar 2011

32 - Autosarž - Mattias


Olen ikka valus pidur, et tuhnin joonistusteemade kõige sügavamates settekihtides, selle asemel, et lausa sülle kukkunud teismeliste mutantninjakilpkonnade teemat joonistada. Pfeh, ja ise kutsun end fänniks.

Aga paraku nii on ja siin on sellesama valusa piduri autosarž, mis valmis brushpeniga mõnusalt suure ja kornilise A3 peal ning sai värvikatte ikka PS-s ja kusjuures värvide ja mitmevärviliste piirjoontega ahvisin valusalt Sam Bosmat, et näha, mis ta tööd "tiksuma" paneb.

117 - Pipi - Ivar

Kontuurisin ja värvisin kaheksandal JK koosjoonistamisel (17. veebruaril) tekkinud kiire visandi värviliseks. Tegelikult tahaksin siia veel veidi tausta lisada, eks näeb, praegu jääb nii. Linnuke kirjas!

kolmapäev, 16. veebruar 2011

119 - Medusa - Elina


Koosjoonistamine pluss PS.

120 - Valimised

Edgar Valter KUMU-s

Lähenemas on Riigikogu valimised. Jälle on käes aeg, kus poliitikud sumisevad ringi kui mesilased, moosivad tänavatel ja kohvikutes lihtinimesi, poevad post- ja telekasti ning lubavad maad ja ilmad kokku.

Sellega seoses ja ühe kohaliku päevalehe tellimusel joonistas seltskond blogiliikmeid paari nädala eest valimisplakateid. Et oleks põhjus ja koht need ka blogisse üles riputada ning anda ühtlasi ka teistele osalistele võimalus oma arvamus Eesti parteide ja üksikute kandidaatide, nende suureliste lubaduste ja tobedate tegude kohta välja öelda ja paberile panna, ongi järgmiseks nädalateemaks "Valimised".

Plakatipäev: 1. märts, teisipäev. Kõik valima!

teisipäev, 15. veebruar 2011

90 - Viikingid - Joonas

Kiirelt valminud pilt, milles võib tuua välja mitu küsitavat copyright punkti: esiteks joonistasin tümaka figuuri maha Nicolas Marlet' consept art pildilt Kung Fu Panda filmi artbookist.
Teiseks ei tekstuuritanud-koloreerinud ma seda pilti ise, vaid seda tegi Elina. Mul lihtsalt polnud aega...

Nii et võtke või jätke. Igal juhul seostub see ühe hiljuti inspiratsiooni pakkunud videoga (http://vimeo.com/19428188), kus õhutati oma lemmikuid häbematult kopeerima/järgi ahvima ja neid valminud pilte netti postitama. Ja selle läbi ehk arenema. Kuna nagunii ma midagi oma oskustest ei arva ega omagi õigupoolest mingeid oskusi, siis ei näe ma ka probleemi vahelduseks midagi õppida :) Kavatsen ka edaspidi nii häbematult toimida!

PS. Jah, tean, mõõgale toetuv käsi peaks tõepoolest jämedam olema ja selg mõõga taha minema, kuid paber ja aeg said otsa :P

118 - Ninjakilpkonn - Ivar

Üks kiire hommikune pilt, millel a e g l a n e ninjaloom... Speedline'id on pärit just eile postkasti kukkunud uue ImagineFX numbri DVD-lt.

105 - Tont - Elina


See on üks pühapäevase koosjoonistamise käigus valminud pilt. Värvi panin hiljem Photoshopis peale. Kui keegi mulle nüüd ütleks, kuidas salvestada veebi jaoks pilti nii, et bloggeris mul punased toonid ka enam vähem normaalsed jääks, siis ma oleks eriti õnnelik. Praegusel juhul pidin punased lihtsalt maha keerama, et veebipilt originaalilähedane paistaks.

esmaspäev, 14. veebruar 2011

119 - Medusa - Gerda

Head valentiniõhtut, nii palju kui seda järgi on!
Meduusa võib olla ka muusa :)

kolmapäev, 9. veebruar 2011

117 - Pipi - meelis

Üritasin teha eksperimendi korras pildi esimesest visandist kuni løpptulemuseni yhe tunniga. Eriti ei ønnestunud ja låks kymmekond minutit yle, (peamiselt seoses vårvide timmimisega). Yhtlasi tånud Mellakule viimaseid teemasid meelde tuletamast ja ideid andmast!!

teisipäev, 8. veebruar 2011

119 - Medusa

Edgar Valter

Järgmine nädalategelane on otse Vana-Kreekast - Gorgo Medusa.

