reede, 4. veebruar 2011

Tervitused "Päevalehe" lugejatele!

Tere tulemast, lugupeetud "Päevalehe" lugeja! (Oletan lihtsalt tänase päeva puhul, et ehk oled lehelugeja.) Oled tõepoolest sattunud joonistajate blogisse. Et kallist tööaega mitte kulutada, siis allpool paari sõnaga ja kiirelt, millega tegu - saate siva Facebooki tagasi suunduda.

"Joonistajad koos" on tagasihoidliku nimega blog, kus seltskond inimesi juba kolmandat aastat koos käib ja pilte joonistab. Idee on lihtne ja põhineb välismaistel analoogidel, nagu ikka - teisipäeval kuulutatakse välja järjekordne pilditeema, sellele järgneb nädal või kaks rahulikku joonistusaega ja kokkulepitud päeval postitavad osalised oma nägemuse. Mida rohkem on tollel nädalal aktiivseid inimesi, seda rohkem sama teema pilte tuleb. Pilte võib teha ka takkajärgi mistahes varasemal teemal. Reeglina on nad kõik väga erinevad ja just see ongi huvitav! Sama huvitavad on ka kommentaarid, kus jagatakse nii konstruktiivset kriitikat kui tunnustust.

JK sai alguse nelja tuttava ühise ettevõtmisena, olles seega samavõrd päris kui virtuaalne kommuun. Ajapikku lisandus hulk enam või vähem aktiivseid osalisi, kes üksteist päriselus ei pruugigi tunda ja nii on kogu ettevõtmine tasapisi aina virtuaalsemaks muutunud. Seda aga kuni viimase ajani, sest nüüd on regulaarseks saanud ka tõelised koosjoonistamised, kus suupistete ja sundimatu vestluse saatel markereid sahistatakse, muusikat kuulatakse ja raamatuid lehitsetakse.

Keda asi tõsisemalt huvitab, leiab kõrvalveerust nii osalemisjuhendid kui lingid kõigi varasemate nädalateemade juurde. Kes aga ise osaline ja ei saa päris hästi aru, milles värk, siis pisut pikemalt sellest 15. veebruaril kui kuulutame välja nädalateema nimega "Valimised". Samavõrra selgust toob tegelikult ka 4. veebruari 2011 "Päevalehe" numbri lappamine.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

päevalehe lugeja lootis siit neid plakatied suuremana näha ;)
aga tüng...

Ivar ütles ...

Tulevad ka siia ja suuremalt! Asi lihtsalt selles, et enamus virtuaalseid kaasjoonistajaid sai/saab asjast alles täna teada, mistõttu tahaksime anda ka teistele võimaluse teemaga kätt proovida. Oleks vist nende suhtes ebaõiglane need praegused 8 kohe siia välja lajatada.

Tšeslav ütles ...

Facebooki tagasi minna? mis stereotüüpide levitamine. pildide esmasel vaatlusel tundsin küll rõõmu, et hea maitse ja huumoriga tehtud, aga nüüüd. ei, siiski andekad inimesed on blogisse koondunud ;)

jpg ütles ...

Olete tubli töö teinud!

Väga eluterve suhtumine!


P.S. olengi Pärvalehe lugeja ja suundungi edasi Facebooki :D