Raamatust "Mütoloogia": "Kolm Gorgot - Euryale, Sthenno ja Medusa - olid hirmsad olendid, kelle käed olid pronksist, tiivad kullast, keha soomustega kaetud ja kihvad nagu metsseal. Juuksed olid vingerdavatest madudest. Igal Gorgol oli nii võimas pilk, et igaüks, kes talle otsa vaatas, muutus kiviks."

Medusal lõi teemantsirbiga pea maha Perseus, kes kasutas selleks jumalatelt saadud abivahendeid, muuhulgas Athenalt saadud pronkskilpi - seda peeglina kasutades ei mõjunud Medusa pilk talle kivistavalt.

Pildipäevaks on teisipäev, 22. veebruar.

60 - Visandid II,V - meelis





Ma pole påris kindel kui palju teistele pakub pinget kellegi visandeid vaadata, et aga mulle isiklikult pakub see vågagi siis pistan siia møned kiirvisandid mis said tehtud tånases aktikrokiis. Siinne krokii on ses møttes pønev, et modell poseerib vaid våga lyhikest aega, alustades 30-sekundilistest poosidest, siis minnes yle yhe minuti peale ning løpus seisab/istub paar viieminutilist. Ja nønda kaks 45-minutilist seanssi yhe vaheajaga. Påris håå nønda hoogsalt visandeid tulistada (ja ka sketchbook pakseneb kiiremini kui tavaliselt:-)!!!
Kahele ylemisele pildile pistsin naljaviluks pisut koloori Photoshopis pååle kuna marker oli peenike ja joon kiirvisandi kohta pisut høre, ylejåånud kolm on nii nagu nad on.
Kutsun yles teisigi rohkem natuurist visandama, silma ja kått treenima ning oma sketche siia postitama!
(Ehk nagu ytles yks mu hea kolleeg: Joonistada pole kunagi vøimalik liiga palju :-)

reede, 4. veebruar 2011

116 - Joonistame Rockwelli - meelis

Olgu alustuseks kohe øeldud, et siin on tegu sulaselge låbijoonistamise ehk suupårasemalt treissimisega: ning et see polnud hoopiski mitte mu plaan ei seda pilti nønda lahendada ega veel våhem siia yles riputada.
Rockwelliga on selline lugu, et ta asjad (våhemalt varasemad tøød) on nii tåpselt paigas ja geniaalselt maalitud, et sinna midagi juurde lisada vøi neid edasi arendada on suht lootusetu yritus. Hm... Nii vøtsingi ta pildi Photoshopis lahti ôhkôrnas lootuses asjale siiski mingi lahendus leida.
Hakkasin suht tyhjalt vaid jooni tømbama ja wacom'it praktiseerima ja ise samal ajal lobisesin telefoniga. Ühel hetkel leidsin aga sellel joonte vedamisel olevat justkui mingi mønusalt teraapilise møju, ja jåtkasin seda ka siis kui toru oli åra pandud...

Polnud løpuni kindel kas on møtet seda nåpuharjutust yles riputada (sest mida see ikka tøestab? Kas seda, et olen vøimeline etteantud asja jårgi jooni tømbama ja saan enam-våhem vormidele pihta....? Who cares!!:)))
Okei, løpuks panin siiski yles. Pilte pole viimasel ajal mahti olnud teha ja Mellakule tuleb numbrites jårele tømmata!
Materdage ja plagiaadisyydistage mind terviseks!!!

(2 påeva hiljem tehtud tåiendus:)

Paar kiiret visandit siia siiski otsa, joonistatud ylitillukeselt markeriga ja rohkem nagu eksperimendi korras, koloreeritud PhotoShopis nagu alati.

Tervitused "Päevalehe" lugejatele!

Tere tulemast, lugupeetud "Päevalehe" lugeja! (Oletan lihtsalt tänase päeva puhul, et ehk oled lehelugeja.) Oled tõepoolest sattunud joonistajate blogisse. Et kallist tööaega mitte kulutada, siis allpool paari sõnaga ja kiirelt, millega tegu - saate siva Facebooki tagasi suunduda.

"Joonistajad koos" on tagasihoidliku nimega blog, kus seltskond inimesi juba kolmandat aastat koos käib ja pilte joonistab. Idee on lihtne ja põhineb välismaistel analoogidel, nagu ikka - teisipäeval kuulutatakse välja järjekordne pilditeema, sellele järgneb nädal või kaks rahulikku joonistusaega ja kokkulepitud päeval postitavad osalised oma nägemuse. Mida rohkem on tollel nädalal aktiivseid inimesi, seda rohkem sama teema pilte tuleb. Pilte võib teha ka takkajärgi mistahes varasemal teemal. Reeglina on nad kõik väga erinevad ja just see ongi huvitav! Sama huvitavad on ka kommentaarid, kus jagatakse nii konstruktiivset kriitikat kui tunnustust.

JK sai alguse nelja tuttava ühise ettevõtmisena, olles seega samavõrd päris kui virtuaalne kommuun. Ajapikku lisandus hulk enam või vähem aktiivseid osalisi, kes üksteist päriselus ei pruugigi tunda ja nii on kogu ettevõtmine tasapisi aina virtuaalsemaks muutunud. Seda aga kuni viimase ajani, sest nüüd on regulaarseks saanud ka tõelised koosjoonistamised, kus suupistete ja sundimatu vestluse saatel markereid sahistatakse, muusikat kuulatakse ja raamatuid lehitsetakse.

Keda asi tõsisemalt huvitab, leiab kõrvalveerust nii osalemisjuhendid kui lingid kõigi varasemate nädalateemade juurde. Kes aga ise osaline ja ei saa päris hästi aru, milles värk, siis pisut pikemalt sellest 15. veebruaril kui kuulutame välja nädalateema nimega "Valimised". Samavõrra selgust toob tegelikult ka 4. veebruari 2011 "Päevalehe" numbri lappamine.

114 - inimsööjalill - meelis

Istusin tõtt öelda arvuti taha vaid korraks, et proovida tablet'iga joonistamist, kuna kõik noored siin koolis [Taani animatsioonikoolis - toimetaja Ivar] tunduvad seda riistapuud imeosavalt valdavat, aga välja tuli selline pilt.(Tånud,Ivar!!:-)))
Nagu selgub, on asjandus keeruline ja nõuab üksjagu harjumist/harjutamist (millise ilmekaks iseloomustamiseks on kasvõi seesamune lillepott pildil, millise täpsemaks ajamisest ma mingil hetkel loobusin.)


PS, kui keegi iseloomustab pilti sõnaga "corny" või ütleb muud taolist, siis loen missiooni edukalt lõppenuks, kuna just selline mu taotlus siin oligi.
(Ka pole ma pole näinud filmi ega lugenud raamatut ega kuulnud üldse midagi Väikesest Õudustepoest.)

kolmapäev, 2. veebruar 2011

118 - Ninjakilpkonn

Kilpkonn on üks suhteliselt omapärane loom. Teismeline mutant-ninja-kilpkonn aga on tegelane veerandsajandi vanusest konarlikust ja mustvalgest indiekoomiksist, millest sai superhitt ja hiljem nii multikad kui kinofilmid.

Joonistamegi siis vahelduseks ninjakilpkonni.

Pildipäev on 15. veebruar, teisipäev, sinna on aega kaks nädalat.

PS: Jah, too pilt seal ülal on TMNT esimesest koomiksist, just nii selle loojad joonistasidki.